ymgologanov написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Су-35 също е швейцарско ножче. Там софтуера заменя оръжейният опеатор и самолета е мислен и за ударен. Ето какво можже да "види" ибрис от 120 километра в режим на картографиране(Кало го беше пускал):STROSS написа Виж мнениеСу-35 - въздух-въздух
Су-34 - въздух-земя
Су-30СМ - швейцарско ножче
Според това е концепцията на тези самолети.

За това ли се налага модернизационна програма за електрониката на Су-34? Контейнерите за РЕП и РЕБ съвсем не са приоритет на Су-34, не знам защо си останал с такова впечатление.Super_Hornet написа Виж мнениеОтделно е оборудването му, сред което на първо място е РЛС, която е оптимизирана за работа по земни цели, системата за самозащита, възможността да носи контейнери за РЕБ, РЕП, както и групова защита. Отделно са всякакви нови разузнавателни и прицелни контейнери. В добавка - сериозна номенклатура от въоръжение, както и боен радиус.
Колкото до номенклатурата, кажа ми въоръжение което може да се носи от Су-34 а не може да Су-30СМ или Су-35. Защото аз мога да ти посоча обратният пример.
Бойният радиус е много добър при цялото семейство.
По прицелните контейнери доколкото знам още се работи, има там някакви проблеми и отново доколкото знам няма да са интегрирани само на Су-34.
Нещо което има Су-34 а другите го нямат е врадена оптична станция за работа В-З.
Едит: Мисля че това е системата:
Last edited by Amazon; 08-09-2015, 16:59.
Leave a comment:
-
И поръчки имат, и ще имат, и смисъл има да го произвеждат за своята армия.
Получават доказан в експлоатацията си тежък многоцелеви изтребител, който е и двуместен, демек е крайно подходящ за местните условия.
Leave a comment:
-
Възможно е да произвеждат Су-30СМ за техните ВВС/ВМС, защото имат готова поточна линия, която уплътняват, когато няма достатъчно поръчки за експорт и така да им излизат по-евтино. Иначе не виждам много смисъл да го произвеждат паралелно със Су-34/35
Leave a comment:
-
Су-35 - въздух-въздух
Су-34 - въздух-земя
Су-30СМ - швейцарско ножче
Според това е концепцията на тези самолети.
Leave a comment:
-
Не, става дума за чисто ударен самолет, който има много правилно разположение на екипажа, бронирана капсула, както сам си посочил, плюс необходимата аеродинамика, за да осъществява полети на малка/пределно малка височини, пробив на ПВО...
Отделно е оборудването му, сред което на първо място е РЛС, която е оптимизирана за работа по земни цели, системата за самозащита, възможността да носи контейнери за РЕБ, РЕП, както и групова защита. Отделно са всякакви нови разузнавателни и прицелни контейнери. В добавка - сериозна номенклатура от въоръжение, както и боен радиус.
Су-30СМ - прекрасен самолет, но ако го сравним с горните, ще стане ясно, че е "по-малко" изтребител от Су-35/ПАК-ФА, както и "по-малко" бомбардировач от Су-34.
Специализацията не е за пренебрегване.
Leave a comment:
-
Шокиран съм. И през ум не ми беше минало, че руснаците 30 години разработват тактически бомбардировач, за да го използват...за бомбардиране.Super_Hornet написа Виж мнениеЗа нанасяне на удари по земни цели.
Да задам по друг начин въпроса - какво Су-34 прави толкова по-добре от Су-30СМ, за да налага производтсвото на специализиран самолет? Ако въпроса беше зададен преди 10 години, отговора е ясен и е даден от самите руски военни. Най-после имаме пари, имаме нужда от нещо модерно, всеки завод произвежда каквото може - важното са бройките. Ама сега, какъв е случая? Инерция? А в картинката имаме и Су-35.
Тандемното разположение на пилотите е плюс, но дали е достатъчен...
Самолета е много здрав структурно, а и кокпита е бронирана капсула. Обаче това му отнема от плюсовете като изстребител, без да са много случаите в които ще му потрябва бронировката.Last edited by Amazon; 08-09-2015, 01:21.
Leave a comment:
-
За нанасяне на удари по земни цели.
п.п. Не претендирам, че съм умен, обаче.
Leave a comment:
-
Може ли някой умен човек да ми каже, за какво са им Су-34 в такъв случай?
Leave a comment:
-
Добри темпове:
"Еще восемь Су-30СМ для Морской авиации и планы приообретения еще 70 для ВВС России"
Leave a comment:
-
Значи, ако всичко върви по план, ще имат със сигурност една тройка в Черно море.
Leave a comment:
-
Адмирал Макаров, третият от същия проект, е спуснат на вода.
Leave a comment:
-
"Новый фрегат «Адмирал Григорович» провел ракетные и артиллерийские стрельбы на Балтике"
Головной фрегат проекта 11356 «Адмирал Григорович» в рамках заводских испытаний успешно провел зенитно-ракетные и артиллерийские стрельбы в Балтийском море.Об этом сообщил официальный представитель Балтийского флота капитан 2-го ранга Владимир Матвеев.«Практические стрельбы в морских полигонах Балтийского флота осуществлялись в рамках заводских ходовых испытаний фрегата «Адмирал Григорович», — уточнил офицер.
Leave a comment:
-
"Морская авиация получит более 50 истребителей Су-30СМ"
Leave a comment:
Leave a comment: