Sailor_Malan написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Второ следвоенно поколение
Collapse
X
-
Luchs написаПо отношение на комбинираната броня дори в западни сайтове съм попадал за Комбинация К както се нарича руската комбинирана броня и че се е появила преди тази на западните танкове за първи път на Челинджъра ли е монтирана или на Чифтена>?? Чифтена от коя година е в пройзводство<>?
Дано ти отговори на въпроситеКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написаА по повод хвалбите за комбинираната броня на Т-64 ами не е верно. Първата такава броня е монтирания на Чалънджър "Чобхем". Ама пусто да е нали всичко руско е "най-". Наскоро с един приятел весело се хилихме на лафа че съветското джудже е най-голямото джудже в света
Comment
-
кало написапо времето, когато е направен Т-64 именно с комбинирана броня, в Британия дори не са знаели, че следващият им танк ще се Челинджър
Comment
-
Luchs написаХех за мене лично по добре да ми е неудобно в един танк но да е добре брониран и с мощно оръдие отколкото да съм в пълен конфорт като ролс ройс и първия снаряд да ме изтреля на оня свят ......
Luchs написатова ми напомня нещо което съм чел сравнение на Т-34 с Шърман хаха като Шърмана бил много удобен за екипажа сичко по него било изпипано ма виждате ли при първото попадение се запалвал и експлоадиралне случайно джеритата(германците) са му викали тиган за томита или Ronson вид популярна запалка е не благодаря предпочитам да ми е дискомфортно но да живуркам......
Luchs написаИнтересува ме и какъв е оперативния обсег на Чифтена и на Т-62 колко киломвтра ......
Luchs написанапоследък се интересувам от Т-64 там пише че руския танк е първия в света със комбинирана броня металокерамика и други екстри като автоматично зареждане на снаряди двигателя му май е копие на този на Чифтена или доработена версия.......
Luchs написа...... и т.н има и шнорхел докато на нито един западен танк не виждам да си крепят шнорхелите някъде по корпуса......
Luchs написасиловата му установка която май леко била прекопирана от англичаните двигателя му давал някакви предимства но така и не успях да разбера какви точно по малък обем ли заема ако някой знае да каже.
Comment
-
АЗ хич не е толкова голямо предимство колкото го изкарват руснаците, практическаат скотострелност се различава значително ото техническата пък е е мног оуязвим, а иначе покрай всичките рекламни глупотевици може да си зададеш само един въпро: зао се налага създаването практически веднага на Т-72
Нека не отричаме прогреса, само защото накой, който ни кефи го е постигнал по-късно от някой, който не ни кефи...
Comment
-
Gaden Gogi написаS други думи си мечтаеш за Чифтен, който (от сравняваните два танка) е много по-добре защитен, много по-мощно въоръжен, и на всичкото отгоре е и удобен
Ох, пак почнаха фашистофилските фантазии, айде една подсказка: погледни темата за американските загуби и се запитай като им е била толкова калпава техниката поради що аджеба не са измрели повечко от хамитата,
Иха, тука чакаме защитниците на руското чудо да кажат една силно манипулирана истина, та да споделим едно наблюдение над западните и източните машини, много е интересно.
АЗ хич не е толкова голямо предимство колкото го изкарват руснаците, практическаат скотострелност се различава значително ото техническата пък е е мног оуязвим, а иначе покрай всичките рекламни глупотевици може да си зададеш само един въпро: зао се налага създаването практически веднага на Т-72:twisted:
това че ти не си виждал нищо не значи, тоя лео на снимката какво според тебе се кани да прави? или му е щръкнало 'щото е видял някоя леопардица, сори за размера ама нямам врем да търся по-голяма, който има желание ще си намери
По вториа отговор сега пак от тебе ще чуя колко лош е АЗ и как американските богатири ръгат като топъл хляб снаряди от по 40 кила със скорострелнос 15 изтрела в минута да ама кви пет стинки кви пет лев колко ще подържа един пълнач тази скорострелнос а? 1 или 5 мин ? а след това в бъдещия 1/2 час 1 час или няколко часа>? докато аз дава темп от 7 до 10 изтрела в минута постоянен докато има боеприпаси.
А за третото ми да къде го виждаш шнорхела на леото а>? къде го държат танкистите по здниците ли а>? хех секи танк може му прикачиш шнорхел ако тиловите части го носят неииде в тила на 5 10 или 100 километра след челните колони докато руските танкове си носят шнорхелите отзад на купола така че............
А да това и ми напомня, че американците разртаботват за тяхните танкове АЗ а французите първи от западняците имат АЗ на Леклерк който се води по модерен от по ново поколение танк от Абрамса...........................
Comment
-
Основната разлика в скорострелността не се отчита от усреднените показатели. Някъде Империал беше писа лпо въпроса. Системата за автоматично зареждане дава постоянен темп на стрелба, който не се променя с времето. Зареждачът, особено ако е правилно и достатъчно дълго трениран, може да даде много висок темп на зареждане за кратко време, след което умората си казва думата. Т.е. съвсем общо казано, в началото на сражението танкът с човек-пълнач ще е значително по-скоротрелен, като с времето скорострелността му бързо ще намалее. От гледна точка на западното мисле се разчита, че при танково сражение решаващи са първите 2-4 изстрела, защото обикновено целта за толкова ще бъде поразена и затова бързият темп в началото на стрелбата е от решаващо значение. При началният сблъсък танк с човек-пълнач ще има предимство като при по-продължително сражение то ще се превърне в недостатък. От друга страна, в подобно сражение вероятно животът на танка няма да е дълъг, а и боекомплектът на съвременните машини е сравнително малък.
Съгласен съм, че само по себе си създаването и въвеждане на автоматична система за зареждане е несъмнена иновация, която рано или късно ще се прилага на всички танкове.
Luchs, "Шърман" в модификациите, които присъстват масово в Европа и се използват в ЧА е машина напълно равностойна и сравнима с Т-34-76.
Comment
-
gollum написаОсновната разлика в скорострелността не се отчита от усреднените показатели. Някъде Империал беше писа лпо въпроса. Системата за автоматично зареждане дава постоянен темп на стрелба, който не се променя с времето. Зареждачът, особено ако е правилно и достатъчно дълго трениран, може да даде много висок темп на зареждане за кратко време, след което умората си казва думата. Т.е. съвсем общо казано, в началото на сражението танкът с човек-пълнач ще е значително по-скоротрелен, като с времето скорострелността му бързо ще намалее. От гледна точка на западното мисле се разчита, че при танково сражение решаващи са първите 2-4 изстрела, защото обикновено целта за толкова ще бъде поразена и затова бързият темп в началото на стрелбата е от решаващо значение. При началният сблъсък танк с човек-пълнач ще има предимство като при по-продължително сражение то ще се превърне в недостатък. От друга страна, в подобно сражение вероятно животът на танка няма да е дълъг, а и боекомплектът на съвременните машини е сравнително малък.
Съгласен съм, че само по себе си създаването и въвеждане на автоматична система за зареждане е несъмнена иновация, която рано или късно ще се прилага на всички танкове.
Luchs, "Шърман" в модификациите, които присъстват масово в Европа и се използват в ЧА е машина напълно равностойна и сравнима с Т-34-76.
Comment
-
Височината на силуета е само една от характеристиката, в никой случай най-важната. Всички танкове горят в едни или други условия. Грешка би било да се смята, че бензиновите двигатели (и резервоари) са по-опасни в това отношение от дизеловите (изгарянията от дизелово гориво са много по-сериозни, попадения в дизелов резервоар, особено ако е изпразнен наполовина може да доведе до детонация, сравнима с тази на боекомплекта (честа причина за почти пълното разрушаване на Т-34-76). Впрочем, "Шърман" има многочислени дизолив модификации, които също са се използвали, така или иначе, основните разлики в това отношение са другаде, не в пожароопасността.
Допълнително, Т-34-76 има сериозни проблеми заради неудобствата, четиричленний си екипаж, некачествено производство - впрочем, все неща, които надълго и широко сме обсъждали. Скорострелността също е значително по-ниска. Затова и написах, че общо взето сравнение, двете машини са равностойни и всяка от тях общо взето върши работата, за която е създадена.
Comment
-
кало написаШърман е единственият танк, получен по ленд-лийза, за който рядко се чува лоша дума от съветските танкисти, а обикновено - суперлативи. Машината е била много добра, при това с перспектива, както свидетелстват модернизациите й.
Comment
-
Виж, Luchs, има си тема, специално посветена на "Шърман"/Т-34 - ако желаеш да пордължиш да поддържаш тезата си (която е уязвима), направи го там, тази тема е за дурго. Мога надълго и нашироко и тук да пиша защо не си прав, но не ми се иска да я замърсявам. Ако щеш, порчети и това, което съм написал до момента. Като огнева мощ, ергономичност, удобство за екипажа, удобство за организация и ръководене на подрезделения (много важен показател, тотално скапан заради четиричленния екипаж на Т-34-76), бронева защита, огнева мощ "Шърман" общо взето превъзхожда Т-34-76. Отстъпва му само по отношение на силуета, донякъде на оперативния обсег и със сигурност - на проходимостта.
Comment
-
gollum написаВиж, Luchs, има си тема, специално посветена на "Шърман"/Т-34 - ако желаеш да пордължиш да поддържаш тезата си (която е уязвима), направи го там, тази тема е за дурго. Мога надълго и нашироко и тук да пиша защо не си прав, но не ми се иска да я замърсявам. Ако щеш, порчети и това, което съм написал до момента. Като огнева мощ, ергономичност, удобство за екипажа, удобство за организация и ръководене на подрезделения (много важен показател, тотално скапан заради четиричленния екипаж на Т-34-76), бронева защита, огнева мощ "Шърман" общо взето превъзхожда Т-34-76. Отстъпва му само по отношение на силуета, донякъде на оперативния обсег и със сигурност - на проходимостта.
Comment
Comment