Спасете Киров!
Collapse
X
-
Никакво намерение нямам да търся статии за това което съм виждал с очите си и което 2000 ( по няколко поколения) души персонал във Флотски Арсенал (който е ремонтирал стотици руски кораби през годините) твърдят и са правили десетилетия.Нахимов е строен 86-та, когато проблеми с качеството на стоманата няма. В момента руски концерни са водещи в това отношение и придобиха дори американски производители. Това според теб с лоша стомана ли се постига? А подводниците?
И въобще не съзнаваш ли че си дрънкаме кръчмарски приказки? Покажи ми статия която споменава че качеството на постройка на Нахимов е трагично и ще има какво да дискутираме. Нали не мислиш че руснаците са такива олигофрени, или чак толкова корумпирани на всички нива, че да налеят 1.5 милиарда в ръждясало корито, построено от нискокачествена стомана?
Един и същ кораб (руски) вдиган на док винаги дава дефекти в корпуса там където е употребена руска стомана. Където е използвана стомана от Кремиковци - на следващата година, или на следващото докуване няма проблем. Само там, където кърпежът е правен с "вносна" руска стомана, пак се кърпи. А кърпежите почват още от първото докуване на кораба...
Ако щеш вярвай, ако щеш недей. То от руската стомана и от руският слон ...Comment
-
Аз нищо не опонирам. Давам(и аз и всички в темата) официално обявени цифри, или това което сме прочели за програмата. Ти си който приказва на база вътрешно усещане. Дали си познал с твоите 10 милиарда бъдещето ще покаже, но не бъди прекален оптимист. Може пък метеорит да удари доковете на Севмаш, знае ли човек. Как мислиш, колко тона трябва да е метеорита, за да прекъсне програмата? Така, на око? Аз викам 100 000 тона са достатъчни.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
По принцип алексНЕЙВИ беше давал разценка на ракетите (ако помня правилно) - 9М96 ще е 1-1.5 млн. (по-скоро първото в серия) вечнозелени, ПКР-тата ще са около 2 милиона сигурно, 48Н6 бих предположил около 250-500к да кажем. При 100 ПВО ракети от основния калибър и 48 ПКР/крилати заедно със снарядите, дребните ракети и т.н. един боекомплект ще е около 250-300 милиона. Не че те имат навика да го купуват целия, Петър Велики имаше слухове, че реално носи не повече от две дузини ракети в повечето случаи за Форт-а.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
-
Тонажите на метеорита ти си ги смятай, мен ме мързи
Само искам да ти напомня, че олимпиадата в Сочи трябваше да струва около 5 милиарада по предварителни разчети
"За подготовката на Зимните олимпийски игри в Сочи ще бъдат дадени около 214 милиарда рубли (4.86 милиарда евро), съобщи президентът на Русия Владимир Путин, в интервю за Първи канал и Associated Press."
но после : 37 милиарда.... а в някой източници и повече.
Сега надявам се осъзнаваш в каква заблуда изпадаш. Защото планиране на Олимпиада е по-сложно от ремонт на кораб, нали ? И за една и съща държава говорим, нали ?
Comment
-
Първо има стомана и "стомана", като разликата е много голяма. Колкото до подводниците- точно защото не могат да ис направят читава стомана за здравият корпус на Борей-ие се налага да режат 971-ци за да ползват секции от там.Comment
-
Не могат, или оползотворяват каквото имат, какъвто е случаят с 945? Нищо не съм чел по въпроса(тоест чел съм за едната Борей, че ползват част от готов корпус, не за серията), просто питам. Офтопик е но е интересно. Ясените тогава от какво ги правят? Стерегущий? Чел съм че новите корвети имат ядове с двигателите, но за корпуса не съм срещал оплаквания, а това е строено заедно с Борей и Ясен. Също така споменатите в темата Тайвар и Адмирал Горшков. Мислех си че стоманата вече не е чак такава тайна. Дори аз мога доста подробно да изредя какво се включва вътре и как всеки легиращ елемент променя свойствата. Че и технологията за производство даже.
Руската стомана е била пълен боклук по времето на СССР за гражданско производство. В момента, това е един от отраслите дето ги храни. Обаче съм съгласен че между стомана и "стомана" има разлика и ще ми е интересно да кажеш на кратко какви са им проблемите на руснаците със стоманите.Last edited by Amazon; 10-02-2014, 01:17.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Не могат, заводите са останали в Украйна. иначе първият е от недостроен корпус, следващите два от нарязани 971.Не съм се интересувал за Ясените но скоро нарязаха две недостроени 949-ки...Comment
-
This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
Comment