Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руският Флот

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Amazon
    replied
    ymgologanov написа Виж мнение
    Възможно е да произвеждат Су-30СМ за техните ВВС/ВМС, защото имат готова поточна линия, която уплътняват, когато няма достатъчно поръчки за експорт и така да им излизат по-евтино. Иначе не виждам много смисъл да го произвеждат паралелно със Су-34/35
    Да и аз съм срещал че това е причината. Цена и възможност за производство.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    STROSS написа Виж мнение
    Су-35 - въздух-въздух
    Су-34 - въздух-земя
    Су-30СМ - швейцарско ножче

Според това е концепцията на тези самолети.
    Су-35 също е швейцарско ножче. Там софтуера заменя оръжейният опеатор и самолета е мислен и за ударен. Ето какво можже да "види" ибрис от 120 километра в режим на картографиране(Кало го беше пускал):

Super_Hornet написа Виж мнение
    Отделно е оборудването му, сред което на първо място е РЛС, която е оптимизирана за работа по земни цели, системата за самозащита, възможността да носи контейнери за РЕБ, РЕП, както и групова защита. Отделно са всякакви нови разузнавателни и прицелни контейнери. В добавка - сериозна номенклатура от въоръжение, както и боен радиус.
    За това ли се налага модернизационна програма за електрониката на Су-34? Контейнерите за РЕП и РЕБ съвсем не са приоритет на Су-34, не знам защо си останал с такова впечатление.

Колкото до номенклатурата, кажа ми въоръжение което може да се носи от Су-34 а не може да Су-30СМ или Су-35. Защото аз мога да ти посоча обратният пример.

Бойният радиус е много добър при цялото семейство.

По прицелните контейнери доколкото знам още се работи, има там някакви проблеми и отново доколкото знам няма да са интегрирани само на Су-34.

Нещо което има Су-34 а другите го нямат е врадена оптична станция за работа В-З.

Едит: Мисля че това е системата:
    Click image for larger version

Name:	Su-34-EO-Targeting-System-1S.jpg
Views:	1
Size:	474.4 КБ
ID:	548238
    Last edited by Amazon; 08-09-2015, 16:59.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    И поръчки имат, и ще имат, и смисъл има да го произвеждат за своята армия.

Получават доказан в експлоатацията си тежък многоцелеви изтребител, който е и двуместен, демек е крайно подходящ за местните условия.

Leave a comment:

• ymgologanov
    replied
    Възможно е да произвеждат Су-30СМ за техните ВВС/ВМС, защото имат готова поточна линия, която уплътняват, когато няма достатъчно поръчки за експорт и така да им излизат по-евтино. Иначе не виждам много смисъл да го произвеждат паралелно със Су-34/35

Leave a comment:

• STROSS
    replied
    Су-35 - въздух-въздух
    Су-34 - въздух-земя
    Су-30СМ - швейцарско ножче

Според това е концепцията на тези самолети.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Не, става дума за чисто ударен самолет, който има много правилно разположение на екипажа, бронирана капсула, както сам си посочил, плюс необходимата аеродинамика, за да осъществява полети на малка/пределно малка височини, пробив на ПВО...

Отделно е оборудването му, сред което на първо място е РЛС, която е оптимизирана за работа по земни цели, системата за самозащита, възможността да носи контейнери за РЕБ, РЕП, както и групова защита. Отделно са всякакви нови разузнавателни и прицелни контейнери. В добавка - сериозна номенклатура от въоръжение, както и боен радиус.

Су-30СМ - прекрасен самолет, но ако го сравним с горните, ще стане ясно, че е "по-малко" изтребител от Су-35/ПАК-ФА, както и "по-малко" бомбардировач от Су-34.

Специализацията не е за пренебрегване.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Super_Hornet написа Виж мнение
    За нанасяне на удари по земни цели.
    Шокиран съм. И през ум не ми беше минало, че руснаците 30 години разработват тактически бомбардировач, за да го използват...за бомбардиране.

Да задам по друг начин въпроса - какво Су-34 прави толкова по-добре от Су-30СМ, за да налага производтсвото на специализиран самолет? Ако въпроса беше зададен преди 10 години, отговора е ясен и е даден от самите руски военни. Най-после имаме пари, имаме нужда от нещо модерно, всеки завод произвежда каквото може - важното са бройките. Ама сега, какъв е случая? Инерция? А в картинката имаме и Су-35.
    Тандемното разположение на пилотите е плюс, но дали е достатъчен...
    Самолета е много здрав структурно, а и кокпита е бронирана капсула. Обаче това му отнема от плюсовете като изстребител, без да са много случаите в които ще му потрябва бронировката.
    Last edited by Amazon; 08-09-2015, 01:21.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    За нанасяне на удари по земни цели.

п.п. Не претендирам, че съм умен, обаче.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Може ли някой умен човек да ми каже, за какво са им Су-34 в такъв случай?

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Добри темпове:

"Еще восемь Су-30СМ для Морской авиации и планы приообретения еще 70 для ВВС России"

Как сообщило агентство ИНТЕРФАКС-АВН , Министерство обороны РФ рассчитывает до конца года продлить контракт с корпорацией Иркут на поставку самолетов Су-30СМ для ВВС России. Об этом заявил 7 сентября 2015 года журналистам заместитель министра обороны России Юрий Борисов. У нас…

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Значи, ако всичко върви по план, ще имат със сигурност една тройка в Черно море.

Leave a comment:

• Лейн
    replied
    Адмирал Макаров, третият от същия проект, е спуснат на вода.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    "Новый фрегат «Адмирал Григорович» провел ракетные и артиллерийские стрельбы на Балтике"

Головной фрегат проекта 11356 «Адмирал Григорович» в рамках заводских испытаний успешно провел зенитно-ракетные и артиллерийские стрельбы в Балтийском море.Об этом сообщил официальный представитель Балтийского флота капитан 2-го ранга Владимир Матвеев.«Практические стрельбы в морских полигонах Балтийского флота осуществлялись в рамках заводских ходовых испытаний фрегата «Адмирал Григорович», — уточнил офицер.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    "Морская авиация получит более 50 истребителей Су-30СМ"

Как проинформировало 21 августа 2015 года агентство РИА Новости , начальник Морской авиации ВМФ России генерал-майор Игорь Кожин сообщил, что Морская авиация ВМФ России до 2020 года получит более 50 истребителей Су-30СМ. Истребители Су-30СМ принимаются на вооружение Морской…

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    "МРК «Зел¸ный Дол» на размагничивании"

Новороссийск. Малый ракетный корабль «Зелёный Дол» проекта 21631 проходит размагничивание: Фото пользователя azlok с сайта forums.airbase.ru

Leave a comment:

Working...
X