Въоръжение

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • De Ruyeter
    Адмирал на флота
    • Dec 2003
    • 3861

На Гого 374мм не е ли 7.16, а после да изтънява в 174мм?
    П.В.

Comment

• Gaden Gogi
      The Voice of Reason
      • Oct 2003
      • 10940

Ами да де , и половината е подводата, а изтъняването започва от ватерлинията плавно.

Comment

• De Ruyeter
        Адмирал на флота
        • Dec 2003
        • 3861

но зад него има бринева преграда мисля даже бяха няколко
        П.В.

Comment

• Gaden Gogi
          The Voice of Reason
          • Oct 2003
          • 10940

Ами под водата зад пояса вече се намират противоторпедните прегради, а те не са съвсем тънки.

Comment

• De Ruyeter
            Адмирал на флота
            • Dec 2003
            • 3861

точно това ми е идята, че наличието на прегради играе донякъде ролята на двоен борд
            П.В.

Comment

• Gaden Gogi
              The Voice of Reason
              • Oct 2003
              • 10940

Нещо не схванах точно какво имаш предвид. Ама сам знаеш че това не помага особенно срещу главния калибър, виж на Бисматк как се гмурка снарядът и Принца се разминава на косъм Или ти имаш предвид че противоторпедната играе ролята на компенсация за изтънения пояс? Аз не мисля че е така, изтъняване се използува още предуи да има каквато и да било идея за ПТЗ. просто водата наистина силно забавя снарядите.

Comment

• De Ruyeter
                Адмирал на флота
                • Dec 2003
                • 3861

Правилно си ме разбрал за допълнителната защита от противотрпедната преграда на борда.Не забравяй, че остроносите снаряди губят лесно скорост под водата и отиват към дъното - с остър бронебоен накрайник.Тъпоносите - с плосък като немските и японските запазват сравнително хоризонтална траектория, която спомага за нанасяне на подводни поражения по корпуса.Някои автори пишат че в боя при Самар Ямато стрелял с недолети, за да порази самолетоносачите под водата и затова не е улучил нито веднъж, тъй като това си е цяло изкуство
                П.В.

Comment

• Gaden Gogi
                  The Voice of Reason
                  • Oct 2003
                  • 10940

Топва последното звучи тъпо. То голям зор да бумнеш кораб с поражаема площ 30м, пък те да сса се опитвали да му поразят подводната част 7-8 м. пък и няма смисъл, самолетоносец където и да го цъфнеш все си заминава. А за 460мм изобщо според мен няма смисъл от такива снаряди, така и така пробиват мнооого броня, за какъв им е да се мъчат да минат по-нея.

Comment

• De Ruyeter
                    Адмирал на флота
                    • Dec 2003
                    • 3861

Това авторска гледна точка на Переслегин - така си обяснява поражението или неточността на японците при Самар
                    П.В.

Comment

• Gaden Gogi
                      The Voice of Reason
                      • Oct 2003
                      • 10940

Звучи като Чоневизъм. Все пак всички знаем че въпросът е да имаш попадение в кораба, а не да си избираш къде точно

Comment

• Gaden Gogi
                        The Voice of Reason
                        • Oct 2003
                        • 10940

При разсейка от 200-300 м е смешно да се мисли че те са искали да имат недолет от около 20 м че да поразят подводната част. Най-елементарно изчисление показва че тази гледна точка е идиотска.

Comment

• De Ruyeter
                          Адмирал на флота
                          • Dec 2003
                          • 3861

Всеки народ си има Чони Чонев - смял съм се с глас на измислиците на Жорж Блон как американската палубна авиация с мъка потопила Хией след 15!!! торпеда, защото старата му британска Викорсова стомана била много здрава!!!
                          П.В.

Comment

• Odzava
                            Адмирал
                            • Jan 2003
                            • 4092

Хех, 15 торпеда в кораб, който се е движил с 5-6 възела (на практика е бил спрял) и се управлявал с машините изобщо не е трудно да "вкараш". Друг въпрос, че ми се струва, че го довършват пикиращите бомбардировачи на "Ентърпрайз".
                            Ама то Чонев си е "чукча", но явно и франсето не отстъпва. :0 Нали го знаете "Чукча писатель, чукча не читатель..."
                            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

• Gaden Gogi
                              The Voice of Reason
                              • Oct 2003
                              • 10940

Дааа, и американският принос с онези измислици как Айовата щяла да вдигне 37 възела, въпросът е че ги публикуват и разли оКРИЛЕни феновеги вземат за чиста монете и почват да ръсет всякакви небивалици...

Comment

• De Ruyeter
                                Адмирал на флота
                                • Dec 2003
                                • 3861

Разказах го това да се поразсеем.Сега нека да ви попитам в тази тема: Кой начин на стрелба считате за най подходящ с всички оръдия, с оръдие от кула, с редуване носова - кърмова група кули - как пристрелката е най-бърза и точна?
                                П.В.

Comment

Working...