Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна бронирана техника

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

----------------------

Comment

Click image for larger version

Name:	ìîäåðíèçàöèÿ ÁÒÐ 60.gif
Views:	1
Size:	87.4 КБ
ID:	552882
      Много интересна модернизация на БТР 60
      ето и цялата статия http://muromteplovoz.ru/product/mil_mod_btr60.php
      Накратко, обновление на трансмисията и нов двигател, преформатиране на пространството;
      отделение управление,бойно отделение с 30 мм оръдие с навесни на оръдейната кула странични модули с АГ и ПКТ и ПТУРс / има и интересно решение със сдвоена 30 мм ГШ и сдвоена ПЗРК Игла В над оръдието , като се запазват навесните модули/ двигателно трансмисионно отделение в средата, отзад десантно отделение с две врати отзад. Подобряване на ремонтопригодноста и удължаване живота на бойната машина с 15 години.
      За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

Няма ПТУР в този вариант, а и е доволно съмнително използването на подобен картонен БТР в днешните реалии...

Comment

Съмнително несъмнително - използват ги, където ги имат. А в Украина използват корпусите за да правят БТР-3
          Last edited by Thorn; 28-02-2016, 02:06.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Някои държави използват и БТР-50, а други го модернизират. Това не го прави безнадеждно остарял, обаче.

Украинците предялкват стари БТР-и сега, но от друг модел. Не се знае точната причина - пари или нещо друго.

Comment

Страничните модули върху кулата на БО - там има и вариант с ПТУРС. - това е производство на муромтепловоз завод - има и интересни модернизации на МТЛБ.
              Имаме БТР 60 ПБ. Около 200 - 250 бройки , ако не ме лъже паметта. Вместо да се разпиляват 40 млн зелени за скаутски бронемашини, не е ли по-добре това, което имаме, да го ремонтираме, осъвременим и доведем до съвременно ниво. Така че да прослужи ефективно още 20-на години.
              Картонената броня е нещо поправимо. Има чукурстотин марки и модели навесна броня, която ползват нормалните държави.

За тези 40 млн долара могат да се модернизират БТРи за една бригада включая подобрение на броневата защита с поостарелия вече MEXAS, могат и определени бройки да се модернизират с сдвоената 30мм ГШ и ПУ за ПЗРК Игла В с пасивна оптикоелектронна система за контрол на въздушното пространство с което да се реши непосредствената близка защита на войската от атакуващи изависнали вертолети , ниско летящи самолети с околозвукова скорост и крилати ракети .
              Въобще войската ни се лека-полека се превръща в колекционерска сбирка от десетки марки и модели на оръжейна техника - в съответните колекционерски количества.
              Това като единна платформа, взаимозаменяемост, модулност и прочие - забрави.
              Страната ни произвежда преносими радари за контрол на местноста , които имат опцията да се свързват в единна компютъризирана система и да целеуказват ефективен обхват на контрол 5-6км.

Comment

Въпросът е - заслужава ли си?
                Това са не само стари по конструкция машини, те са и физически стари. Най-новите са на 30 години. Последните 20 години са поддържани на принципа на канибализма. Преди да започнат реконструкциите, ще се наложи да ги приведат в нормално положение.
                Заради навесната броня, новите оръжия, задължително новият двигател (двата ГаЗ-ови са слаби) теглото ще се увеличи чувствително. Това ще наложи и намаляване на екипажа, и усилване на ходовата част. Старият купол няма да понесе 20 или 30 мм оръдие и ще се наложи смяна с нов модул. нови системи за прицелване и тн.
                Ще се вложат луди пари, а накрая ще имаме модернизиран БТР, който няма да отговаря на съвременните изисквания, с хиляди детски болести от реконструкциите, за чието отстраняване ще трябват пак много пари.
                Нямам нищо против модернизацията им, но нова техника си е нужна.
                Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

Kont написа Виж мнение
                  Страничните модули върху кулата на БО - там има и вариант с ПТУРС. - това е производство на муромтепловоз завод - има и интересни модернизации на МТЛБ.
                  Муром предлага много работи, част от тях са и серийни в РА.

Никакви ПТУР няма в посочената версия, обаче. Бъркаш се с БМП, а и доволно интересна е темата за 2А42 и дали тая машина може да поема откат в рамките на 6 т.

Kont написа Виж мнение
                  Имаме БТР 60 ПБ. Около 200 - 250 бройки , ако не ме лъже паметта. Вместо да се разпиляват 40 млн зелени за скаутски бронемашини, не е ли по-добре това, което имаме, да го ремонтираме, осъвременим и доведем до съвременно ниво. Така че да прослужи ефективно още 20-на години.
                  Там е работата, че машината е тотално остаряла... Единственото, за което се сещам, където могат да се вложат тия пари, са ЮАР-те машини, но те не са точно БТР-и.

Kont написа Виж мнение
                  Картонената броня е нещо поправимо. Има чукурстотин марки и модели навесна броня, която ползват нормалните държави.
                  Това са пълни глупости. Башка е темата до какво ще доведе нарастването на теглото.

Kont написа Виж мнение
                  За тези 40 млн долара могат да се модернизират БТРи за една бригада включая подобрение на броневата защита с поостарелия вече MEXAS,

Надявам се, че разбираш каква точно глупост си написал? Ако ли не, то е добре да се запознаеш с моделното семейство бронетехника, за което е правена тази "поостаряла" броня, както и какви кг. добавя. Финансовата част е отделно.

Kont написа Виж мнение
                  могат и определени бройки да се модернизират с сдвоената 30мм ГШ
                  ЗУ-23-2 е 23 мм.

Kont написа Виж мнение
                  и ПУ за ПЗРК Игла В
                  Викам да е Игла-С, че иначе трябва да зачислиш и някое вертолетно звено към тая бригада.

Kont написа Виж мнение
                  с пасивна оптикоелектронна система за контрол на въздушното пространство с което да се реши непосредствената близка защита на войската от атакуващи изависнали вертолети , ниско летящи самолети с околозвукова скорост и крилати ракети
                  Защо бе, какво им е на активните системи, и от кога формированията на СВ биват атакувани с КР?

Kont написа Виж мнение
                  Страната ни произвежда преносими радари за контрол на местноста , които имат опцията да се свързват в единна компютъризирана система и да целеуказват ефективен обхват на контрол 5-6км.
                  Някога използвал ли си радар за наземно разузнаване, а не контрол на местността?

Comment

Е то не от мен или от вас зависи модернизацията
                    За БО с 30 мм автоматично оръдие и прочие навесни модули,екипаж нов двигател нова трансмисия укрепване на корпуса, подобряване на бронезащитата десантно отделение за 8 човека плюс 3 - правят го хората и за руската армия и за който си плати.
                    Super hornet давай го по-кротко.
                    1 Това са странични модули и се китват според желанието на платеца.
                    2 Относно отката - производитела предлага прочети укрепване на корпуса, разбира се не изключвам, че е възможно да е недодумка или що...
                    3 БТР 60 ПБ е остарял -много- затова и предлагат модернизация - която ще го осъвремени и удължи живота - това е опция като за бедна България.
                    4 Мексас според поръчките го окачват на какво ли не от Леопард А 1 през М 113 и до Патрия, Кирасир и прочие , ако си прочел де!
                    5 ЗУ 23-2 х 152 е наистина 23мм сдвоена зенитна артилерийска установка в предлагания от муромтепловоз завод боен модул /БО / става въпрос за 30мм сдвоено автоматично оръдие ГШ /Грязев Шипунов/коаксиално с 2хПУ Игла.
                    6 Игла В ползва ракетата на Игла С и мисля не ми се проверява, всичко що е Игла, разликата е че пусковата установка е за транспортни средства - предимно се използва в вертолетната авиация за самозащита, но руснаците имат Джигити и прочее. надявам се си съгласен, ако не поправи ме.
                    7 Защото пасивната система гарантира скритост на бойната машина за ASRAD - надявам се си съгласен с това. Сухопътните Войски ги атакуват с това което върши работа - ако трябва и с балистични ракети. Аз /в момента капитан от резерва/ съм участвал в ротно нощно тактическо учение с бойни стрелби, при което се отработваше стрелба /от всичкото налично в Отделна парашутна рота оръжие/ по крилата ракета / осветителен снаряд от гаубица Акация/- това през 1984година когато имахме армия,.
                    8 Радар за наземно разузнаване не съм ползвал, а ти ползвал ли си , ползвах навигационен радар на служебната яхта, когато имах. От 8 месеца мой клиент - руски депутат от ГД с огромно имение в Кипър, моята фирма му прави ментенанс на ландшафта, притежава « HP-100M »
                    Преносим доплеров наземен радар с TFT дисплей и възможност за свързване в компютърна информационна с-ма за събиране и обработка на данните, комуникационна връзка с команден център, съвместяване с електронна карта и GPS. Предназначен за автоматично откриване на подвижни наземни цели, определяне на техните координати при всякакви метеорологични условия и при отсъствие на видимост (наличие на мъгла, прах, дим и др, купи го от Черно море АД - продукция с двойно предназначение българско производство.
                    -Дружелюбен съвет - пий бира предъвквай мезе и го карай по-кротко

Comment

Нещо не си прочел правилно имат модули с ГШ 23, 2А42 и 2А72, и ГШ 23 е с муниция 23Х115.

Comment

Kont написа Виж мнение
                        Е то не от мен или от вас зависи модернизацията
                        За БО с 30 мм автоматично оръдие и прочие навесни модули,екипаж нов двигател нова трансмисия укрепване на корпуса, подобряване на бронезащитата десантно отделение за 8 човека плюс 3 - правят го хората и за руската армия и за който си плати.
                        И кат удариш калема - всичко ново, само корубата е стара. Цената стабилна, а ресурс за модернизация - 0. Малко влизаме във филма на Т-72Б3.

Kont написа Виж мнение
                        Super hornet давай го по-кротко.
                        Ако съм засегнал нежните ти чувства - сори, но се обърни към модерацията!

Kont написа Виж мнение
                        1 Това са странични модули и се китват според желанието на платеца.
                        Добави и подбой, ама пак няма да достигнеш нивото на новите. При това иде реч само за балистичната, а НЕ противоминна защита.

Kont написа Виж мнение
                        2 Относно отката - производитела предлага прочети укрепване на корпуса, разбира се не изключвам, че е възможно да е недодумка или що...
                        Не знам ко предлага, но те съветвам да се запознаеш с историята на БТР-80А.

Kont написа Виж мнение
                        3 БТР 60 ПБ е остарял -много- затова и предлагат модернизация - която ще го осъвремени и удължи живота - това е опция като за бедна България.
                        Бедна България е твърде ограничена в бюджета си, за да финансира модернизацията на безнадеждно остаряла техника.

Kont написа Виж мнение
                        4 Мексас според поръчките го окачват на какво ли не от Леопард А 1 през М 113 и до Патрия, Кирасир и прочие , ако си прочел де!
                        Прочее, прочел съм, но ти май не си.

Kont написа Виж мнение
                        5 ЗУ 23-2 х 152 е наистина 23мм сдвоена зенитна артилерийска установка в предлагания от муромтепловоз завод боен модул /БО / става въпрос за 30мм сдвоено автоматично оръдие ГШ /Грязев Шипунов/коаксиално с 2хПУ Игла.
                        Нещо много силно си се объркал, но ти е простено. ГШ-30-2 има съвсем различно предназначение, далече от това на зенитка.

Kont написа Виж мнение
                        6 Игла В ползва ракетата на Игла С и мисля не ми се проверява, всичко що е Игла, разликата е че пусковата установка е за транспортни средства - предимно се използва в вертолетната авиация за самозащита, но руснаците имат Джигити и прочее. надявам се си съгласен, ако не поправи ме.

Kont написа Виж мнение
                        7 Защото пасивната система гарантира скритост на бойната машина за ASRAD - надявам се си съгласен с това.
                        Не, не съм. Използването на лазерни системи, също се засича.

Kont написа Виж мнение
                        Сухопътните Войски ги атакуват с това което върши работа - ако трябва и с балистични ракети. Аз /в момента капитан от резерва/ съм участвал в ротно нощно тактическо учение с бойни стрелби, при което се отработваше стрелба /от всичкото налично в Отделна парашутна рота оръжие/ по крилата ракета / осветителен снаряд от гаубица Акация/- това през 1984година когато имахме армия,.
                        Нерде Ямбул, нерде... Мъка и без никакъв шанс за светлина в тунела.

Kont написа Виж мнение
                        8 Радар за наземно разузнаване не съм ползвал, а ти ползвал ли си , ползвах навигационен радар на служебната яхта, когато имах. От 8 месеца мой клиент - руски депутат от ГД с огромно имение в Кипър, моята фирма му прави ментенанс на ландшафта, притежава « HP-100M »
                        Преносим доплеров наземен радар с TFT дисплей и възможност за свързване в компютърна информационна с-ма за събиране и обработка на данните, комуникационна връзка с команден център, съвместяване с електронна карта и GPS. Предназначен за автоматично откриване на подвижни наземни цели, определяне на техните координати при всякакви метеорологични условия и при отсъствие на видимост (наличие на мъгла, прах, дим и др, купи го от Черно море АД - продукция с двойно предназначение българско производство.
                        Гледам си започнал и да си отговаряш. Сега се замисли и къде стоят въпросните, както и каква връзка имат войсковото ПВО, за което вече има и прекрасни малки с-ми, като 1Л122.

Kont написа Виж мнение
                        -Дружелюбен съвет - пий бира предъвквай мезе и го карай по-кротко
                        Ще те разочаровам, макар че си на възрастта на баща ми, вероятно...
                        Last edited by Super_Hornet; 28-02-2016, 23:05.

Comment

Разбирам, колко си наясно. Няма смисъл от разговор. С хора претрили от седене на дивана панталоните си не споря. Под постовете на империал има хубаво изречение - образовай се.

Comment

Kont написа Виж мнение
                            Разбирам, колко си наясно. Няма смисъл от разговор. С хора претрили от седене на дивана панталоните си не споря. Под постовете на империал има хубаво изречение - образовай се.
                            Как свършат аргументите, се почва с личните квалификации.

Иначе, мерси за съвета, но обикновено приемам подобни от хора, дето вече са се образовали.

Comment

gabocvet написа Виж мнение
                              Нещо не си прочел правилно имат модули с ГШ 23, 2А42 и 2А72, и ГШ 23 е с муниция 23Х115.
                              Те на сайта си нямат, но по едно време се вадеше по изложения подобен вариант за модернизация.

Comment

Прав си объркал съм от тук http://www.modernarmy.ru/article/261...-muromteplovoz

Comment

Working...
                                X