Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте да си подхванем изтърканата тема за най-добър танк

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ами в USA нямате ли си сапун? :twisted:
    айде стига лигавни ами да си продължим преформулираната тема. аз си поддържам кандидатурата.
    А странно е че никой не спомена с нищо хубаво КВ-1с

Comment

Не е ли по добре да започнем с КВ 1а, Той се е представял по впечатляващо.
      Разработен по руската концепция "Противоснарядна броня" танка е бил респектиращо чудовище, Добре брониран със силно въоръжение (спрямо противниците си). Еинственият му недостатак е че констукцията на главният фрикцион е излючително ненадежна, това води до загуба на 70% от машините. Трансмисията включва : многодисков главен фрикцион, 8 скоростна скоростна кутия с демултипликатор, допълнително отделно има бордови фрикцини с планетарни бордови предавки. Бих казал, че тази трансмисия го поставя в класа на най-сложен танк.
      ТТД :
      маса - 47т
      размери:
      дължина - 6,750м
      широчина - 3,320м
      височина - 2,710м
      екипаж - 5 човека
      Въоръжение :
      оръдие :
      Л 11 (с дължина 30,5 калибъра) 111 снаряда
      от 1941 се произвежда с ЗИС - 5 (L\41,5) 114 снаряда
      картечници с общ боекомплект 3024 патрона :
      3 бр. ДТ-28 - една в челния бронелист, една сдвоена с оръдието, една в задния брониран лист на куполата.
      Брониране :
      - купола -
      челно 75мм
      странично 75мм
      - корпус -
      челно 75мм
      странично 75мм
      Двигател В - 2К дизелов с мощност 600к.с.
      Максимална скорост 35 км/час, запасен ход 250км.
      Произведени са 1639бр.

През август 1942 приемат на въоръжение нов подобрен модел КВ 1С това "С" означава скоростен. Получава нов фрикцион, лята купола, командирска купола.
      ТТД :
      маса - 42,5т
      размери:
      дължина - 6,950м
      широчина - 3,350м
      височина - 2,640м
      екипаж - 5 човека
      Въоръжение :
      оръдие :
      ЗИС - 5 (L\41,5) 114 снаряда
      картечници с общ боекомплект 3000 патрона :
      3 бр. ДТ-28 - една в челния бронелист, една сдвоена с оръдието, една в задния брониран лист на куполата.
      Брониране :
      - купола -
      челно 95мм
      странично 75мм
      - корпус -
      челно 100мм
      странично 75мм
      Двигател В - 2К дизелов с мощност 600к.с.
      Максимална скорост 43 км/час, запасен ход 250км.
      Произведени са 1230бр.

Comment

едно нещо ми прави впечатление че най-редовно се хабите да изписвате характеристиките на машините, според мене тук по скоро трябва да го обсъдим, а за хората които не са запознати но искат да научат може да се направи раздел със линкове
        Знам че има отворена такава тема но иначе би било по-удобно. Същото се отнася и за снимките, би било по добре да се направят отделни галерии а не да се постват в темите. пиша това защото тези снимки както и онези към профилите правят форума много тежък. Аз примерно съм на зверски бърз нет но не мога да си представя кошмарът за някой дето се опитва от домашното PC с модемен нет да разглежда постовете.

Comment

Колкото до снимките и ТТД тях ги сложих за да защитя тезата си :roll:
          мдааа каква ли беше тя? :roll:
          МОЛЯ КАТО СИ ГОВОРИМ ЗА ТАНКОВЕ, ДА ГОВОРИМ ЗА ТАНКОВЕ А НЕ ЗА РОДИНАТА НА СЛОНА НАПРИМЕР.

Comment

Някои да е знае за други подобни хибриди подобни на КВ-1( 75мм немско оръдие) ?

Comment

SU-76i

Comment

След 1942 в ръцете на руснаците попадат много изправни танкове PANZER 3 различни модификации. Надежната техническа установка и най вече шасито ги навежда на мисълта че могат да ги преработят в самоходна артилерия.
                Изработват САУ по подобие на германското STUG с оръдие ЗИС 3 (76,2 мм) наречено СУ - 76И (иностранное) и САУ с гаубица М 30 (122мм) наречена СУ 122 И. Изработени или по точно преправни са общо 1200 бр.
                Тези машини участват активно при ХАРКОВ 43 и при КУРСК 43.

Comment

http://www.battlefield.ru/su76i_r.html

Comment

Съжелявам 4е виждам тази тема твърде късно, но все пак ето две снимки и от мен.
                    Ще добавя само 4е оръдията са 4исти но фиксирани.
                    а куполите се въртят.
                    състоянието на Pz-e е доста по пла4евно от това на 34-ките, макар да са на по малко от 200м едини от други.
                    Вси4ки Pz3(4)? който бяха без оръдие имаха командирски люк, оръдейните не. :?:
                    I love fucking army
                    and she loves me, fucking me.

Comment

това къде се намира?

Comment

Вероятно на турската граница
                        Can't talk! Got to Shoot!

Comment

A тези снимки кога са правени? Защото когато аз търсих подобни неща миналата година Т-34-ките бяха със заляти оръдия а и доколкото знам оръдията на Pz-4-ките са демонтирани още в края на 80-те, и защо е ровено зад германският танк?

Comment

тези снимки са от турската граница, правех ги в началото на октомври месец 2004.
                            на отбранителната позиция има около 10 Pz-а повечето са без оръдия, но има и със.
                            ----------------------------------------
                            и все пак това не е ли Pz-3?
                            I love fucking army

Comment

твърдо е 4, иначе доста се различават от позицията на която аз ходих, а май ще се окаже че е мит че имало и Пантери.

Comment

ами търсенето продължава
                                колко Пантери сме имали то4но ~ 20,
                                и колко Т-4.

а на полигона Ново село пове4ето мишени са СУ-100 като тази.
                                I love fucking army

Comment

Working...
                                X