Izmykwame se a? Ако допуснем че и двата имат радиус позволяващ им да свършат каквото трябва остава само дали ще им бъде разрешено, а итребителите се знае къде са базирани, в монографиите си пише
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
B-29 и B-36
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Бях решил да не пиша повече по темата, тъй като не се кефя на това, че тя прерастна малко в детински спор от типа на "Чия майка има най-голяма уста..." (вица е хубав)
Обаче, гледам кало се опитва да вкарва малко реализъм и ще му ударя едно рамо.
Абсурдно е да се мисли, че войната ще започне внезапно.
При ескалиране на сиатуацията стретигическата авиация е щяла да се разсредоточи. Къде товно, може само да се гадае. В бившият СССР и ВД има ститици летища с достатъчно дълги полуси можещи да поемат Ту-95.
Примерно Сарафово е пило запасно летище и при нужда на него са щели да се презареждат стратегически бомбардировачи. Примерно на Графа в случай на нужда е щял да се базира полк Су-15 (ракетите на портала са показателни) и тъй нататък....
Още по-абсурдно е да се смята, че Ту-95 (говорим за късните ракетоносни варианти) е щял да извършва пробив на противниково ПВО. Не му е такова предназначението, както мисля всички знаят.
Колкото до детските разсъждения колко било лесно да се прехващат тия или ония самолети от тия или ония изтребители.... На война нищо не е лесно, нито просто!Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
ооо-да страшен реализъм, иначе лошо няма, базирай го в Сарафово, пита се за къде ще лети от там обаче, отделно дето освен самолета ще трябва да помъкнеш и целото наземно оборудване.
Пък и това не решава въпроса какти как Мечката ще успее да нанесе удар по стратегическа цел на територията на "вероятният противник".
Comment
-
Гоги, от нищо не се измъквам, просто ТИ трябва да докажеш твърдението си, че Ту-95 не ставал да изпълни задачите, за които е предвиден. Защото по принцип - ФАКТЪТ, че е стоял и стои на въоръжение, означава главно едно - става за работата, за която е предвиден. Останалото са детски приказки. А реализъм в тема като тази трудно може да има, защото разговорът се води от лаици с ужасно лаишки познания...
Comment
-
Факт е че русия е технологично изостанала страна кретаща основно на износът на полезни изкопаеми.
Аз също не съм видял описание от тебе как Ту-95 ще може да докрета на достъчно близка дистанция че да пусне ракета по важно място на територият на "верочтният противник", вместо това почнааха изцепки какъв е драгстер и как ще избяга от изтребителите, какъв е стелт и как няма да го видят радарите, какви високи летателни характеристики има, и как по всяка статия отстъпва на Б-52.
Comment
-
кало написаГоги, разумен спор по тази тема с теб е невъзможен, просто поради липсата на каквото и да е, освен, крайно лаишкото ти и напълно неподковано с нищо мнение.
А сега да се върнем към Ту-95 съмнително е въобще ядрено оръжие да е било изнасяно на склад извън територията на СССР(изключая Кубинската криза и явни байки от сорта на "В Стара Планина имаше едни складове...", които обикновено тръгват след втората ракия). Т.е в Сомалия и Ангола е имало или Ту-95РЦ или Ту-142(в Камран ги е имало 300 процента).
Сори за офтопика ама подобно поведение е малко дразнещо.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
кало написаГоги, разумен спор по тази тема с теб е невъзможен, просто поради липсата на каквото и да е, освен, крайно лаишкото ти и напълно неподковано с нищо мнение.
Не аз включих дори планерите за статични изпитания в бройката на боеготовните Ту-160.
Аз неколкократно те помолих да посочиш като как Ту-95 ще изпълни поставените пред него задачи.
От тебе отговор йок.
Имай поне малко достойнсво като не можеш да подплатиш филията си с факти да си признаеш това.
Иначе може да погледнеш на картите и да видиш през/покрай какво летящата вятърна мелница трябва да мине за да може да пусне ракета по нещо в щатите.
Иначе руският слон е най-голям и което е по-важно :НАЙ-БЯЛ.
айде вземи тази карта и начертай от къде ще да мине и ще си свърши работата летящата мелница
A inaче ето откъс от монографията за Ту-95 поместена в Авиация и Время.
Първото което прави впечатление е "големият" нальот, при това става дума за командира, демек повечкоот нормалното. После е описано от къде го следват американските самолети.
Като ще си говорим с фактология.
Пак от там, само дето на война с номерата от показухите не върви.Пак от същата песен: как ще дозаредим и ще достогнем врагът, като на показуха може, ама ако се наложи.
Готини цитати, но сигурно няма да ги признаят за фактология.
Comment
-
Sailor_Malan написаОх добре че ти си един професионал - изявления от сорта на "Пешо от онзи форум който е правил еди си кво(дали Пешо го е правил - друг въпрос), каза така" говорят за рядко висок професионализъм и никак не са лаишки ше знаиш.
А сега да се върнем към Ту-95 съмнително е въобще ядрено оръжие да е било изнасяно на склад извън територията на СССР(изключая Кубинската криза и явни байки от сорта на "В Стара Планина имаше едни складове...", които обикновено тръгват след втората ракия). Т.е в Сомалия и Ангола е имало или Ту-95РЦ или Ту-142(в Камран ги е имало 300 процента).
Сори за офтопика ама подобно поведение е малко дразнещо.
то да се вмесваш в чисто личен разговор на други хора е въпрос на възпитание. второ - аз в един то постовете си написах изрично, че всички СМЕ лаици по дадената тема. иначе Ту-95РЦ е имало в Куба, Ангола, Сомалия, Гвинея, Виетнам. кацали са, но без по-дълго базиране и на бая други места.
Хе хе хе, не аз твърдях за стелт възможностите на Ту-95, не аз твърдях че той има по-добри летателни характеристики.
Не аз включих дори планерите за статични изпитания в бройката на боеготовните Ту-160.
няма да чертая нищо на карта, просто защото не знам къде минават истинските маршрути в случай на война, откъде ще излетят бомбардировачите, кой и как ще ги съпровожда... и ти не знаеш. именно опити по лаишки да се разглеждат с претенцията за сериозност и достоверност такива въпроси аз не правя, за разлика от теб.
A inaче ето откъс от монографията за Ту-95 поместена в Авиация и Время.
Първото което прави впечатление е "големият" нальот, при това става дума за командира, демек повечкоот нормалното. После е описано от къде го следват американските самолети.
Като ще си говорим с фактология.
яка фактология е тва, особено важна в случай на бойна употреба на самолетите :rock:
Иначе руският слон е най-голям и което е по-важно :НАЙ-БЯЛ.
Comment
-
О-о-о сигурно ти разполагаш с по-достоверни данни, но просто не желаеш да ги споделиш с нас простосмъртните.
Относно четенето: четем бе пиле, четем, само дето си имам и по-смисленна работа от това да се връщам назад по темата и да ти подчертавам всякак глупос която тебе те е срам да си спомниш.
А за маршрутите, ако изключим вероятността руското чудо да е способно да се промъква през съседни измерение, ти остава просто да си измислиш маршрут по който то би могло да се промъкне до точката на пуск, все пак картат е само двуизмерна, няма да е трудно. Отделно дето в единият от цитатите е описано точно такова нещо, включая че са го открили лесно (сигурно махайки с лопатки е вдигнало снежна буря и ако и скрито от радара са го мернали визуално) при това далече и са го съпровождали дълго....явно не е успяло да ускори добре и да се измъкне
Comment
Comment