Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна бронирана техника

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Това, което творят иранците, е любопитно. Колко ли от него върши въобще някаква работа и колко е за показуха?
    В тоталитарна държава всичко е възможно. Може някое синче на религиозен лидер да е казало: "Тате искам да си направя танк!"
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
      Нещо задницата на БТР-а ми изглежда странно. Може и да са вмъкнали двигател от ВАЗ да върти купола
      Сменили са двата бензинови двигатели с един (вероятно) дизелов мотор.

А иначе, опитват се да направят сиромашки вариант на Чентаурото, но по-добре да бяха купили ноу хауто от кубинците...

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Dinain по-горе (и преди време) попита за ''Намер''.
        Че, не съм експерт не съм. Но на мен идеята ми изглежда доста добре. Шаси на базата на танк Меркава, двигателя следователно е отпред. Активна защита която се справя с модерни ПТУР системи като ''Конкурс''. Това много малко въоръжени сили могат да си го позволят за обикновен БТР. Единствения аналог за който се сещам ще да е БТР-Т чийто проект го инкорпорираха във ''Армата'' и новото БМП на негова база (според руски източници). Въпреки това ''аналога'' изглежда по-зле защитен, може да вози само 5-ма бойци докато Намера цели 12.

Като цяло за ''Намер'' мога да посоча липсата на 20+мм оръдие което да обработва стени и други обекти в градски бой, но за сметка на това може да се монтира 40мм гранатомет или 60мм минохвъргачка което изглежда като разумна алтернатива. За цената от 3 мил. $ не може никой да се обяснява, че е висока. Струва колкото танк (руски образец) но за Израел е разбираемо, че им е необходима такава машина. Осен това по-горе публикуван щатски модел на ''M2 Bradley" без купол и дебел слой ERA изглежда досущ като ''Намер'' което говори доста в полза на Израел.
        Мотая се тук от известно време и не разбирам кой е -фил и кой е -фоб ... и мисля, че вече е твърде късно да питам!

Comment

Турците са представили проект за БМП на име Kaplan-20

Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Изглежда симпатично и компактно. Явно е предвидено да плува. Предполагам че гумените вериги са само на макета.
            Само това 30мм оръдие не ми харесва. Слабо ми се вижда за перспективен проект за БМП.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Подробно материалче и снимки за новата турска бронетехника.

C 5 по 8 мая 2015 года в Стамбуле (Турция) проходит 12-я международная выставка оборонной промышленности International Defence Industry Fair 2015 (IDEF-2015), являющаяся прежде всего крупнейшим смотром бурно развивающейся турецкой оборонной промышленности. Размах турецкой хозяйской…

Comment

Дано не е пускано вече-филмче за южнокорейския танк XK-2 и САУ на тази основа.Супервпечатляващо.На съответната цена, разбира се.Бих искал да го видя в БА-добре би покрило южната граница.

Comment

Ми иди по на юг, нали турците работят с корейците по темите Алтай и Фиртина.

Comment

Хубаво видео за БМП-3.

You may find this model in the program World of Guns:Download links:Steam: http://store.steampowered.com/app/262410/Mac AppStore: https://itunes.apple.com/us...

Comment

Бойчо Курдисания написа Виж мнение

Дано не е пускано вече-филмче за южнокорейския танк XK-2 и САУ на тази основа.Супервпечатляващо.На съответната цена, разбира се.Бих искал да го видя в БА-добре би покрило южната граница.
                      Тая работа и при германците, и при руснаците действа. При това, не по три, а по минимум пет снаряда едновременно в една точка. Реализирано е при PzH2000, Мста-2М, Коалиция-СВ

Comment

Amazon написа Виж мнение
                        Изглежда симпатично и компактно. Явно е предвидено да плува. Предполагам че гумените вериги са само на макета.
                        Само това 30мм оръдие не ми харесва. Слабо ми се вижда за перспективен проект за БМП.
                        колко от туй, кач парче демек, ше правят на година?

Comment

Интересна статия за керамичните бронирани плочи, използвани в процеса на модернизация на руската бронетехника.

Comment

Първите 7 Пуми официално са предадени на Бундесвера.

Масата е около 43 тона. Изискванията са за защита в челото срещу 30мм кинетични боеприпаси, по бордовете - срещу 14,5мм. Плюс - защита в челото и по бордовете срещу масовите носими кумулативни боеприпаси

Comment

Поляците с първа сделка за експорт на Росомах:"

"Словакия приобретет польские бронетранспортеры Rosomak"

Крайно интересна е стойността на контракта.

"3 июля 2015 года во время визита в Словакию польский премьер-министр Эва Копач подписала со своим словацким коллегой Робертом Фицо меморандум о взаимопонимании относительно закупки Словакией в течении трех лет 30 польских колесных бронетранспортров КТО Rosomak (лицензионный вариант БТР Patria AMV). В настоящее время сторонами ведутся предконтрактные переговоры, стоимость контракта для польской стороны оценивается более 120 млн злотых (более 32 млн долл)."

Comment

Предлаганата модернизация на БМП-2 - БМП-2М, за руските СВ. Усилено брониране, решетъчни екрани, нов двигател, нова СУО, нови УР (Атака с тандемна кумулативна, фугасна и ОФ БЧ)

Comment

Working...
                                X