Duque de Caixas написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стратегическа концепция, доктрина и състав на хипотетичен български ВМФ (в бъдещето)
Collapse
X
-
-
Дозвукови са, с долу-горе сходно количество взривно вещество в бойната част, с долу-горе еднаква скорост. Другото ми се струва рекламни благопожелания на производителите. Особено пък свръхманевреност на дозвукови скорости ми е свръхсъмнителна. Аз се двуумя по отношение на дозвуковите ПКР между Харпун, защото е най-масова и RBS-15, защото модификацията Мк.3 е оптимизирана и за удари по наземни цели. Не е черешката на тортата, но все пак е полезно допълнение, докато SLAM-ER мисля, че е отделен вариант на Харпуна. Има и разни други варианти като Отомат, Сий Ийгъл, но те са произведени в малко бройки и скоро не знам да са обновявани.
Comment
-
Duque de Caixas написа Виж мнениеОсобено пък свръхманевреност на дозвукови скорости ми е свръхсъмнителна.
Comment
-
От wikipedia, naval-technology или от рекламните брошури на MBDA? Сигурен съм, че и на трите места ще е уникална, страхотна и без аналог, но пък от друга страна те всички са такива. Не ме разбирай погрешно, не се заяждам, но за мен това не са особено обективни източници, особено за нова оръжейна система.Last edited by Duque de Caixas; 09-10-2012, 18:16.
Comment
-
SLAM-ERКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Човек, какви сравнения правиш? Двигателят на Москит е правопоточен и работи на друг принцип. При постоянната тяга на двигателя на Екзосе колкото повече ракетата маневрира, толкова повече кинетична енергия, а оттам и скорост губи. И този фактор за дозвукова ракета е значителен. Не виждам каква кой знае колко голяма разлика спрямо Харпуна и шведската ракета може да се постигне.
Сейлъре, никъде не съм твърдял противното. Изразих съмнение относно това, доколко е унифицирана със стандартния Харпун, ти потвърждаваш подозренията ми.
Comment
-
Къде въобще сравнихте ММ 40 с Х-41, тя последната е 4.5 тона с 320 кила бойна глава и скорост към 3М. Попадение от нея би затрило есминец
За какво ти е далекобойност по-голяма от 100 км?Last edited by Sailor_Malan; 09-10-2012, 20:09.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Мда, за това да се гонят АУАКС и танкери според мен далекобойните комплекси са си нужни. Особено като имаш и нещо крилато което да може да стреля на 200-300 км навътре в Турция и противникът не може да презарежда на 250км от границата, организирането на масирани нападения от вътрешността на Турция става много сложна логистична задача (без да броим, че количеството възможни полети на ден на самолет падат около 2 пъти поне).„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
И какво е това крилато нещо, което стреля на 200-300 км навътре в Турция? Между другото на 95% съм сигурен, че дивизионът ни С-300 е въоръжен с:
5V55R missile (S-300)
Target engagement zone, km:
range 5 - 75 (up to 90)
altitude 0.025 - 25
Max target speed, km/h 4300
Weight, kg: 1,665 (2,342 with canister)
warhead 196
length 7.25
diameter 0.508
span of wings 1.124
Астерът е с по-голяма далекобойност, но и с по-малка бойна част. От друга страна обаче не мисля, че руснаците биха ни продали С-300 с ракети с далекобойност около или над 200 км. И по-важното за мен. Астерът има сухопътен вариант, военно-морски, а основата му е ракета въздух-въздух. Унификацията е пълна.Last edited by Duque de Caixas; 09-10-2012, 21:56.
Comment
-
Кухулин, чудя се, понякога четеш ли какво пишат другите?
Duque de Caixas написаАстерът има сухопътен вариант, военно-морски, а основата му е ракета въздух-въздух.Кухулин написаАстер няма вариант ВВ. Изобщо, той е друга бира - гони се hit to kill, 2 милиона ракетата, не е за нас ВВ мисля беше MICA, без пиф-паф.
Comment
Comment