кало написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българските фрегати
Collapse
X
-
Имаше такива сведения наистина,но тея 600млн няма да се изсипят за боклуци а ще идат в нечий джоб. :tdown
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
The 2 minute war - FallOut
Comment
-
Здравейте!
Относно темата - Българските Фрегати,
ще кажа, че имаме една и ще имаме други
Погледнато отстрани, като "Thorn", не са ни необходими бойни кораби за опазване на границите при наличие на съюзници, но ако ги няма?
Ако само си помислим примерно: "Ти" си ръковдния кадър в нашата държава(малка, с нищожна армия, скромни ВВС и никакви ВМС) и разполагаш с 10к пари, с който можеш да си купиш 2бр. нови големи модерни кораба(които няма кой да използва пълноценно) или 20бр. втора употреба достатъчно ефективни и съвместими с целите ти кораби(които при значителна тренировка на екипажите ще можеш да използваш на 100%) какво би предпочел? Относно поддръжката да приеме че е еднаква(аз мисля че на новите е по скъпа). Аз си избирам втория.
Представете си, че имаме армия на половината на САЩ, нима няма да искате да я имате ли? Колко ще се промени авторитета на страната ни, а отношението на съседните страни, а политическите дивиденти, и всичко ще е по различно. За мен е единствения вариянт за нашата държавна политика, понеже друго неможем да имаме.
"Защо ли ни е армия?" Защо тогава на великия Рим са му били необходими легиони? Трябвали са му само стражари, а?
Аз мисля, че ни трябва армия(включая всички родове войски) колкото повече толкова повече.
Относно строенето на корвети във Варна - не мерси. Достатъчно сме се нагледали във Флота на български боклуци.
Comment
-
balev_navy написа Виж мнениеАз мисля, че ни трябва армия(включая всички родове войски) колкото повече толкова повече.
Аз за подобни глупости като "армия на половината на САЩ, нима няма да искате да я имате ли?" и лев не давам, предпочитам децата ни да имат детски площадки, дето да си играят.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Информация от петъчния брой на вестник "Българска армия":
Купуваме две фрегати и минен ловец
Правителството ще купи от Белгия две фрегати клас Е-71 "Вилинген" и минен ловец клас "Флауер" за нуждите на Българската армия. Това предвижда проектът на договор, одобрен на вчерашното заседание на кабинета, съобщи правителствената информационна служба. Документът подлежи на ратификация от Народното събрание.
С придобиването на фрегатите и минния ловец ВМС ще бъдат в състояние да изпълняват поставените пред тях цели в контекста на колективното отбранително планиране в рамките на НАТО, се посочва в съобщението.
Плавателните съдове притежават необходимото съвременно въоръжение и технически средства и имат пълна оперативна съвместимост с корабите на НАТО, което им дава възможност да оперират с период на автономност 12 месеца в различни точки на световния океан. Преференциалната цена на двете фрегати и минния ловец, допълнителното оборудване, резервните части и инструменти, симулаторите за тренировка на личния състав и обучението на екипажите в Кралство Белгия, включени в основната конфигурация по договора, е 54 млн. евро. Те ще се изплащат на вноски до 2015 г. включително.
EAMCI steht für: Europa-Arbeitsgemeinschaft für Mensch-Computer-Interaktion Die Nutzung der Möglichkeiten des Computers in einem multikulturellen Kontext und ihre gesellschaftlichen Implikationen – hierzu bietet sich der Standort Bulgarien an der Grenze von Orient und Okzident idealerweise an. Der fortschrittliche Einsatz von Computern, insbesondere die neuen Chancen des Internets für Marketing und politischen Dialog, sollen hier aufgezeigt […]Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
М`да, Торн, и "Все пак Картаген..." .
Иначе е забавно, че фрегатите и минния ловец се купуват "за нуждите на армията" .
balev_navy, не мислите ли, че въоръжените сили, сами по себе си, нямат стойност - такава придобиват според задачите, които могат да изпълнят и, съответно, челите, за които могат да послужат. Няма как многото (или малко) армия, авиация и флот да са "добро" или "лошо", без значение от това чии са, следователно всичко се определя от това каква е държавата и какви цели си поставя.
Вие сякаш сте се опитали да включите това в мнението си тук:
Представете си, че имаме армия на половината на САЩ, нима няма да искате да я имате ли? Колко ще се промени авторитета на страната ни, а отношението на съседните страни, а политическите дивиденти, и всичко ще е по различно.
Comment
-
1951 написа Виж мнениеИнформация от петъчния брой на вестник "Българска армия":
Купуваме две фрегати и минен ловец
Правителството ще купи от Белгия две фрегати клас Е-71 "Вилинген" и минен ловец клас "Флауер" за нуждите на Българската армия. Това предвижда проектът на договор, одобрен на вчерашното заседание на кабинета, съобщи правителствената информационна служба. Документът подлежи на ратификация от Народното събрание.
С придобиването на фрегатите и минния ловец ВМС ще бъдат в състояние да изпълняват поставените пред тях цели в контекста на колективното отбранително планиране в рамките на НАТО, се посочва в съобщението.
Плавателните съдове притежават необходимото съвременно въоръжение и технически средства и имат пълна оперативна съвместимост с корабите на НАТО, което им дава възможност да оперират с период на автономност 12 месеца в различни точки на световния океан. Преференциалната цена на двете фрегати и минния ловец, допълнителното оборудване, резервните части и инструменти, симулаторите за тренировка на личния състав и обучението на екипажите в Кралство Белгия, включени в основната конфигурация по договора, е 54 млн. евро. Те ще се изплащат на вноски до 2015 г. включително.
http://bgarmy.eamci.bg/Scripts/isapi...?THEMEID=99702
да оперират с период на автономност 12 месецаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Поздрав
Да съгласен съм, че всичко зависи от целите, които сме си поставили, но аз си мисля, че в момента май нямаме ЦЕЛИ. Затова е необходимо да си поддържаме добре въоръжена армия, но наистина армия и то професионална, не да имаме 20000 стражари дето не пият вода.
Относно автономността за военните кораби е пряко зависима от запасите за храна на екипажа, не е възможно да имат запаси за 12 месеца, който и кораб да е, дори и самолетоносач. Предполагам са имали в предвид, че могат да изпълняват мисии по 12 месеца.
Comment
-
На гол гъз чифте фрегати!
Не твърдя, че са скъпи и не казвам, че са лоши. НЕНУ-У-У-ЖНИ-И С-А-А!
България няма интереси, които да налагат флотски мисии на майната си, няма заплахи по море, поне не и такива, за чието париране ще помогнат тези корита. Българската армия трябва да сглоби добре екипирана и обучена ПЕХОТА. И НАТО най-ще се радва на такава. Нито Германия, нито Холандия имат проблем да пратят ескадрила изтребители в Афганистан. Но проблем им е да пратят пушечно месо, там където трябва да се патрулира и да се стреля. А ние точно това можем да направим най-евтино и точно това ни е най-необходимо с оглед на реалните заплахи в обозримо бъдеще.
Comment
-
Да съгласен съм, че всичко зависи от целите, които сме си поставили, но аз си мисля, че в момента май нямаме ЦЕЛИ.
Затова е необходимо да си поддържаме добре въоръжена армия, но наистина армия и то професионална
Множество въпроси, на които първо трябва да се намери отговор, а чак след това да се твърди нещо.
Comment
-
RIZAR написа Виж мнениеа продаваме кораби с изключителна стойност ,от финансова,бойна и стратегическа стойност!
Но проблем им е да пратят пушечно месо, там където трябва да се патрулира и да се стреля.
Искате наше участие - ние ще участваме с корито, ако някой иска да е насред патакламата, дружески ще му стискаме палци и ще помагаме с каквото можем, ама от коритото. За съжаление за мисии в Индийския океан с екс-белгийската продънена каца и дума не може да става. За целта щеше да ни свърши работа точно Тип 23.
Предполагам са имали в предвид, че могат да изпълняват мисии по 12 месеца.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment