Не аз почнах отклонението по случай цикъла, позиционната война и колко добре правели амитата, че не действали според него. Но стига толкова.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви би трябвало да са....
Collapse
X
-
Този принцип далеч надминава въздушния бой между изтребители и е един от основните стожери на теорията за война на маньовъра, която тук сме обсъждали в темите за блицкрига. Доктриналното ръководство на американската морска пехота ("Warfighting", има го в нета за теглене) е отлично обяснение на тази теория. Американската армия в момента НЕ я практикува, макар че твърди обратното - на практика практикува една доста крива доктрина с елементи на тази теория но и много други консервативни практики, които я обезсмислят.
Comment
-
Елемаг написа
Напротив! Прочетох го но прочетох и неговите правила а и познавам концепцията на създаване на F-16.If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
-
gollum написаКакво е това "напротив" при положение, че в поста на ИМпериал въобще не става въпрос за Ф-16, не е много ясно.НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
centara написаЕлемаг, за концепцията на F-16, мога да ти покажа в една огрмна тухла какво пише. Може и да ти го преснимам ако искаш. Пък и за какво всъщност са ни книги, щом самия главен конструктор на F-16 заявява, че теориите на Бойд са въплътени в този самолет. По неоспоримо доказателство от това няма.
И кой е този главен контруктор? И за концепцията на F-16 има много тухли и там не се спомeнава никакъв Бойлд или който и да било друг.
Ето едно много кратко изложение на концепцията на този самолет. Там са и имената на основните хора дали насоката за създаването му:
НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Мисля, че го пишеше накрая на откъса от статията дето пуснах. Това е Хари Хилакър -
The first of the two YF-16 prototypes, designed by a GD team under Harry Hillaker, was rolled out in patriotic red-white-&-blue colors on 13 December 1973, only 21 months after award of the contract.
Превод - "Първият от двата прототипа YF-16, конструирани от екип на GD, ръководен от Хари Хилакър е представен публично в патриотична червено-бяло-синя окраска на 13 декември 1973 г., само 21 месеца, след сключването на договора."
Не знам къде ги намираш тези книги, но аз където и да погледна все излиза, че теориите на Бойд са в основата на F-16. Пише го даже в Библиотека Клуб Криле, брой ¹25, на стр. 5If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
-
Хари Хилакър не е главен конструктор а един от водещите конструктори по прототипите. И книгите които се намират тези неща не са популярни.
Виж линка който съм постнал!
И в твоя линк ясно охарактеризират положението на Бойлд:
The ADF might have been forgotten except for the lobbying efforts of a "Fighter Mafia" in the Pentagon, with the primary players being USAF fighter pilot Major John Boyd and a civilian analyst, Pierre Sprey. The Fighter Mafia managed to push through the "lightweight fighter (LWF)" program, which was formally initiated in January 1972.
Тоест лобист с някакви неясни функции.НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
А ако не е той, кой е? Между другото статията писана от Хилакър е от фирменото списание на Локхийд Мартин - Code 1, брой от юли 1997 г. И там Хилакър е наречен the chief designer of the F-16 - главният конструктор на F-16.
Погледнах ти линка, но там пише само за приноса на изследователския център Ленгли в разработката на самолета. А описанието на създаването и концепцията е възкратичко.
А ти погледна ли Библотека Клуб Криле ¹25 на стр. 5?
Чакай сега, какво знами лобист? За кого лобира? Чии икономически интереси защитава? В случая lobbist има по-широко значение отколкото влагаш в него и означава застъпник? А и ще отречеш ли, че F-16 e успешен изтребител?If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
-
Не знам какво пише в фирменото списание и не мога да коментирам. Именно възоснова на изследванията в Ленгли е създана концепцията на F-16.
А ти погледна ли Библотека Клуб Криле ¹25 на стр. 5?
Чии икономически интереси защитава? В случая lobbist има по-широко значение отколкото влагаш в него и означава застъпник?
Че F-16 е добър изстребител, така е но това не мисля че има някакво отношение към горепосочения тип.НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Чакай малко, аз ти говоря за принципите в създаването на F-16, а не за конкретната аеродинамична компановка. При F-15 теорията за енергийната маневреност също е използвана, но двата самолета се различават в аеродинамино отношение.
The McDonnell Douglas F-15 Eagle emerged from the complex and extensive set of requirements established by the USAF
Не е проблем, ако нямаш книжката. Просто в нея пише това, което и аз твърдя, а именно, че теорията на Джон Бойд е в основата на F-16. Изтребителят създаден по неговата теория е успешен, следователно и самата теория е правилна. Факт е, че без Бойд нямаше да има F-16 и това недвусмислено показва значението на този човек!If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
-
Чакай малко, аз ти говоря за принципите в създаването на F-16, а не за конкретната аеродинамична компановка.
Факт е, че без Бойд нямаше да има F-16 и това недвусмислено показва значението на този човек!НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Елемаг написаХайде да не казвам директно какво мисля за това изречение но ще кажа че в съставянето му не е вложено достатъчно количество размисъл по същноста на проблема.If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
Comment