Съобщение

Collapse
No announcement yet.

B-29 и B-36

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Izmykwame se a? Ако допуснем че и двата имат радиус позволяващ им да свършат каквото трябва остава само дали ще им бъде разрешено, а итребителите се знае къде са базирани, в монографиите си пише

Comment

Бях решил да не пиша повече по темата, тъй като не се кефя на това, че тя прерастна малко в детински спор от типа на "Чия майка има най-голяма уста..." (вица е хубав)

Обаче, гледам кало се опитва да вкарва малко реализъм и ще му ударя едно рамо.
      Абсурдно е да се мисли, че войната ще започне внезапно.
      При ескалиране на сиатуацията стретигическата авиация е щяла да се разсредоточи. Къде товно, може само да се гадае. В бившият СССР и ВД има ститици летища с достатъчно дълги полуси можещи да поемат Ту-95.
      Примерно Сарафово е пило запасно летище и при нужда на него са щели да се презареждат стратегически бомбардировачи. Примерно на Графа в случай на нужда е щял да се базира полк Су-15 (ракетите на портала са показателни) и тъй нататък....
      Още по-абсурдно е да се смята, че Ту-95 (говорим за късните ракетоносни варианти) е щял да извършва пробив на противниково ПВО. Не му е такова предназначението, както мисля всички знаят.

Колкото до детските разсъждения колко било лесно да се прехващат тия или ония самолети от тия или ония изтребители.... На война нищо не е лесно, нито просто!
      Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

ооо-да страшен реализъм, иначе лошо няма, базирай го в Сарафово, пита се за къде ще лети от там обаче, отделно дето освен самолета ще трябва да помъкнеш и целото наземно оборудване.
        Пък и това не решава въпроса какти как Мечката ще успее да нанесе удар по стратегическа цел на територията на "вероятният противник".

Comment

Гоги, от нищо не се измъквам, просто ТИ трябва да докажеш твърдението си, че Ту-95 не ставал да изпълни задачите, за които е предвиден. Защото по принцип - ФАКТЪТ, че е стоял и стои на въоръжение, означава главно едно - става за работата, за която е предвиден. Останалото са детски приказки. А реализъм в тема като тази трудно може да има, защото разговорът се води от лаици с ужасно лаишки познания...

Comment

хе хе хе, То и Т-34 стоеше на въоръжение до 90-те. А това че са го държали просто значи че са икономически и технологично изостанала държава.
            И защо аз да до казвам че не става? Ти докажи че става. логикат ае същата.

Comment

не, не е същата. щом като нещо се ползва, значи по правило става и нищо не трябва да се доказва. след като се опитваш да опровергаеш "живия живот" обаче - заповядай - давай - доказателства и т.н.

ПП - а нима Т-34 не вършеше работа във войните в Югославия?

Comment

Значи по твоята логика щом нещо е произведено то то е прекрасно?
                П.П. то в Югославия и FT-17 би свършил работа, което не значи че е съвременен танк.

Comment

Гоги, тъй като тва се превръща в глупаво заяждане, без грам аргументи, аз няма да пиша повече, докато не видя аргумент. ФАКТЪТ е, че Ту-95 в различните му модификации е на служба в съветските/руските ВВС и флот от 50-те до днес.

Comment

Факт е че русия е технологично изостанала страна кретаща основно на износът на полезни изкопаеми.
                    Аз също не съм видял описание от тебе как Ту-95 ще може да докрета на достъчно близка дистанция че да пусне ракета по важно място на територият на "верочтният противник", вместо това почнааха изцепки какъв е драгстер и как ще избяга от изтребителите, какъв е стелт и как няма да го видят радарите, какви високи летателни характеристики има, и как по всяка статия отстъпва на Б-52.

Comment

Гоги, разумен спор по тази тема с теб е невъзможен, просто поради липсата на каквото и да е, освен, крайно лаишкото ти и напълно неподковано с нищо мнение.

Comment

кало написа
                        Гоги, разумен спор по тази тема с теб е невъзможен, просто поради липсата на каквото и да е, освен, крайно лаишкото ти и напълно неподковано с нищо мнение.
                        Ох добре че ти си един професионал - изявления от сорта на "Пешо от онзи форум който е правил еди си кво(дали Пешо го е правил - друг въпрос), каза така" говорят за рядко висок професионализъм и никак не са лаишки ше знаиш.
                        А сега да се върнем към Ту-95 съмнително е въобще ядрено оръжие да е било изнасяно на склад извън територията на СССР(изключая Кубинската криза и явни байки от сорта на "В Стара Планина имаше едни складове...", които обикновено тръгват след втората ракия). Т.е в Сомалия и Ангола е имало или Ту-95РЦ или Ту-142(в Камран ги е имало 300 процента).
                        Сори за офтопика ама подобно поведение е малко дразнещо.
                        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

кало написа
                          Хе хе хе, не аз твърдях за стелт възможностите на Ту-95, не аз твърдях че той има по-добри летателни характеристики.
                          Не аз включих дори планерите за статични изпитания в бройката на боеготовните Ту-160.
                          Аз неколкократно те помолих да посочиш като как Ту-95 ще изпълни поставените пред него задачи.
                          От тебе отговор йок.
                          Имай поне малко достойнсво като не можеш да подплатиш филията си с факти да си признаеш това.
                          Иначе може да погледнеш на картите и да видиш през/покрай какво летящата вятърна мелница трябва да мине за да може да пусне ракета по нещо в щатите.
                          Иначе руският слон е най-голям и което е по-важно :НАЙ-БЯЛ.

айде вземи тази карта и начертай от къде ще да мине и ще си свърши работата летящата мелница

A inaче ето откъс от монографията за Ту-95 поместена в Авиация и Время.
                          Първото което прави впечатление е "големият" нальот, при това става дума за командира, демек повечкоот нормалното. После е описано от къде го следват американските самолети.
                          Като ще си говорим с фактология.

Пак от там, само дето на война с номерата от показухите не върви.Пак от същата песен: как ще дозаредим и ще достогнем врагът, като на показуха може, ама ако се наложи.
                          Готини цитати, но сигурно няма да ги признаят за фактология.
                          Last edited by Gaden Gogi; 16-01-2007, 18:07. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Sailor_Malan написа
                            Ох добре че ти си един професионал - изявления от сорта на "Пешо от онзи форум който е правил еди си кво(дали Пешо го е правил - друг въпрос), каза така" говорят за рядко висок професионализъм и никак не са лаишки ше знаиш.
                            А сега да се върнем към Ту-95 съмнително е въобще ядрено оръжие да е било изнасяно на склад извън територията на СССР(изключая Кубинската криза и явни байки от сорта на "В Стара Планина имаше едни складове...", които обикновено тръгват след втората ракия). Т.е в Сомалия и Ангола е имало или Ту-95РЦ или Ту-142(в Камран ги е имало 300 процента).
                            Сори за офтопика ама подобно поведение е малко дразнещо.

то да се вмесваш в чисто личен разговор на други хора е въпрос на възпитание. второ - аз в един то постовете си написах изрично, че всички СМЕ лаици по дадената тема. иначе Ту-95РЦ е имало в Куба, Ангола, Сомалия, Гвинея, Виетнам. кацали са, но без по-дълго базиране и на бая други места.

Хе хе хе, не аз твърдях за стелт възможностите на Ту-95, не аз твърдях че той има по-добри летателни характеристики.
                            Не аз включих дори планерите за статични изпитания в бройката на боеготовните Ту-160.
                            би ли цитирал къде точно съм написал някоя от буквално измислените от теб глупости? аз кат казвам, че не четеш кво ти пишат...

няма да чертая нищо на карта, просто защото не знам къде минават истинските маршрути в случай на война, откъде ще излетят бомбардировачите, кой и как ще ги съпровожда... и ти не знаеш. именно опити по лаишки да се разглеждат с претенцията за сериозност и достоверност такива въпроси аз не правя, за разлика от теб.

A inaче ето откъс от монографията за Ту-95 поместена в Авиация и Время.
                            Първото което прави впечатление е "големият" нальот, при това става дума за командира, демек повечкоот нормалното. После е описано от къде го следват американските самолети.
                            Като ще си говорим с фактология.

яка фактология е тва, особено важна в случай на бойна употреба на самолетите :rock:

Иначе руският слон е най-голям и което е по-важно :НАЙ-БЯЛ.
                            - вероятно и това съм твърдял?

Comment

О-о-о сигурно ти разполагаш с по-достоверни данни, но просто не желаеш да ги споделиш с нас простосмъртните.
                              Относно четенето: четем бе пиле, четем, само дето си имам и по-смисленна работа от това да се връщам назад по темата и да ти подчертавам всякак глупос която тебе те е срам да си спомниш.
                              А за маршрутите, ако изключим вероятността руското чудо да е способно да се промъква през съседни измерение, ти остава просто да си измислиш маршрут по който то би могло да се промъкне до точката на пуск, все пак картат е само двуизмерна, няма да е трудно. Отделно дето в единият от цитатите е описано точно такова нещо, включая че са го открили лесно (сигурно махайки с лопатки е вдигнало снежна буря и ако и скрито от радара са го мернали визуално) при това далече и са го съпровождали дълго....явно не е успяло да ускори добре и да се измъкне

Comment

няма смисъл, очевидно

ПП - на някое виждане на някой от форумите можем да продължим на по бира...

Comment

Working...
                                X