Тъндърчийф, това там не са български военнослужещи, защитаващи България, а са именно наемници. Така че едва ли заради живота на неколцина наемници-доброволци си струва да се препланира военния бюджет и бъдещето на отбраната на самата България. Или поне аз така виждам нещата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересен материал
Collapse
X
-
gollum написаТъндърчийф, това там не са български военнослужещи, защитаващи България, а са именно наемници. Така че едва ли заради живота на неколцина наемници-доброволци си струва да се препланира военния бюджет и бъдещето на отбраната на самата България. Или поне аз така виждам нещата.
Много съжалявам че обещах на Империала да спазвам културен тон защото тези ви изказвания заслужават най-грозните възможни квалификации и доста откровени попържни (от душа и сърце)Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Thunderchief написаМного съжалявам че обещах на Империала да спазвам културен тон
И ако желаеш да наспуваш някого, можеш винаги да го сториш на ЛС и да не нарушаваш форумните правила.
Що се отнася до другото, то освен закони има и лична съвест и аз при всички положения се ръководя първо от нея. И именно според нея съм написал и горното - те може и да продължават да бъдат български военнослужещи формално, но намирайки се в Ирак и изпълнявайки съответните си задачи там, те по никакъв начин не защитават нито интересите на България (но хайде, това е все пак ъвпрос на това кой как разбира тези интереси), нито, което за мен е по-важно, защитават самата България.
Да не говорим, че те са пълнолетни и са отишли там доброволно, знаейки какво точно ще вършат и в какви условия - едва ли трябва да се хвърля голяма част от военния бюджет за да им се осигури съответното въздушно прикритие - те би трябвало да се справят със задачите си със свои сили.
Та в този смисъл това, което съм написал не са никакви "глупости", ако трябва да използвам твоят начин на изразяване.
Comment
-
Явно няма смисъл да обяснявам. И все пак, когато става дума за това е ли някой на служба в кои да е въоръжени сили личната съвест не играе никаква роля.
Има си много строго определени правила - устави, наставления и закони на базата на които са писани първите. Факта че някой е командирован зад граница не променя акта на назначаването му на кадрова военна служба. И в тоя смисъл извинявай но не само ти, а и Гоги сте написали много големи глупости(меко казано!)Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Ок, прав си, че формулировката, която използвах е неточна, но именно заради това я поясних в предходния си пост. И в този смисъл, въобще не става въпрос за устави, мисля съм се изразил ясно - те са част от БА, но изпълняват мисия, която няма нищо общо със задачите на същата тази БА, а обслужва интересите на съвсем друга държава. На същия принцип и по същияначин, да речем, се отнасям към българските подразделения, взели участие в потушаването на бунтовете в Чехословакия през 1968 г. Тук разликата е как разбираме задачите и отговорностите на армията и яно тук е основната отлика в позициите ни.
А дали смяташ чуждото мнение по въпрос, кото е именно въпрос на съвест, за "глупост", това е твоя лична работа. Много хора определят възгледи различни от техните като "глупави", но това е напълно субективно.
Comment
-
Gaden Gogi написаХм, значи са глупости това че не съм съгласен от моите пари да се купуват лъскави играчки за банда слабоумни некадърници(а повечето кадрови са такива)??? Че ти направо на рая ме принизи, без право на глас, важното е данъци да плащам.
Голум, не че ми е работа да питам, в армията бил ли си? Като получиш заповед в армията какво се прави според тебе? Личната съвест ли се пита? Българските подразделения потушавали бунтовете от 1968 г. си остават български такива. Ако се върнем в по-ново време, я да те питам Голум смяташ ли че с факта че са пратени някъде със заповед на министъра и решение на парламента военнослужещите престават да бъдат такива? Тези хора не са там с решение на Сената на САЩ Голум. Твърденийцата ти са несъстоятелни.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Хъм, в армията съм бил и съм си изпълнил този дълг. Но освен, че човек като войник трябва да се подчинява на заповеди (затова е и клетвата), този факт не отменя личната му съвест, още повече, че има такова нещо като престъпни заповеди.
Но по-важното е, че наистина онези там са доброволно, а не по заповед, както отбеляза и Гоги. А аз като данъкоплатец мога да не одобрявам когато армията (която по конституция е призвана да защитава България, а не да извършва мисии в чужбина) се използва в угода на чужди интереси извън България (а защитат на родните ни граници свършва именно с тези граници). Така че няма нищо несъстоятелно в "твърденийцата ми", както благоволи да се изразиш.
Comment
-
gollum написаТъндърчийф, това там не са български военнослужещи, защитаващи България, а са именно наемници. Така че едва ли заради живота на неколцина наемници-доброволци си струва да се препланира военния бюджет и бъдещето на отбраната на самата България. Или поне аз така виждам нещата.
Ей не мога да повярвам на очите си!!! Най-сетне и аз да съм напълно съгласен с теб.НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ
Comment
-
Gaden Gogi написаГръмотевичко онези в Ирак не са там по заповед, те са там доброволно заради кинтите, чиста проба наемници.may the Force be with you
Comment
-
С тази малка подробност че аз в Криле за авиация не пиша, само за моделизъм. И аз за разлика от вас се аргументирах с икономическото и външнополитическото състояние на страната, също така посочил и защо Як-а е подхдящ.
За разлика от вас с вашите мегаломански мераци за лъскави играчки и параноичните идеи че целият свят дебне да прегази тази въшка на картата (разбирай БГ).
А децата като им е кеф нека се смеят,
Comment
-
Към Соло: Ами да беше казал че Фокс се опитва да зе заяде, + покровителя на дебилчета, изобщо нямаше да си правя труда да го търся.
А иначе мераците за Су-27 и Су-30 освен на 8-годишни дето още не са се научили да мструбират и поради което си нямат занимака на друг не могат да му хрумнат. Е вярно вече дрогата е доста разпространена и достъпна та може и да са се нашмъркали.
Comment
-
Gaden Gogi написаКъм Соло: Ами да беше казал че Фокс се опитва да зе заяде, + покровителя на дебилчета, изобщо нямаше да си правя труда да го търся.
А иначе мераците за Су-27 и Су-30 освен на 8-годишни дето още не са се научили да мструбират и поради което си нямат занимака на друг не могат да му хрумнат. Е вярно вече дрогата е доста разпространена и достъпна та може и да са се нашмъркали.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
Comment