кало написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Модерните танкове
Collapse
X
-
Боекомплект на живо:
Гибель в бою танкового экипажа. Вечная память героям.
Вероятно същия под друг ъгъл:
فجير دبابة بقاذفB29 وانصهارالشبيحة!!-داري
Comment
-
кало написа Виж мнениеВсъщност, оказва се, потвърдено от официални израелски източници е унищожаването на 1 танк Т-72. За другите има основателни съмнения, че са Т-62, два от които са унищожени след боя (зарязани от екипажите си).
В посоченият от мен материал, по скоро изследване подкрепено с огромно количество цитирана литература, информацията е друга:
Подбитый и сгоревший сирийский Т-72 в долине Бекаа
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеБоекомплект на живо:
Гибель в бою танкового экипажа. Вечная память героям.
Вероятно същия под друг ъгъл:
فجير دبابة بقاذفB29 وانصهارالشبيحة!!-داري
И пак не видяхме прословутата пехота, дето да е заедно с танкистите.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеВтория танк дето трябваше да го прикрива, трябваше не да "търси снайперисти", а да обработва вероятните позиции на противника с оръдието, няколко пъти въртя куполата към развалините, трябваше перманентно да ги обстреля. Отделно, че удареният беше на по-малко от 200 м от мястото откъдето го гръмнаха.
И пак не видяхме прословутата пехота, дето да е заедно с танкистите.
Докладываю: танкисты не делают вообще ни одного выстрела "куда попало". Наблюдатели и пехота непрерывно поставляют на КП информацию о противнике. И командир отда¸т указания непосредственно каждому танку, БМП, пехотным командирам."
Нямат телефони по бронята, всичко минава през КП. Командиритe явно нямат инициатива. Ниско ниво на C3, слаба организация.
Comment
-
Докладываю: танкисты не делают вообще ни одного выстрела "куда попало".
Телефоните на бронята биха им свършили някаква работа ако танковете действаха съвместно с пехотата. Въобще не личи да го правят - по-скоро изглежда, че бронетехниката си действа доста самостоятелно.
Ниско ниво на C3, слаба организация.
Comment
-
мда, РПГ-29. Това е продължение на филмчето от по-горе. Ясна е разликата между детонация на БК, и неговото изгаряне, нали?
Да ответният огън е бая далече от целта... Иначе - унищоженият танк няма никакви странични екрани на бордовете. Не че много ще му помогнат срещу РПГ-29, но все пак ДЗ-то би свършило някаква работа.
Comment
-
Не, не ми изглежда целенасочен, но аз ти написах вече, че според мен, думите на журналиста не звучат много достоверно по този въпрос. Гледайки това филмче (а и едно-две други подобни, на които съм попадал) си изглежда, че огънят в повечето случаи се води профилактично, т.е. на общо основание по позиции, които може и да са заети ("сдържащ" така да се каже). Което в никакъв случай не говори за качествено взаимодействие с пехотата. Нещо повече, такова въобще не съм виждал на нито едно филмче. Сега, ясно е, че клипчетата отразяват само малка част от случващото се, но пак е странно.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеНещо повече, такова въобще не съм виждал на нито едно филмче. Сега, ясно е, че клипчетата отразяват само малка част от случващото се, но пак е странно.
Comment
-
Изобщо, като гледам (не че разбирам), имат бая грешки в тактиката при употреба на бронирани машини в града. В случая - имаме изправен на открито пространство танк, като поне едни 160 градуса за обстрел към него не са надеждно прикрити. Вторият танк е по-добра позиция, но би могъл да стреля и от улицата, като съседните постройки биха му пазили бордовете. Двата трябваше да се разположат от двете страни на улицата и оттам да гърмят по евентуални цели, вместо да се изтъпанчват насред откритото място.
Comment
Comment