Dе Ruyeter написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Севастопол и Измаил
Collapse
X
-
Thunderchief написаБронята им може би не е чак толкоз слаба. Все пак са замислени за линейни крайцери
че той дори Измаил не е такъв, на братушките изцяло им липсва концепция за такъв кораб.
Относно защитата: тя трябва да се разглежда в комплекс с въоръжението, а това тогава са едни от най-далекобойните оръдие + възможността да се стреля със всичката ар4тилерия в много голям диапазон от курсови ъгли и високата скорост позволяват да се диктуват условията на боя.
Впрочем 305мм не са толкова добри,куца им небалистиката а ресурсът. все пак тези оръдия са създавани за старите снаряди с въвеждането на новите 471 кг се прави опит за презорване на оръдието и резултатът е нисък ресурс.
Comment
-
Gaden Gogi написаГангут=линеен крайцер :aaa: :sm186:
че той дори Измаил не е такъв, на братушките изцяло им липсва концепция за такъв кораб.
Относно защитата: тя трябва да се разглежда в комплекс с въоръжението, а това тогава са едни от най-далекобойните оръдие + възможността да се стреля със всичката ар4тилерия в много голям диапазон от курсови ъгли и високата скорост позволяват да се диктуват условията на боя.
Впрочем 305мм не са толкова добри,куца им небалистиката а ресурсът. все пак тези оръдия са създавани за старите снаряди с въвеждането на новите 471 кг се прави опит за презорване на оръдието и резултатът е нисък ресурс.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Dе Ruyeter написаАбе, ако ме питаш, те са си замислени като чисти линкори, но линкори на вътрешно море като Балтика, тъй като не са мореходни.Бордът им 225мм на 16мм + 37мм е слаб, но е широк 5.08м.За сравнение на Лайън 229+50мм скос борд е широк около 2.74мLast edited by Thunderchief; 07-02-2005, 12:38.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Dе Ruyeter написаИмам предвид Гангут.А за Измаил... руснаците го наричат линеен крайцер, но виж на практи какво се получава - по мощни оръдия от Гангут, по тежка и дебела броня - 240мм борд, кулите са още по-дебил, скорост - 28 възла.Не ти ли прилича на бързоходен линкор?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Е руснаците смятат да стрелят предимно с фугаси, което е принципна разлика с другите страни, освен това австроунгарското е монтирано на келяви кораби.
Друг въпрос че като му гледам характеристиките не ми се вижда да превъзходжа руското.
А ще е интересно ако сравним Гангутите (и/или Мария) с линкорите на други второстепенни морски сили от периода (Русия е точно такава тогава).
Примерно Франция, Италия, двуединната империя.
А ако сравняваме с морските държави то би било коректно да гледаме корабите по дата на залагане (поради дългостроя).
Comment
-
Кои държави предлагаш?САЩ включваш ли го, а Япония?Вирибус Унитис е определно по добър както по защита на борда, а на кулите е примерно еквивалентен.Единственото лошо нещо на двуединнните е липсата на ПТЗ.Като сравняваме обаче Гангут с тях, Чезаре с 13х305, да го сравним и с Ривадавия и с Сао ПаолоП.В.
Comment
-
Вирбус Унитис? Ама ти чел ли си монографията за него? То освен оръдието друго хубаво в него няма, и то само оръдието, не установката. Чезаре според мен е определено по-добър. Ако и според мен по-коректно е да се гледат Черноморските в сравнение със средиземноморските, и тогава за последните картинката е хептен плачевна.
А разните линкори които са закупени в чужбина аз не ги броя поради очевидност: някой друг ги е строил.
А ако ще гледаме САЩ,Англия и Германия да се гледа годината на залагане, демек ще сравняваме проекти в този случай.
Comment
Comment