If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Толкова ли са били лоши единственните дредноути на империята? Как са изглеждалли сравненис техните съвременници?
Впрочем тук трябва да включим и Императрица Мария.
Толкова ли са били лоши единственните дредноути на империята? Как са изглеждалли сравненис техните съвременници?
Впрочем тук трябва да включим и Императрица Мария.
Никой не твърди че са били лоши. А за Измаил май нищо не може да се каже, просто защото реално не е влизал в строя. Иначе щеше да е доста неприятен за Хохзеефлоте, а и за Кригсмарине ако е бил достроен поне единия с 406 мм. оръдия(слабост ми е тоя калибър, фроидизъм кво да правиш :sm113: ) както е имало проекти
Чакай малко - те измаилите не са ли били проектирани с 356мм оръдия, които са били произведени в заводите Викерс? - по четири тройки на кораб, а 406мм са си били само на хартия?Не знам руснаците да имат оръдие към ПСВ от такъв калибър!
A защо?
На ме3не ми харесват оръдията и особенно снарядите на Севастопол.
Пламене малка корекция 4х4 356мм. са
В интерес на истината на мене пък повече ми харесват оръдията на Бородино, Измаил и компания. Не знам как са щели да се справят обаче с производството на четириоръдейната кула, но самото оръдие явно се получава добро съдейки по факта, че свършва доста работа много време след закриването на проекта. А и по това време(когато са) немците на Балтика нямат подобен топ. Интересен е и варианта за довършване на единия кораб с 406мм. оръдия, но аз нямам информация какво 406мм. са смятали да слагат, а това на проекта Советский Союз има сериозен кусур - малък живот на цевта
Немците нямат 356мм, но имат 350мм за Макензен и 380мм, което е дори още по-ранна разработка от 350мм - необяснимо защо те строят с 380 и после се връщат на 350мм калибър.А на Съветски Съюз оръдията са конструирани 20г. по-късно по италиански проект - с висока начална скорост и малка живучест - като на Виторио Венето и нямат нищо общо с разработките от 20-те години
За по-голяма пригледност на темата неко разгледаме тези кораби по предимства и недостатъци:
Гангут, предимства:
-много висока огнева производителност в много големи ъгли на обстрел.
-голяма площ на бронирането
- нисък силует=> малка поражаема повърхност
-доста прилична скорост
Недостатъци:
-много скверна мореходност (ама за Балтика не пречи прекомерно)
-голямо газене-за балтика пречи доста
-слаба защита на артилерията.
-дългострой
Немците нямат 356мм, но имат 350мм за Макензен и 380мм, което е дори още по-ранна разработка от 350мм - необяснимо защо те строят с 380 и после се връщат на 350мм калибър.А на Съветски Съюз оръдията са конструирани 20г. по-късно по италиански проект - с висока начална скорост и малка живучест - като на Виторио Венето и нямат нищо общо с разработките от 20-те години
Всъщност проекта за довършване на единия кораб с 406мм. оръдия се появява доста след Първата световна(ако не ме лъже паметта май в началото на трийсетте, но трябва да надзърна в монографията)
Сега нека разгледаме Гангут във връзка с конкретната концепция с която се е създавал - защита на ЦМАП - Централната минно артилерийска позиция - мощни далекобойни оръдия, които да отпъждат немските кораби - това е супер, бронята - на кулите определено е слаба - едва 203мм.Площа на брониране и дебелината приличат на увеличен Андрей Первозвании - тоест брониран е срещу фугасни снаряди, а газенето - това е проблемът му - кораб проектиран да защитава ЦМАП, не може да стигне до нея, камо ли да маневрира на висока скорост и така да реализира преимуществата си
Comment