Къде прати стари и предоволно налетяни Су-27 в сравнение със СТРОЕВИТЕ Су-30СМ/35, на които които летят хората, само ти си знаеш.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Барът където пилотите отмарят след полет и си приказват над чаша водка.
Collapse
X
-
"За изпълнение на фигурата “Кобра” е необходим ‘геометрически’ много точен самолет, продължава полковник Алексеев..."
Тук е отговорът на въпросът ти.
Аз вече в няколко теми през месец-година, казвам на някой да иде да види руски самолет наживо в музея край Пловдив. Това за геометрията...
Между строеви самолет и подготвен за акробатика по международни изложения, където градиш имидж, ще има голяма разлика. Както ако си купиш Субару, Шкода или Ситроен от магазина, или вземеш такова подготвено за Световния рали шампионат.
Comment
-
Явно не четеш какво ти пиша - няма специално подготвен самолет за кобра, камбана, крюк и прочее. Има специално подготвени пилоти, а това, дето им е забранил, се налага поради очевидната налетяност на планерите. Абсолютно никаква разлика няма между изтребителите на витязите и тези в строевите части.
Апропо, възможностите на някои формирования от руските ВВС в момента, са в пъти по-големи от тези на групата, ако иде реч за акробатика.
Comment
-
Интересно, за това не бях чел:
https://en.wikipedia.org/wiki/2002_Khankala_Mi-26_crash
2002-ра чеченците свалят с Игла руски Ми-26 с над 140 руски войници. Хеликоптера пада в минно поле! Загиват 127 човека - най-страшната катастрофа с хеликоптер случвала се някога.
Кой олигофрен е набутал 140 човека в хеликоптер проектиран за два пъти по-малко и летящ над вражеска територия?!?
П.П: Пише че си било редовна практика Ми-26 да лети до Ханкале със над 100 човека на борда, често седящи върху купчини съндъци със снаряди, или осетинска водка.
И отгоре на всичко е имало заповед от министъра на отбраната забраняваща превоз на хора с Ми-26 и други древни бангии
А аз мислех че простотиите са приключили с първата чеченска.
Егати ужаса, да се окажеш в горящ хеликоптер, пълен с гориво и муниции, в средата на противопехотно минно поле...Last edited by Amazon; 28-10-2015, 20:07.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеМи-26 древна бангия ли го смяташ?
Thorn написа Виж мнениеМежду другото какво стана с плановете за махане от въоръжение на една друга древна бангия - А-10?Last edited by Amazon; 19-11-2015, 17:29.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Не е чак толкова претоварен, Ми-26 можел да вдига 90 войници или 60 ранени на носилки + 20 тона припаси. Иначе, този случай го помня смътно, беше голям скандал - претоварване, минно поле и последващи експлозии. Освен това спасителите не можеха да стигнат бързо до мястото заради същото това минно поле. Като не искат да пътуват по земя, бързат да си ходят отпуска, а хеликоптери не достигат - не им се чака следващия и се блъскат вътре.
Картинка без връзка.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЕми не е много нов. Технология от 70-те. Модернизации - нихт. Въобще аз не съм много фен на хеликоптерите да пренасят хора. Те трябва да са само за извънредни ситуации.
Доколкото знам всяка година едно и също. ВВС искат да ги махат, конгреса не дава.
Ми-26 е едно от малкото неща, за които дебилизмът "без аналог" наистина важи, и бъдещето му е осигурено за бая години напред.
Comment
-
кало написа Виж мнениеАми, попрочети малко, за да не пишеш такива неща. Ми-26 реално се модернизира непрекъснато.
кало написа Виж мнениеИ хеликоптерите са абсолютно незаменими в преноса на хора, както те опровергава цялата история на този тип ЛА досега .
кало написа Виж мнениеМи-26 е едно от малкото неща, за които дебилизмът "без аналог" наистина важиThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
SkyShadow написа Виж мнениеЗа кое да съм в грешка.
SkyShadow написа Виж мнениеСнимки или клипчета на Су-25 ( машините сигурно са СМ ) със С-13, С-24 или С-25 има ли ?
Comment
Comment