Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новото поколение руска бронирана техника
Collapse
X
-
Super_Hornet написа Виж мнениеаналогов которой в мире нет и не будетalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Разликите са:
1. Нов корпус, базиран на Т-90, но силно модифициран, с бронирана капсула за екипажа в предната част, новият двигател, ползван при Т-90МС.
2. Необитаем купол с напълно автоматично зареждане и дистанционно управляема 12,7мм картечница Корд. По настояване на военните - с възможност и за ръчно зареждане, оттам и ежекторът на оръдието - ако се наложи присъствие на човек в купола.
3. Ново оръдие (2А88),със значително повишени характеристики в сравнение с това на Мста-С (2А64) - и по ресурс, и по точност, и по-далечина.
4. Абсолютна нова система за навигация и управление на въоръжението, осигуряваща в пъти по висока точност и по-голяма скорострелност в сравнение с Мста-С.
5. Система за самозащита.
Вероятно - цената и ненужната сложност, при незначителното превъзходство в скорострелност и темп на стрелба.
Comment
-
Ясно, гледах тази доста разпространена снимка:
На която изглежда доста различно, явно е от първите прототипи на "Коалиция-СВ" и е претърпяла доста промени впоследствие.
И тази снимка на Мста-С М2 (http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ing0904-34.jpg), която още повече прилича поради цвета и ъгъла (че и козируващия).
Да питам - каква е ролята на тази 'рамка', дето подпира оръдието и при двете машини?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Динаин написаДа питам - каква е ролята на тази 'рамка', дето подпира оръдието и при двете машини?
Това за двойното оръдие май го обсъждахме в някаква тема по-рано - че едва ли дава достатъчен прираст в огневата мощ, за да си струва (спрямо проблемите).
Comment
-
Коалицията отново са я повели в любимия съветски антистандартен стил - като са тръгнали да правят и танк и тежко БМП на една платформа, трябваше и самоходката да я сложат на същата - сега пак ще има зоопарк, а иначе можеше да се измисли бригада с два вида ходова част на гъсеничните машини и да се поопрости логистиката.
Самите прототипи поне за мен са лек триумф на по-западното мислене - БМП/БТР са изоставили до голяма степен съветските традиции (тясна кутия или уникален си наш път) и са минали в направление като всички останали - доколко добре ще видим в бъдеще. Във всеки случай БМП-то вече определено изглежда по-малко като смъртоносен капан. Само "Армата" е по-различна може би от западните образци.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment