If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Барът където пилотите отмарят след полет и си приказват над чаша водка.
Ти мани майтапа, ама по техните форуми пак тръгнаха някакви слухове, че следващия блок ще е с EJ200. Уж инсайдери, не знам си кво, всички мечтаят за вундевафли
обтекателят ми се вижда по-ралично оцветен и вертикалният стабилизатор изглежда малко странно. Явно са обработвали обекта след като са го лепнали на кръстовището.
и явно са го сложили на два-три метра от истинското му място
Това Мираж с JATO ли е? Готина снимка, аз си мислех че се използват основно на транспортни самолети, примерно С-130. Изглежда ми доста опасно. При транспортните самолети ускорителите просто ускоряват самолета по оста му. А тук изглежда, като че ли направо поемат цялата тежест. Ако някой от тях дефектира, при липса на сериозна подемна сила самолета ще се завърти и ще се пльосне на земята. Пилота няма голям шанс.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Остави възлите, ама като го сметнеш, май отива към MTOW. Къде девет тона и кусур...
И аз това си мислех, но ме домързя да го сметна. Бих заложил че поне външните резервоари са празни и самолета не носи много гориво. Не знам, но на мен за самолет тежащ 9-10 тона, товар от 9 тона е множко. Но иначе това е рекламираната конципця за "Omnirole". Демек всичко това Рафал трябва да може да го използва в една мисия.
И за да не съм съвсем мързелив, направих една много груба и бърза сметка колко струва това с което е накичен.
MICA $1 500 000 x 4 = $6 000 000
Meteor $ 1 000 000 x 2 = $2 000 000
AASM $200 000 x 6 = $1 200 000
Общо $9 200 000
С трите горивни резервоара го закръгляме до 10 милиона
После защо били скъпи самолетите на французите. Ами ако сделката ти включва три комплекта въоръжение и два комплекта двигатели и ето ти ги 50 милиона долара на самолет само от двигатели и джапане.
Като си добавиш и малко Ексорсет по 800 хиляди евра бройката, и работата заспива
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment