Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските фрегати

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

uzi71 написа Виж мнение
    В тоя смисъл можеше още да караме на Малнихери, Миноносци и Месершмити .
    Ако се опитваш да ме иронизираш, значи не си чел дискусията назад. Никога не съм казвал нещо, от което да си правиш такъв извод.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Thorn написа Виж мнение
      Разумна и правилна статия. Изтребители наистина не ни трябват, тежки кораби - също. Реалните задачи на армията са противопартизански.

Големият брат си има и изтребители и корабчета.
      фрегатите са леки корабчета... и са най - малките възможни за използване за пазачи извън базата... проблем е дори че са твърде леки и малки и им трябват танкери... а ако реша да прекарвам дрога със самолет как ще ме спреш?
      Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

tonev написа Виж мнение
        а ако реша да прекарвам дрога със самолет как ще ме спреш?
        Според теб с изтребители?

thorn

Comment

Thorn написа Виж мнение
          Според теб с изтребители?
          aха, като ти кацнат 2 на опашката щеш - нещеш ще кацнеш...
          и не се измъквай отговори ми - как ще ме спреш? или какъв съд ще изпратиш на помощ на бедстващ кораб при даречем 3 бала вълнение?
          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Перун?

thorn

Comment

как ще ме спреш?
              Ще разбереш кое летище се използва и ще ги чакаш там с 2 патрулки. Ползването на изтребители за борба с наркотрафика ми се види скъпичко удоволствие.
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
                Ще разбереш кое летище се използва и ще ги чакаш там с 2 патрулки. Ползването на изтребители за борба с наркотрафика ми се види скъпичко удоволствие.
                kak ще стане? примерно каца в района на ивайловград... има десетки километри без жив човек, най - близкия полицай е на 35- 40 км... и ще ги пратиш срещу добре въоръжени трафиканти?

пп. чу ли за чумата в лагер на ал-кайда в афганистан?

Comment

Thorn написа Виж мнение
                  Перун?
                  ама той плува ли? щото чух че няма екипаж...

Comment

ОТ
                    Перуански Су-25 по едно време редовно си прехващаха самолети с кокаин над джунглите, май имаха към 20-тина дребосъка на сметката.
                    „Аз, Драгомир, писах.
                    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

tonev написа Виж мнение
                      ама той плува ли? щото чух че няма екипаж...

Не виждам как купуването на фрегата ще помогне в случая.

thorn

Comment

tonev написа
                        kak ще стане? примерно каца в района на ивайловград... има десетки километри без жив човек, най - близкия полицай е на 35- 40 км... и ще ги пратиш срещу добре въоръжени трафиканти?
                        Ужас, ами полицаите да си стоят на безопасно в участъка тогава. Факт е, че Щатите го правят от десетилетия по границата с Мексико. И кой ли не още. Иначе ще е голямо шоу ако тоя изтребител свали някой самолет с нелегални имигранти например. Понеже друго не може да направи.
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Гоненето на наркотрафиканти по границата е работа на Гранична полиция. Между другото, рядко свястна, добре ръководена и оборудвана организация.
                          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Подкрепям 1951 - наскоро посетих бзата на Гранична полиция, запознах се с организацията, корабите им и мсля, че всичко е на европейско ниво - е има още малко съвтски катери - стари но скоро ше ги заменим с нещо по-ново. А и на флота не му е работа да готни наркотрафиканти.....а и това с тежковъоръжени наркотрафиканти си е направо смех до посиняване - ти веднъж въвъ въздуха да им тръмнеш и напълват гащите, то вече и за изстребители прехващачи се говори - дайте тогава да викаме и Вейдър на помощ!)))))))))))
                            П.В.

Comment

"България може и да строи корвети, вместо да ги купува"

- "Сделката би била на стойност близо един милион лева"

Comment

Дрън, дрън, дрън. Утре и совалки ще кажат, че ще строим. То тая работа не е като да ковеш с теслата.
                                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X