Съмнявам се цената да скочи близо 4 пъти само заради по-високата енергетика. Скоро бях чел че F-22 ще изсисква скъпа и сериозна модернизация(софтуерна), за да ползва ракетата. Трябва да почета повечко, вероятно не всичко е секретно, но би трябвало измененията по ракетата да са сериозни. От вида на по-скъп радар, по-сигурна и бърза комуникация с носителя, нови режими на работа. Нещо от рода на примерно подобрен режим за близък бой (MadDog). Ама що поровя уикенда, стига съм расъждавал.
Барът където пилотите отмарят след полет и си приказват над чаша водка.
Collapse
X
-
-
Не смея вече да коментирам за 120D, но C-7 със сигурност имат:
US to sell Turkey air-to-air missilesComment
-
Според Scramble и гърците са с AIM-120C-7, a D-варианта предполагам, че засега е ембаргов за износ.
Поляците, чехите и унгарците са с AIM-120C-5. Интересно ми е те такива ли са си поискали и икономисват от седмиците или американците такива са им отпуснали и са ги убедили, че седмици не им трябват.Comment
-
По-скоро трябва да я интегрират(минимум софтуерен ъпгрейд, демек скъпо). Иначе ще ходи в Норвегия на техните ПВО мобилни системи. Ето тук статия(старичка ама става):
В същата статия горе долу става ясно защо ракетата е значително по скъпа от предишните варианти(нов дата линк, нова навигационна система, по-як корпус, по устойчива електроника). Май расъжденията ми са били правилни.
П.П: Кухулин, виждам че и на Турците я продават за по 1.5 милиона парчето. Явно с Дюка сте прави. При първоначалното придобиване ще падат глави.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Просто Кухулин снощи верно е спал и не е гледал какво цитира, защото 304 327 000 долара за цялата поръчка го е прочел като 304 327 долара на ракета.
Comment
-
Нощта е преди всичко за сън, след другите работи...
А иначе правилно съм забелязал, че ракетите Метеор нямат предно, а само опашно оперение. Това, което Amazon е постнал е стар макет. Решили са го още 2009г. Това съм го пропуснал. Само не ми е ясно защо са премахнали предното оперение.Last edited by Duque de Caixas; 24-01-2014, 22:41.Comment
-
Винаги съм се чудил защо някой не се сети да направи от НУРС ракета с лазерно насочване. Примерно където освети лазерната система на самолета/хеликоптера натам летят НУРС-овете, дето за жълти стотинки вече са станали УРС-ве. Отгоре на всичко точността на попаденияте няма да зависи от хиляда фактора от влажността на въздуха, до това колко е склонен да рискува пилота да се приближи до целта и колко добър снайперист е.
Ами оказва се че се разработва такова нещо, нарича се Угроза и е пакет за модернизация на малките С-5(кор) и на големите С-8(кор) и С-13(кор). Има прототипи. Давали КВО от 0.8 - 1.8 метра. Което за С-8 и С-13 си е директно поадение. Да не говорим че пилота ще може да стреля ако иска от 7-8 километра, без да навлиза дълбоко в зоната на действие на ПЗРК и ще може в известни граници да маневрира докато обстрелва целта. Очаквало се при типовете за НУРС цели разхода на ракети за една цел да падне 50 пъти. Ползват се съществуващите пускови.
Ето линк с подробно описание:
Высокоточные средства поражения находят все более широкое применение на поле боя. Однако они требуют наличия специальных систем разведки и целеуказания. Опыт войны на Балканах свидетельствует, что
Тук малко общи приказки, но и подробни данни:
Комплекс авиационного управляемого оружия «Угроза» Высокоточные средства поражения находят все более широкое применение на поле боя. Однако они требуют наличия специальных систем разведки и… (стр. 1 из 4)
Та какво мислите за подобна система? Чел ли е някой за аналогични западни системи и ако да, как се наричат?
На мен идеята ми се струва много добра, не на последно място защото ми беше хрумнала преди години и чак днес прочетох за "Угроза"
Предполагам през 70-те и 80-те подобно нещо би било неоправдано скъпо. Ако слагаш скъпа електроника, която да управлява боеприпаса и оптика която да следи петното на лазера, по-добре я сложи на еднотонна бомба. Но днес нещата вече не седят така.
П.П: Представете си летящите танкове от горната снимка, накачени с по 8 броя Б-8, всяка пускова с по 20 ракети С-8кор. Това са 160 ракети всяка от които пилота е способен да вкара в кръг с диаметър около метър от няколко километра височина. И най-важното са евтини! Дори бойните глави вече ги има произведени, от фугасни с близо 3 кила тортил и 5 килограмова бойна глава, през тандемни бронебойни, бетонобойни та до обемно-детониращи и комбинирани.
М?This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Comment
Comment