Dinain написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българските фрегати
Collapse
X
-
Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
-
Dinain написа Виж мнениеТова френското ту го наричат "фрегата", ту "корвета" по медиите, не знам. Аз имам предвид нещо по-мъничко:
всъщност според мен би трябвало "смели" да е корвета а тарантулата да е ракетен катер гледам, че и Одзава го е класифицирал така, но не аз казвам кое как да бъде класифицирано.
впрочем някой знае ли дали е изоставен планът за модернизация на "смели"Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
От твоя линк:
Corvettes have a displacement between 540 and 2,750 tons (550 and 2,800 metric tons) and measure 180-330 feet (55-100 meters) in length. They are usually armed with medium- and small-caliber guns, surface-to-surface missiles, surface-to-air missiles, and underwater warfare weapons. Many can accommodate a small or medium anti-submarine warfare (ASW) helicopter."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеОт твоя линк:
Saar 4 е 415 тона и 58 метра - как е корвета? Води се missile boat, което на български е ракетен катер (?).
щото това - http://en.wikipedia.org/wiki/Armidale_class_patrol_boat го дават - AU$24-28 million per ship което като се има впредвид че си го строят сами ... не е никак малко... 2 са колкото една белгиика...
това е от днес от стандарт:
Уловиха подводница натъпкана с кокаин
Колумбийци сглобявали в джунглата евтините морски съдове
Почти шеста тона кокаин "улови" в океана мексиканският военноморски флот, но различното този път е, че дрогата не беше на борда на мощни моторници, с които трафикантите обикновено я пренасят от Колумбия до САЩ, а в примитивна подводница. Дългият 10 м плавателен съд бе засечен от военен хеликоптер на 200 км южно от пристанището Салина Крус, щата Оаксака, още в четвъртък, но до последно органите на реда не знаеха какво има вътре. Едва след като я изтеглиха на буксир във военна база, лъсна "бялата" истина - 257 пакета, всеки с около 23 кг дрога.
Екипажът на подводницата, които вече са започнали да се сглобяват в колумбийските джунгли за този вид транспорт, от четирима колумбийци бе задържан, без да окаже никаква съпротива. Моряците се жалвали, че наркобосове ги принудили да поемат курса със заплахата, че ще избият близките им в родината. Но им дали по 500 долара на калпак. Иначе на борда почти нямали вода и храна и плавали близо седмица, а пътят им под водата се "чертаел" със сателитна навигационна система, контролирана от босовете. Това е най-голямото засичане на пратка с кокаин в открито море край Мексико през последните години. И първия удар, който прави военноморският флот по подводница с кокаин, заяви вицеадмирал Хосе Мария Ортегон. Министърът на вътрешната сигурност на САЩ, Майкъл Чертофф, чието посещение в Мексико съвпадна с успешната операция, не пропусна да изтъкне, че Вашингтон е помогнал за провеждането й, макар флотът да действал сам.
Над 1700 са загиналите от началото на годината в Мексико при престрелки, в основата на които обикновено е борба за търговия с дрога.Last edited by tonev; 20-07-2008, 10:28.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
Аз не говоря за цена, възраст или конкретен модел, дадох го като пример за клас кораб. Тези Саар 4/4.5 специално са с огромен обсег (8,900 км) поради специфичните изисквания , с които са проектирани - което не е нужно за бреговата отбрана на БГ. Саар 4.5 освен това е плаваща батарея:
Armament: 8 Boeing Harpoon SSN missiles, 4 Gabriel SSN missiles, Barak launcher, torpedo launcher, ASW depth charge launcher, 76 mm Oto Melara gun, 20 mm Phalanx CIWS Mk.15, 2 Oerlikon 20 mm cannons, 2 .50" M2 Browning machine guns
Саар 5 вече се води корвета, 1227 тона и 86 метра. В Уикипедия пише, че струват $260 млн. едната.
Според мен на България не е нужно повече от ракетни катери на този етап.
ПП Това с подводницата е било голям екшън. Мексиканският хеликоптер я гонил няколко часа, докато я издебне да изплува, после стоварил десант на палубата, който я взел на абордаж"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеАз не говоря за цена, възраст или конкретен модел, дадох го като пример за клас кораб. Тези Саар 4/4.5 специално са с огромен обсег (8,900 км) поради специфичните изисквания , с които са проектирани - което не е нужно за бреговата отбрана на БГ. Саар 4.5 освен това е плаваща батарея:
ПП Това с подводницата е било голям екшън. Мексиканският хеликоптер я гонил няколко часа, докато я издебне да изплува, после стоварил десант на палубата, който я взел на абордаж
пп. нали?Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
Мне, и двете системи са заедно. Това е версията без хеликоптер, обаче, която е и с 4 метра по-дълга, за да побере допълнителното джепане.
In terms of firepower to displacement ratio, the Israeli upgraded “Saar 4.5" missile boat is the most potent combat vessel in the world - carrying into combat up to 14 attack systems."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеМне, и двете системи са заедно. Това е версията без хеликоптер, обаче, която е и с 4 метра по-дълга, за да побере допълнителното джепане.Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеИнтересно каква е мореходността й при цялото това въоръжение?Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеИнтересно каква е мореходността й при цялото това въоръжение?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
От статията на Тарзан ,се разбира :
1.Нужда от флот -но и той не дава ясно решение ,какъв да бъде негов капацитет;
2.Срещу Велики сили ,всякакъв флот е безмислен ,нужна е друга Велика сила ,да му противостои;
3.Conditio sine qua non - трябва да бъде умелото разполагане на антикорабни батареи ,които да охраняват по важните пристанища ;
Възоснова на тези изводи ,трябва да се направи стратегията за ВМС .
1.Безсмислие на въоражаване с някакви големи кораби от типа на фрегати и есминци,още повече с фрегати от белгийските катафалки;
2.Създаване на модерни леки корветни сили в противоподводников и противокорабен вариант ,които да изпълняват ,най-вече отбранителни задачи, в краен случай ,поддръжка на малък десант;
3.Умело разгръщане на противокорабни ракетни батареи ,които да бъдат много мобилни и ако може многофункционални /да работят срещу кораби ,но и срещу наземни цели /;
4.Наличие на малък отряд десантни сили ,които ,при наложителност да направят десант в тила на врага с цел разстройване предимно на неговите тилови връзки и съидинения , просто не можем да мислим за десант на 80-милионна Турция ;
5.Подръжка на майнхънтъри ,които да са в състояние на успешно изпълние на задачите си;
6.Подводниците могат да бъдат бонусни , не знам ,как едно "Ромео" от 50-те ,би могло успешно да изплъни възложените му задачи при положение ,че една нова подводница е доста скъпа ,но макар и безшумна би била безполезна в тежките условия на многоброен противник ,въоражен с противоподводникови въртолети ,самолети и есминци???
Comment
Comment