Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Севастопол и Измаил

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dе Ruyeter написа
    Сега нека разгледаме Гангут във връзка с конкретната концепция с която се е създавал - защита на ЦМАП - Централната минно артилерийска позиция - мощни далекобойни оръдия, които да отпъждат немските кораби - това е супер, бронята - на кулите определено е слаба - едва 203мм.Площа на брониране и дебелината приличат на увеличен Андрей Первозвании - тоест брониран е срещу фугасни снаряди, а газенето - това е проблемът му - кораб проектиран да защитава ЦМАП, не може да стигне до нея, камо ли да маневрира на висока скорост и така да реализира преимуществата си
    Бронята им може би не е чак толкоз слаба. Все пак са замислени за линейни крайцери
    Can't talk! Got to Shoot!

Comment

уф забравих го:
      П.В.

Comment

Dе Ruyeter написа
        ето го линка от Морская колекция за главния калибър на Измаил - 356мм оръдия в четири тройки
        По-горе вече си признах че съм сбъркал. Видях я и аз монографията

Comment

Абе, ако ме питаш, те са си замислени като чисти линкори, но линкори на вътрешно море като Балтика, тъй като не са мореходни.Бордът им 225мм на 16мм + 37мм е слаб, но е широк 5.08м.За сравнение на Лайън 229+50мм скос борд е широк около 2.74м
          П.В.

Comment

Thunderchief написа
            Бронята им може би не е чак толкоз слаба. Все пак са замислени за линейни крайцери
            Гангут=линеен крайцер :aaa: :sm186:
            че той дори Измаил не е такъв, на братушките изцяло им липсва концепция за такъв кораб.
            Относно защитата: тя трябва да се разглежда в комплекс с въоръжението, а това тогава са едни от най-далекобойните оръдие + възможността да се стреля със всичката ар4тилерия в много голям диапазон от курсови ъгли и високата скорост позволяват да се диктуват условията на боя.
            Впрочем 305мм не са толкова добри,куца им небалистиката а ресурсът. все пак тези оръдия са създавани за старите снаряди с въвеждането на новите 471 кг се прави опит за презорване на оръдието и резултатът е нисък ресурс.

Comment

Gaden Gogi написа
              Гангут=линеен крайцер :aaa: :sm186:
              че той дори Измаил не е такъв, на братушките изцяло им липсва концепция за такъв кораб.
              Относно защитата: тя трябва да се разглежда в комплекс с въоръжението, а това тогава са едни от най-далекобойните оръдие + възможността да се стреля със всичката ар4тилерия в много голям диапазон от курсови ъгли и високата скорост позволяват да се диктуват условията на боя.
              Впрочем 305мм не са толкова добри,куца им небалистиката а ресурсът. все пак тези оръдия са създавани за старите снаряди с въвеждането на новите 471 кг се прави опит за презорване на оръдието и резултатът е нисък ресурс.
              Имах предвид Изамил. Поне в монографията пише че първоначално са замисляни като такива

Comment

Dе Ruyeter написа
                Абе, ако ме питаш, те са си замислени като чисти линкори, но линкори на вътрешно море като Балтика, тъй като не са мореходни.Бордът им 225мм на 16мм + 37мм е слаб, но е широк 5.08м.За сравнение на Лайън 229+50мм скос борд е широк около 2.74м
                Дай само да се уточним да не стават грешки като долната. Гангут или Измаил имаш предвид? Иначе с тая казерматна средна артилерия и шибаното време в Балтика не е учудващо че бордовете са високи иначе нищо чудно да са се докарали до там вълните да заливат 130мм. оръдия в някой момент
                Last edited by Thunderchief; 07-02-2005, 12:38.

Comment

Имам предвид Гангут.А за Измаил... руснаците го наричат линеен крайцер, но виж на практи какво се получава - по мощни оръдия от Гангут, по тежка и дебела броня - 240мм борд, кулите са още по-дебил, скорост - 28 възла.Не ти ли прилича на бързоходен линкор?
                  П.В.

Comment

Dе Ruyeter написа
                    Имам предвид Гангут.А за Измаил... руснаците го наричат линеен крайцер, но виж на практи какво се получава - по мощни оръдия от Гангут, по тежка и дебела броня - 240мм борд, кулите са още по-дебил, скорост - 28 възла.Не ти ли прилича на бързоходен линкор?
                    Te руснаците впоследствие точно така си го и прекласифицират като бързоходен линкор

Comment

Руснаците наричат Измаил "броненосен крайцер".
                      Високият пояс няма нищо общо с мореходността, а казематите защо ли си мисля че са със 120 мм а не 130мм оръдия!!!!
                      Още повече че те си се заливат, особенно предните, което впрочем си е присъщо за всички казематни оръдия, особенно американските.

Comment

Не, не твърдя, че високия брониран пояс =добра мореходност, просто защитената повърхонст е по-голяма.
                        А от 305мм гама оръдия най-добро за мен е австро-унгарското с 450кг снаряд - пръв в света твърд накрайник, от което дори се учат и немците.
                        П.В.

Comment

Е руснаците смятат да стрелят предимно с фугаси, което е принципна разлика с другите страни, освен това австроунгарското е монтирано на келяви кораби.
                          Друг въпрос че като му гледам характеристиките не ми се вижда да превъзходжа руското.
                          А ще е интересно ако сравним Гангутите (и/или Мария) с линкорите на други второстепенни морски сили от периода (Русия е точно такава тогава).
                          Примерно Франция, Италия, двуединната империя.
                          А ако сравняваме с морските държави то би било коректно да гледаме корабите по дата на залагане (поради дългостроя).

Comment

Кои държави предлагаш?САЩ включваш ли го, а Япония?Вирибус Унитис е определно по добър както по защита на борда, а на кулите е примерно еквивалентен.Единственото лошо нещо на двуединнните е липсата на ПТЗ.Като сравняваме обаче Гангут с тях, Чезаре с 13х305, да го сравним и с Ривадавия и с Сао Паоло
                            П.В.

Comment

Вирбус Унитис? Ама ти чел ли си монографията за него? То освен оръдието друго хубаво в него няма, и то само оръдието, не установката. Чезаре според мен е определено по-добър. Ако и според мен по-коректно е да се гледат Черноморските в сравнение със средиземноморските, и тогава за последните картинката е хептен плачевна.
                              А разните линкори които са закупени в чужбина аз не ги броя поради очевидност: някой друг ги е строил.
                              А ако ще гледаме САЩ,Англия и Германия да се гледа годината на залагане, демек ще сравняваме проекти в този случай.

Comment

Защото си помислих, че ако сравняваме Гангут с Айрън Дюк или Кьониг или пък Невада :sm113:
                                П.В.

Comment

Working...
                                X