Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Севастопол и Измаил

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пък аз гледах схемата на Зара, много приятно впечатление ми направи.

Comment

От тия в пощата ли?Не ли малко тесничък пояса?
      П.В.

Comment

Da, ама нещо се збозва яхуто (или моят браузър) и бавно се тегли, към 30 метра съм смъкнал вече.
        А поясът как ще е тесе? половината височина на борда покрива, над него има още един,=две палуби, мечта направо, единственното което ме притеснява е че малко се потапя (ти можеби това имаш предвид) но пък корпусът е кръглоскул и малко трудно дори гмурнал се снаряд ще влезне там дето няма работа.
        Ама да си се върнем към епизод две на руско джапонската патаклама.

Comment

Точно от това се опасявам за Зара, че поясът не потъва достатъчно дълбоко във водата.
          А за руско-японската война - не забравяй, че японците все пак използват 356мм снаряди с тегло 635кг срещу руските 471кг, които макар и с мощно фугасно действие са горе долу еквивалентни с 14" оръдия.Освен това ние тук сега с теб сравняваме дредноутите, но ако наистина се стигне до война съм сигурен, че руснаците биха включили 2-та Андрей Первозвании, Цесаревич, Слава като втори отряд.Японците ще използват Сетцу и Кавачи с 12х305мм, Аки, Катори, Касий, Катори
          П.В.

Comment

И защо да ги включват? те реално са отделна тактическа единица и най-вероятно ще останат в балтика. Те такива изпълнения: дредноути+додредноути май само един флот ги е правил, освен това броненосците ще смъкнат ескадренната скорост.
            А основен проблем за руснаците ще бъде ремонтната база, значи ако джапците успеят да направят патово сражение, демек поломени но не потопени кораби те ще могат да ги ремонтират, а въвъ Владивосток май няма достатъчно голям сух док .
            Хубаво е обаче ако разглеждаме една такава война да е по-комплексно, кой ще я започне, по какъв начин ще води бойните действия .....

Comment

Флотовете са 2 или даже 3.Французите като потапят австрийския крайцер Цента имат в състава на ескадрата както дредноути, така иброненосци.При Ютланд англичаните имат 8 броненосни крайцера - Уориър, Блек Принс, Минотавър, Дифенс, Натал, Дюк ъф Единбург, Кокрейн.
              Японците обаче наистина ще имат много благоприятно положение - Порт Артур взет.Руснаците могат да асе надяват чрез ледоразбивачи да стигнат до Владивосток.Оттам трябва да пуснат рейдери - да отслабят японската икономика.Японците ще пуснат новите си крайцери + линейните крайцери да ги гонят и тогава руснаците могат да ги ударят.
              Може да има 2 сценария:
              Японицета нападат първи Владивосток.Причина :Руснаците струпват дредноутите си докато се реорганизират и подготвят /а при руснаците това е малко бавен процес/ японците нанасят светкавичен удар по Владивосток
              П.В.

Comment

Ееее, ама тогава още няма самолетоносачи, пък и около Владивосток си е имало дозор + подводници, аз бих разгледал друг сценарий: сухопътна кампания, завладяват Циндао или нещо по-подходящо от Артур като база и тогава се предислоцират+ рейдерски операци и възможност да прикоткат Конгота-та в клопка, такъв един ме съмнява да издържи много под 471 кг фугаси, впрочер тези руски снаряди са доста странни, нещо средно между фугас и полубронебоен.

Comment

Събота и неделя като изключим че се бях развихрил да рисувам на корела и да оправям графиките за моят мод на Aow2SM се занимавах с подбор на статии които да сканирам и изпратя на Вундервафе, и ей така си се зазяпах в схемата на брониране на Демокрация (той и "Император Николай") та зяпах си и пресмятах и анализирах и сравнявах и стигнах до извода че това е най-съвършенната схема за ПСВ.
                  Стархотна направо. отвява всики останали.

Comment

На никого ли не му е интересно защо горното е така?

Comment

Gaden Gogi написа
                      На никого ли не му е интересно защо горното е така?
                      Явно никак не е интересно.
                      Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Демократия не бе ли Император Александър 3?
                        П.В.

Comment

За Тъндърчиф: като не ти е интересно недей да спамиш
                          Иначе: Император Александър е преименуван във Воля.
                          А схемата е наистина много добра, според руските разбирания не е фатално снарядът да пробие поясът, важно е на не достигне до жизненоважни чаркове, поради което зад поясът има скос който започва от близо половината височина на пояса и е с дебелина 75 мм, над скосът (свързан с него) има вертикален пояс/преграда, със същата дебелина. ако се сетя може да сканирам схемата, но предвид проблемите с уплоуда...

Comment

Gaden Gogi написа
                            За Тъндърчиф: като не ти е интересно недей да спамиш
                            Иначе: Император Александър е преименуван във Воля.
                            А схемата е наистина много добра, според руските разбирания не е фатално снарядът да пробие поясът, важно е на не достигне до жизненоважни чаркове, поради което зад поясът има скос който започва от близо половината височина на пояса и е с дебелина 75 мм, над скосът (свързан с него) има вертикален пояс/преграда, със същата дебелина. ако се сетя може да сканирам схемата, но предвид проблемите с уплоуда...
                            Kakъв спам душо заблудена? Ти зададе въпрос и аз ти отговорих.
                            Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Като те гледам пак имаш мерак да засереш темата с обичайните си глупости. А жалко беше интересна.

Comment

обясни точно колок е широк и дълъг 262мм пояс, че не го помня, над него горния с каква дебелина е.Скосът какъв е палубата, а има ли изтъняване под 262мм?
                                П.В.

Comment

Working...
                                X