Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви би трябвало да са....

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не аз почнах отклонението по случай цикъла, позиционната война и колко добре правели амитата, че не действали според него. Но стига толкова.
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Този принцип далеч надминава въздушния бой между изтребители и е един от основните стожери на теорията за война на маньовъра, която тук сме обсъждали в темите за блицкрига. Доктриналното ръководство на американската морска пехота ("Warfighting", има го в нета за теглене) е отлично обяснение на тази теория. Американската армия в момента НЕ я практикува, макар че твърди обратното - на практика практикува една доста крива доктрина с елементи на тази теория но и много други консервативни практики, които я обезсмислят.
      Привеждам цитата специално заради теб, Елемаг, защото явно избягваш да четеш внимателно какво ти пишат другите.

Comment

Напротив! Прочетох го но прочетох и неговите правила а и познавам концепцията на създаване на F-16.
        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Какво е това "напротив" при положение, че в поста на ИМпериал въобще не става въпрос за Ф-16, не е много ясно.

Comment

Елемаг написа

Напротив! Прочетох го но прочетох и неговите правила а и познавам концепцията на създаване на F-16.
            Елемаг, за концепцията на F-16, мога да ти покажа в една огрмна тухла какво пише. Може и да ти го преснимам ако искаш. Пък и за какво всъщност са ни книги, щом самия главен конструктор на F-16 заявява, че теориите на Бойд са въплътени в този самолет. По неоспоримо доказателство от това няма.
            If you believe everything you read, better not read.
            Japanese Proverb

Comment

gollum написа
              Какво е това "напротив" при положение, че в поста на ИМпериал въобще не става въпрос за Ф-16, не е много ясно.
              Именно. Целта беше не да ровя ролята на Бойлд в бизнеса а да върна спора в релсите. И тъкмо в течение на спора Центара твърди че концепцията и а и ако съм разбрал добре конструкцията на F-16 е създадена на базата на тази теория.
              НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Не само аз! И главният конструктор на F-16 го твърди!
                Japanese Proverb

Comment

centara написа
                  Елемаг, за концепцията на F-16, мога да ти покажа в една огрмна тухла какво пише. Може и да ти го преснимам ако искаш. Пък и за какво всъщност са ни книги, щом самия главен конструктор на F-16 заявява, че теориите на Бойд са въплътени в този самолет. По неоспоримо доказателство от това няма.

И кой е този главен контруктор? И за концепцията на F-16 има много тухли и там не се спомeнава никакъв Бойлд или който и да било друг.
                  Ето едно много кратко изложение на концепцията на този самолет. Там са и имената на основните хора дали насоката за създаването му:
                  НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Мисля, че го пишеше накрая на откъса от статията дето пуснах. Това е Хари Хилакър -

The first of the two YF-16 prototypes, designed by a GD team under Harry Hillaker, was rolled out in patriotic red-white-&-blue colors on 13 December 1973, only 21 months after award of the contract.
                    Превод - "Първият от двата прототипа YF-16, конструирани от екип на GD, ръководен от Хари Хилакър е представен публично в патриотична червено-бяло-синя окраска на 13 декември 1973 г., само 21 месеца, след сключването на договора."
                    Не знам къде ги намираш тези книги, но аз където и да погледна все излиза, че теориите на Бойд са в основата на F-16. Пише го даже в Библиотека Клуб Криле, брой ¹25, на стр. 5
                    Japanese Proverb

Comment

Хари Хилакър не е главен конструктор а един от водещите конструктори по прототипите. И книгите които се намират тези неща не са популярни.
                      Виж линка който съм постнал!

И в твоя линк ясно охарактеризират положението на Бойлд:
                      The ADF might have been forgotten except for the lobbying efforts of a "Fighter Mafia" in the Pentagon, with the primary players being USAF fighter pilot Major John Boyd and a civilian analyst, Pierre Sprey. The Fighter Mafia managed to push through the "lightweight fighter (LWF)" program, which was formally initiated in January 1972.
                      Тоест лобист с някакви неясни функции.
                      Last edited by Елемаг; 29-03-2005, 16:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                      НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

А ако не е той, кой е? Между другото статията писана от Хилакър е от фирменото списание на Локхийд Мартин - Code 1, брой от юли 1997 г. И там Хилакър е наречен the chief designer of the F-16 - главният конструктор на F-16.
                        Погледнах ти линка, но там пише само за приноса на изследователския център Ленгли в разработката на самолета. А описанието на създаването и концепцията е възкратичко.
                        А ти погледна ли Библотека Клуб Криле ¹25 на стр. 5?

Чакай сега, какво знами лобист? За кого лобира? Чии икономически интереси защитава? В случая lobbist има по-широко значение отколкото влагаш в него и означава застъпник? А и ще отречеш ли, че F-16 e успешен изтребител?
                        Last edited by centara; 29-03-2005, 16:25. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                        Japanese Proverb

Comment

Не знам какво пише в фирменото списание и не мога да коментирам. Именно възоснова на изследванията в Ленгли е създана концепцията на F-16.
                          А ти погледна ли Библотека Клуб Криле ¹25 на стр. 5?
                          Довечера когато се прибера ако я имам ще я погледна.
                          Чии икономически интереси защитава? В случая lobbist има по-широко значение отколкото влагаш в него и означава застъпник?
                          За кой лобира е дали само прокарва своята теория на мога да кажа защото не си падам по интригите и не се интересувам от тях. А той е свързан основно с такива неща.
                          Че F-16 е добър изстребител, така е но това не мисля че има някакво отношение към горепосочения тип.
                          НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Чакай малко, аз ти говоря за принципите в създаването на F-16, а не за конкретната аеродинамична компановка. При F-15 теорията за енергийната маневреност също е използвана, но двата самолета се различават в аеродинамино отношение.
                            The McDonnell Douglas F-15 Eagle emerged from the complex and extensive set of requirements established by the USAF

Не е проблем, ако нямаш книжката. Просто в нея пише това, което и аз твърдя, а именно, че теорията на Джон Бойд е в основата на F-16. Изтребителят създаден по неговата теория е успешен, следователно и самата теория е правилна. Факт е, че без Бойд нямаше да има F-16 и това недвусмислено показва значението на този човек!
                            Japanese Proverb

Comment

Чакай малко, аз ти говоря за принципите в създаването на F-16, а не за конкретната аеродинамична компановка.
                              Става въпрос за концепция а не за принципи и компановка.
                              Факт е, че без Бойд нямаше да има F-16 и това недвусмислено показва значението на този човек!
                              Хайде да не казвам директно какво мисля за това изречение но ще кажа че в съставянето му не е вложено достатъчно количество размисъл по същноста на проблема.
                              НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг написа
                                Хайде да не казвам директно какво мисля за това изречение но ще кажа че в съставянето му не е вложено достатъчно количество размисъл по същноста на проблема.
                                И каква е същността на проблема? Между другото все още не съм наясно каква теза защитаваш.
                                Japanese Proverb

Comment

Working...
                                X