Dinain написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Модерните танкове
Collapse
X
-
Е, как, имат си свои разработки и местно лоби, конкретно Рейетон с Quick Kill.
Тук е описано подробно как провалят едно тестване през 2007 г., чак Конгресът се намесва.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеЕ, как, имат си свои разработки и местно лоби
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеКато почнем с това че дори нямаш идея какво е това на снимката Минем през факта че това е единствената снимка на нещото в нета, и то защото АЗ я пуснах ( за което ми спретнаха страшен скандал). Но въпреки че хабер си нямаш ръсиш мозък.
Впрочем на другите снимки приликата е още по-голяма...включая разположението на екипажа.
Но иначе да, руското е "без аналози в света"
Като подабравим кръчмарския ти тон, който те съветвам да запазиш за кухнята си, ако някой го търпи там, то снимката на нещото се появи преди бая време из руско-украинските форуми, и е на изготвения протитип на Молот. На сайта или блога на андерй стои от години.
Разположението на екипаж при Молот е НАПЪЛНО различно от това при Армата, пак ще повторя - там той далеч не е солидно отделен от БК и горивото.
Защо бълнуваш за "без анолози" няма обяснение.
Comment
-
Според съобщение на руското МО, много е вероятно Т-90 да бъдат модернизирани до стандарта Т-90М (развитие за руската армия на експортната версия Т-90СМ) с кодово име Прорыв-3.
вероятно оръдието е варинт на 2А82 с нов АЗ.
Съобщение в туитър на руското МО - "Парк танков Т-90 в ближайш.время модернизируется до уровня Т-90МС с рекордно малым временем подготовки выстрела."
Междувременно стана ясно, че ще продължи модернизацията на Т-72 до нова модификация на Б3, наричана Т-72Б3 мод. 2014
"Для новой модификации Т-72Б3 подготовлен комплект дополнительной защиты. В ближайшее время эту модификацию планируем запустить в серийное производство.
... Новая модификация Т-72Б3 получила танковый дизельный двигатель В2Ф мощностью 1130 л.с. «Механик-водитель получил автоматизированный комплекс управления, который самостоятельно предупреждает о повреждениях и авариях, а рабочее место командира оснащено панорамным прицелом»"
Comment
-
кало написа Виж мнението снимката на нещото се появи преди бая време из руско-украинските форуми, и е на изготвения протитип на Молот. На сайта или блога на андерй стои от години.
.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеИмаше я наскоро снимката в статия на вестник Мордовия.
Иначе, чак такава дълбока модернизация на Т-90, просто не ми се вярва - по-добре да поръчат нови Т-90АМ.
Все пак, съобщението на МО гласи, че паркът от танкове Т-90 ще се модернизира, не се говори за ново производство.
Comment
-
Съгласен съм, че няма. Индексът АМ/МА, е често използван в мурзилките, като такъв за Т-90МС, но предназначен за вътрешна употреба. Силен привърженик на тая идея е Хлопотов.
Относно вариантите за модернизация, то скептицизмът ми идва от програмата Т-72Б3 - имаше оплаквания в медиите, че миналите я танкове, са на цени почти наполовината на новопроизведени Т-90А.
Comment
-
АСЦ има основно значение за стрелбата с ТУР.
Иначе, нормално да са с по-добрите Сосна-У, все пак Т-90/90А, са постъпили преди известен брой години, но като цяло и мнението на специалистите от УВЗ е било за нови машини... В тая връзка "новите" Б3, ще притежават значително предимство - командирски панорамен прицел.
Важно допълнение към плюсовете/минусите на Б3/90А е и защитата, която е по-добра при 90.
Comment
-
Скептицизмът идва главно от лаици и уж разбирачи като Хлопотов, които нямат и ден служба на танк.
Армията си получава масово Б3 (тази година ще станат 900 някъде), като ползването на първите им варианти от доброволци в отпуск в Донбас вече се отчита при по-нататъшната модернизация - и увеличаване на защитата, и панорамата, и по-мощният двигател. Не случайно е взето и решението за модернизация на парка от Т-90 до Т-90М. Доколкото знам всички загуби на Т-72Б3 в Донбас (от тях безвъзвратно май 2 танка) са поради попадения в бордовете. Оттам и планът за мерки за сериозната защита при новата мидификация на Б3 (вероятно с екрани, ползвани при градската модификация на Т-72, и подобни на тези при Армата), както и значително по-добре защитеният по борда на корпуса и купола Т-90М.
Comment
Comment