На Гого 374мм не е ли 7.16, а после да изтънява в 174мм?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въоръжение
Collapse
X
-
Нещо не схванах точно какво имаш предвид. Ама сам знаеш че това не помага особенно срещу главния калибър, виж на Бисматк как се гмурка снарядът и Принца се разминава на косъм Или ти имаш предвид че противоторпедната играе ролята на компенсация за изтънения пояс? Аз не мисля че е така, изтъняване се използува още предуи да има каквато и да било идея за ПТЗ. просто водата наистина силно забавя снарядите.
Comment
-
Правилно си ме разбрал за допълнителната защита от противотрпедната преграда на борда.Не забравяй, че остроносите снаряди губят лесно скорост под водата и отиват към дъното - с остър бронебоен накрайник.Тъпоносите - с плосък като немските и японските запазват сравнително хоризонтална траектория, която спомага за нанасяне на подводни поражения по корпуса.Някои автори пишат че в боя при Самар Ямато стрелял с недолети, за да порази самолетоносачите под водата и затова не е улучил нито веднъж, тъй като това си е цяло изкуствоП.В.
Comment
-
Топва последното звучи тъпо. То голям зор да бумнеш кораб с поражаема площ 30м, пък те да сса се опитвали да му поразят подводната част 7-8 м. пък и няма смисъл, самолетоносец където и да го цъфнеш все си заминава. А за 460мм изобщо според мен няма смисъл от такива снаряди, така и така пробиват мнооого броня, за какъв им е да се мъчат да минат по-нея.
Comment
-
Хех, 15 торпеда в кораб, който се е движил с 5-6 възела (на практика е бил спрял) и се управлявал с машините изобщо не е трудно да "вкараш". Друг въпрос, че ми се струва, че го довършват пикиращите бомбардировачи на "Ентърпрайз".
Ама то Чонев си е "чукча", но явно и франсето не отстъпва. :0 Нали го знаете "Чукча писатель, чукча не читатель..."Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment