If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Барът където пилотите отмарят след полет и си приказват над чаша водка.
Странно защо не са използвали прицелния контейнер Сапсан още. Знам, че не е приет на въоръжение но това не им пречи да го изпробват в Сирия.
Преди няколко дни търсих нещо за Сапсан по друг повод...и нищо не намерих. Няма никакво развитие последната година, че и повече. Поне не и развитие което да е стигнало да авиошоута, представяния и т.н. Разработва се съвсем различен контейнер за Т-50, но за сега е само на ниво макет.
Освен това за мятане на чугунки както написа Хорнета, М3 си имали това нещо (Гефест СВП-24-22), което се говори че позволявало кръгово отклонение от 10 метра за свободно падаща бомба. Как го прави не знам. Чел съм че се използват някакви цифрови карти а района, прецизно позициониране, нещо такова.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Сапсан не съществува май в реалността, или поне не е приет на въоръжение. Су-34 си има напълно достатъчен за изпълняваните цели прицелен комплекс, при това - вграден.
Преди няколко дни търсих нещо за Сапсан по друг повод...и нищо не намерих. Няма никакво развитие последната година, че и повече. Поне не и развитие което да е стигнало да авиошоута, представяния и т.н. Разработва се съвсем различен контейнер за Т-50, но за сега е само на ниво макет.
Освен това за мятане на чугунки както написа Хорнета, М3 си имали това нещо (Гефест СВП-24-22), което се говори че позволявало кръгово отклонение от 10 метра за свободно падаща бомба. Как го прави не знам. Чел съм че се използват някакви цифрови карти а района, прецизно позициониране, нещо такова.
И аз това се бях зачудил, когато имаха възможност защо не са взели малко бройки от Дамоклес и на негова база да си дялкат нещо..
Или някоя от по старите версии на Litening ама там май има американски компоненти.
Прицелен контейнер ще бъде и много полезен за Су-25СМ.
Най голямото предимство на прицелните контейнери пред вградените както знаем е много по голямото поле на обзор.
Като цяло е учудващо, че за 25 год. не разработиха и аналог на LANTIRN.
Това чисто и просто не е вярно. Вградените прицелни комплекси имат преимущества пред контейнерните варианти по всички показатели, освен по модулност според изпълняваната задача. Затова и руснаците направиха Сыч.
Хубаво, ама по кои показатели вградените прицелни комплекси в днешно време ги имат тея приемущества?
За времето си вградените прицелни комплекси на F-111 и A-6 са имали доста предимства пред тези на Су-24 и МиГ-27 да кажем.
Това чисто и просто не е вярно. Вградените прицелни комплекси имат преимущества пред контейнерните варианти по всички показатели, освен по модулност според изпълняваната задача. Затова и руснаците направиха Сыч.
Хубаво, ама по кои показатели вградените прицелни комплекси в днешно време ги имат тея приемущества?
За времето си вградените прицелни комплекси на F-111 и A-6 са имали доста предимства пред тези на Су-24 и МиГ-27 да кажем.
SkyShadow, ти нали знаеш че от руското джудже по - голямо няма...
Хайде уточнете кои точно модификации на цитираните машини ще сравнявате и да видим кой крив и кой прав!
SkyShadow, ти нали знаеш че от руското джудже по - голямо няма...
Ми те част от тях нямат никакви контейнери, ама вярата в джуджетата, вероятно наследена по семейно-комунистическа линия води до подобни жалки опити за заяждане.
Продължавай да списваш за джуджета и кафета, а междувременно може и да понаучиш материалната част.
Comment