Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въоръжение

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На Гого 374мм не е ли 7.16, а после да изтънява в 174мм?
    П.В.

Comment

Ами да де , и половината е подводата, а изтъняването започва от ватерлинията плавно.

Comment

но зад него има бринева преграда мисля даже бяха няколко
        П.В.

Comment

Ами под водата зад пояса вече се намират противоторпедните прегради, а те не са съвсем тънки.

Comment

точно това ми е идята, че наличието на прегради играе донякъде ролята на двоен борд
            П.В.

Comment

Нещо не схванах точно какво имаш предвид. Ама сам знаеш че това не помага особенно срещу главния калибър, виж на Бисматк как се гмурка снарядът и Принца се разминава на косъм Или ти имаш предвид че противоторпедната играе ролята на компенсация за изтънения пояс? Аз не мисля че е така, изтъняване се използува още предуи да има каквато и да било идея за ПТЗ. просто водата наистина силно забавя снарядите.

Comment

Правилно си ме разбрал за допълнителната защита от противотрпедната преграда на борда.Не забравяй, че остроносите снаряди губят лесно скорост под водата и отиват към дъното - с остър бронебоен накрайник.Тъпоносите - с плосък като немските и японските запазват сравнително хоризонтална траектория, която спомага за нанасяне на подводни поражения по корпуса.Някои автори пишат че в боя при Самар Ямато стрелял с недолети, за да порази самолетоносачите под водата и затова не е улучил нито веднъж, тъй като това си е цяло изкуство
                П.В.

Comment

Топва последното звучи тъпо. То голям зор да бумнеш кораб с поражаема площ 30м, пък те да сса се опитвали да му поразят подводната част 7-8 м. пък и няма смисъл, самолетоносец където и да го цъфнеш все си заминава. А за 460мм изобщо според мен няма смисъл от такива снаряди, така и така пробиват мнооого броня, за какъв им е да се мъчат да минат по-нея.

Comment

Това авторска гледна точка на Переслегин - така си обяснява поражението или неточността на японците при Самар
                    П.В.

Comment

Звучи като Чоневизъм. Все пак всички знаем че въпросът е да имаш попадение в кораба, а не да си избираш къде точно

Comment

При разсейка от 200-300 м е смешно да се мисли че те са искали да имат недолет от около 20 м че да поразят подводната част. Най-елементарно изчисление показва че тази гледна точка е идиотска.

Comment

Всеки народ си има Чони Чонев - смял съм се с глас на измислиците на Жорж Блон как американската палубна авиация с мъка потопила Хией след 15!!! торпеда, защото старата му британска Викорсова стомана била много здрава!!!
                          П.В.

Comment

Хех, 15 торпеда в кораб, който се е движил с 5-6 възела (на практика е бил спрял) и се управлявал с машините изобщо не е трудно да "вкараш". Друг въпрос, че ми се струва, че го довършват пикиращите бомбардировачи на "Ентърпрайз".
                            Ама то Чонев си е "чукча", но явно и франсето не отстъпва. :0 Нали го знаете "Чукча писатель, чукча не читатель..."
                            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

Дааа, и американският принос с онези измислици как Айовата щяла да вдигне 37 възела, въпросът е че ги публикуват и разли оКРИЛЕни феновеги вземат за чиста монете и почват да ръсет всякакви небивалици...

Comment

Разказах го това да се поразсеем.Сега нека да ви попитам в тази тема: Кой начин на стрелба считате за най подходящ с всички оръдия, с оръдие от кула, с редуване носова - кърмова група кули - как пристрелката е най-бърза и точна?
                                П.В.

Comment

Working...
                                X