Знам това Гоги, но аз (не знам защо), България в която циганите са мнозинство няма да я чувствам като своя. Това си е лично мнене, разбира се. Да не говорим, че една почти изцялоциганска държава вероятно ще се разпадне поради вътрешна несъстоятелност. Та затова пиша за демографска катастрофа, макар че тя не засяга циганите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересен материал
Collapse
X
-
Кто о чем, а Болгары о цыганах…
Я например думаю, что не нужны Болгарии F-16 и Миг-29. Легкие, современные недорогие самолеты – то, что нужно (не буду называть Яки, а то сочтут за рекламу). Да и вообще, пускай другие вооружаються, у кого денег и амбиций больше.
Только наверное Американцы заставят вас купить (в долг) их самолеты ( а иначе куда им сво¸ творчество девать?). И будет НАТО на тяжелых самолетах гонять Бен-Ладена, и промышленность США не останется без заказов."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
виталий написаКто о чем, а Болгары о цыганах…
Я например думаю, что не нужны Болгарии F-16 и Миг-29. Легкие, современные недорогие самолеты – то, что нужно (не буду называть Яки, а то сочтут за рекламу). Да и вообще, пускай другие вооружаються, у кого денег и амбиций больше.
Только наверное Американцы заставят вас купить (в долг) их самолеты ( а иначе куда им сво¸ творчество девать?). И будет НАТО на тяжелых самолетах гонять Бен-Ладена, и промышленность США не останется без заказов.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Thunderchief написаНет, если будем покупать руское оружите то пусть лучше будет Су-30МКПък и западният автомобил е по-хубав от руският нали?may the Force be with you
Comment
-
gollum написаБългария в която циганите са мнозинство няма да я чувствам като своя.
Thunderchief, кредити си имаме...
Аз се чудя, за какво са ни нови самолети въобще. Ще дадем луди пари за нещо, което няма да промени живота ни грам. Не можем ли да устискаме още с тея? Съседите ни обичат, нямаме проблеми...По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Да, Лзл, несъмнено имат българско гражданство (и са българскиграждани). Което обаче не означава, че щом аз, лично, не им се кефя, отричам българското им гражданство. Това си е въпрос на лична преценка (както забелязваш, не съм тръгнал да убеждавам някого да им напарви нещо - просто смятам, че тази тенденция е неприятна, защото се изразява в бавна социална дезинтеграция).
Впрочем, ако ще еси говорим по този проблем по-нашироко, то високата раждаемост на циганите не решава проблема, защото те още са сравнително малка част от населението и с техния прираст сумарния ни прираст си остава отрицателен. Това,за което говори Гоги ще има ефект, но това ще стане когато те приближат да речем 1/4-1/3 от населението, а това няма да стане преди населението да падне до около 4-5 милиона (или поне така ми се струва). А с подобнонаселение да се водят воини, особено когато повечето ти съседи те превъзхождат поне двойно в това отношение си е глупаво.
Но да не се отклонявам повече от темата.
Съгласен съм с Гоги, Виталий и Лзл - нямаме особена нужда от нови самолети, още по-малко от кой знае каква военна авиация - има многопо-смислени неща, за които могат средствата да бъдат оползотворени. Още повече, че в следващите 50-60 години едва ли ще се наложи на българската армия да участва в нещо повече от "миротворчески" мисии, а за там авиация няма да им е необходима - обикновено се търси пехота (САЩ и така си имат достатъчно авиация - едва ли ще опрат до българската).
Comment
-
Странно за твоите възгледи, поне доколкото съм си създал някаква представа за теб, gollum, но
от евентуалното купуване на самолети ще спечелят само продавачите и то немалко(или поне от гледна точка на малка България). Сигурно ще има натиск (пари или заучени фрази от рода на "за да има мир, взаимопомощ...") и в крайна сметка ако имаме като сегашните военен и външен министър (или пък сегашните, не разбрах кога ще се решава този въпрос), изборът ще е американски самолет, ако ще пластмасов да е. Абе ще видим чие лоби е най-силно .По моя преценка съм обективен.
Comment
-
gollum написа.................Съгласен съм с Гоги, Виталий и Лзл - нямаме особена нужда от нови самолети, още по-малко от кой знае каква военна авиация - има многопо-смислени неща, за които могат средствата да бъдат оползотворени. Още повече, че в следващите 50-60 години едва ли ще се наложи на българската армия да участва в нещо повече от "миротворчески" мисии, а за там авиация няма да им е необходима - обикновено се търси пехота (САЩ и така си имат достатъчно авиация - едва ли ще опрат до българската).
България трябва да има най малко една ескадрила съвременни многоцелеви изтребители въоръжени или с JAS-39 Grippen или с F-16 block52+ или с МиГ 29 М2 /MRCA/ , с пълен комплект управляемо оръжие , една ескадрила ударни - Су25ТМ или А-10 и един вертолетен полк транспортно боен. Да не говорим че ПВО на страната и тя плаче за допопълване със съвременни системи поне още две батареи С-300 ПМУ2 или Patriot и достатъчно Бук, Тор и Тунгуска, на флота му трябват поне две МЕКО-200... списък дълъг а бъдещето е мътно. Докато в Турция управляват военните и свалят с преврат всяко екстремистко ислямско правителство , добре ама представи си че стане издънка... Ние и без това ставаме външна граница на ЕС , на кръстопът сме и по-добре от мен знаеш колко орди нашественици са минали през тези земи. Времето е смутно и само привидно нещата са спокойни, струва ми се че под повърхността клокочи и не дай си боже да стане нещо..... :evil:may the Force be with you
Comment
-
Я и аз да се намеся тук отново.
За чии, к.р ни е Як-130 при положение, че съседите ни -визирам Гърция и Турция-имат Мираж 2000-5 и Ф-16 Блок 52+. как би протекъл един въздушен бой между Мираж-а и Як-а?. та нали последният само като даде форсаж ще се залепи зад гъзята ни и после един кратичък откос с Дефа-та и ........... не ми се мисли.
Щом съседите имат тежко оръжие, ние също трябва да имаме таковаТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Что-то я не пойму, вы, что серь¸зно в перспективе собираетесь воевать с соседями? :o
Вам это надо? Это же, ваши союзники против противных Русских!
Ну ребята, вы уж определяйтесь… Если хотите воевать с терроризмом и наркотиками, то хватит и легких самолетов, если против Русских, то и 1000 F-16 вам не помогут, а если с Турками и Греками, то ничего у Вас не получится, из Вашингтона прикрикнут, и Вы с ними снова друзья."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
Comment