----------------------
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременна бронирана техника
Collapse
X
-
Много интересна модернизация на БТР 60
ето и цялата статия http://muromteplovoz.ru/product/mil_mod_btr60.php
Накратко, обновление на трансмисията и нов двигател, преформатиране на пространството;
отделение управление,бойно отделение с 30 мм оръдие с навесни на оръдейната кула странични модули с АГ и ПКТ и ПТУРс / има и интересно решение със сдвоена 30 мм ГШ и сдвоена ПЗРК Игла В над оръдието , като се запазват навесните модули/ двигателно трансмисионно отделение в средата, отзад десантно отделение с две врати отзад. Подобряване на ремонтопригодноста и удължаване живота на бойната машина с 15 години.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Съмнително несъмнително - използват ги, където ги имат. А в Украина използват корпусите за да правят БТР-3Last edited by Thorn; 28-02-2016, 02:06.
Comment
-
Страничните модули върху кулата на БО - там има и вариант с ПТУРС. - това е производство на муромтепловоз завод - има и интересни модернизации на МТЛБ.
Имаме БТР 60 ПБ. Около 200 - 250 бройки , ако не ме лъже паметта. Вместо да се разпиляват 40 млн зелени за скаутски бронемашини, не е ли по-добре това, което имаме, да го ремонтираме, осъвременим и доведем до съвременно ниво. Така че да прослужи ефективно още 20-на години.
Картонената броня е нещо поправимо. Има чукурстотин марки и модели навесна броня, която ползват нормалните държави.
За тези 40 млн долара могат да се модернизират БТРи за една бригада включая подобрение на броневата защита с поостарелия вече MEXAS, могат и определени бройки да се модернизират с сдвоената 30мм ГШ и ПУ за ПЗРК Игла В с пасивна оптикоелектронна система за контрол на въздушното пространство с което да се реши непосредствената близка защита на войската от атакуващи изависнали вертолети , ниско летящи самолети с околозвукова скорост и крилати ракети .
Въобще войската ни се лека-полека се превръща в колекционерска сбирка от десетки марки и модели на оръжейна техника - в съответните колекционерски количества.
Това като единна платформа, взаимозаменяемост, модулност и прочие - забрави.
Страната ни произвежда преносими радари за контрол на местноста , които имат опцията да се свързват в единна компютъризирана система и да целеуказват ефективен обхват на контрол 5-6км.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Въпросът е - заслужава ли си?
Това са не само стари по конструкция машини, те са и физически стари. Най-новите са на 30 години. Последните 20 години са поддържани на принципа на канибализма. Преди да започнат реконструкциите, ще се наложи да ги приведат в нормално положение.
Заради навесната броня, новите оръжия, задължително новият двигател (двата ГаЗ-ови са слаби) теглото ще се увеличи чувствително. Това ще наложи и намаляване на екипажа, и усилване на ходовата част. Старият купол няма да понесе 20 или 30 мм оръдие и ще се наложи смяна с нов модул. нови системи за прицелване и тн.
Ще се вложат луди пари, а накрая ще имаме модернизиран БТР, който няма да отговаря на съвременните изисквания, с хиляди детски болести от реконструкциите, за чието отстраняване ще трябват пак много пари.
Нямам нищо против модернизацията им, но нова техника си е нужна.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Муром предлага много работи, част от тях са и серийни в РА.Kont написа Виж мнениеСтраничните модули върху кулата на БО - там има и вариант с ПТУРС. - това е производство на муромтепловоз завод - има и интересни модернизации на МТЛБ.
Никакви ПТУР няма в посочената версия, обаче. Бъркаш се с БМП, а и доволно интересна е темата за 2А42 и дали тая машина може да поема откат в рамките на 6 т.
Там е работата, че машината е тотално остаряла... Единственото, за което се сещам, където могат да се вложат тия пари, са ЮАР-те машини, но те не са точно БТР-и.Kont написа Виж мнениеИмаме БТР 60 ПБ. Около 200 - 250 бройки , ако не ме лъже паметта. Вместо да се разпиляват 40 млн зелени за скаутски бронемашини, не е ли по-добре това, което имаме, да го ремонтираме, осъвременим и доведем до съвременно ниво. Така че да прослужи ефективно още 20-на години.
Това са пълни глупости. Башка е темата до какво ще доведе нарастването на теглото.Kont написа Виж мнениеКартонената броня е нещо поправимо. Има чукурстотин марки и модели навесна броня, която ползват нормалните държави.
Kont написа Виж мнениеЗа тези 40 млн долара могат да се модернизират БТРи за една бригада включая подобрение на броневата защита с поостарелия вече MEXAS,
Надявам се, че разбираш каква точно глупост си написал? Ако ли не, то е добре да се запознаеш с моделното семейство бронетехника, за което е правена тази "поостаряла" броня, както и какви кг. добавя. Финансовата част е отделно.
ЗУ-23-2 е 23 мм.Kont написа Виж мнениемогат и определени бройки да се модернизират с сдвоената 30мм ГШ
Викам да е Игла-С, че иначе трябва да зачислиш и някое вертолетно звено към тая бригада.Kont написа Виж мнениеи ПУ за ПЗРК Игла В
Защо бе, какво им е на активните системи, и от кога формированията на СВ биват атакувани с КР?Kont написа Виж мнениес пасивна оптикоелектронна система за контрол на въздушното пространство с което да се реши непосредствената близка защита на войската от атакуващи изависнали вертолети , ниско летящи самолети с околозвукова скорост и крилати ракети
Някога използвал ли си радар за наземно разузнаване, а не контрол на местността?Kont написа Виж мнениеСтраната ни произвежда преносими радари за контрол на местноста , които имат опцията да се свързват в единна компютъризирана система и да целеуказват ефективен обхват на контрол 5-6км.
Comment
-
Е то не от мен или от вас зависи модернизацията
За БО с 30 мм автоматично оръдие и прочие навесни модули,екипаж нов двигател нова трансмисия укрепване на корпуса, подобряване на бронезащитата десантно отделение за 8 човека плюс 3 - правят го хората и за руската армия и за който си плати.
Super hornet давай го по-кротко.
1 Това са странични модули и се китват според желанието на платеца.
2 Относно отката - производитела предлага прочети укрепване на корпуса, разбира се не изключвам, че е възможно да е недодумка или що...
3 БТР 60 ПБ е остарял -много- затова и предлагат модернизация - която ще го осъвремени и удължи живота - това е опция като за бедна България.
4 Мексас според поръчките го окачват на какво ли не от Леопард А 1 през М 113 и до Патрия, Кирасир и прочие , ако си прочел де!
5 ЗУ 23-2 х 152 е наистина 23мм сдвоена зенитна артилерийска установка в предлагания от муромтепловоз завод боен модул /БО / става въпрос за 30мм сдвоено автоматично оръдие ГШ /Грязев Шипунов/коаксиално с 2хПУ Игла.
6 Игла В ползва ракетата на Игла С и мисля не ми се проверява, всичко що е Игла, разликата е че пусковата установка е за транспортни средства - предимно се използва в вертолетната авиация за самозащита, но руснаците имат Джигити и прочее.
надявам се си съгласен, ако не поправи ме.
7 Защото пасивната система гарантира скритост на бойната машина за ASRAD - надявам се си съгласен с това. Сухопътните Войски ги атакуват с това което върши работа - ако трябва и с балистични ракети. Аз /в момента капитан от резерва/ съм участвал в ротно нощно тактическо учение с бойни стрелби, при което се отработваше стрелба /от всичкото налично в Отделна парашутна рота оръжие/ по крилата ракета / осветителен снаряд от гаубица Акация/- това през 1984година когато имахме армия,.
8 Радар за наземно разузнаване не съм ползвал, а ти ползвал ли си , ползвах навигационен радар на служебната яхта, когато имах. От 8 месеца мой клиент - руски депутат от ГД с огромно имение в Кипър, моята фирма му прави ментенанс на ландшафта, притежава « HP-100M »
Преносим доплеров наземен радар с TFT дисплей и възможност за свързване в компютърна информационна с-ма за събиране и обработка на данните, комуникационна връзка с команден център, съвместяване с електронна карта и GPS. Предназначен за автоматично откриване на подвижни наземни цели, определяне на техните координати при всякакви метеорологични условия и при отсъствие на видимост (наличие на мъгла, прах, дим и др, купи го от Черно море АД - продукция с двойно предназначение българско производство.
-Дружелюбен съвет - пий бира предъвквай мезе и го карай по-кротко
За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
И кат удариш калема - всичко ново, само корубата е стара. Цената стабилна, а ресурс за модернизация - 0. Малко влизаме във филма на Т-72Б3.Kont написа Виж мнениеЕ то не от мен или от вас зависи модернизацията
За БО с 30 мм автоматично оръдие и прочие навесни модули,екипаж нов двигател нова трансмисия укрепване на корпуса, подобряване на бронезащитата десантно отделение за 8 човека плюс 3 - правят го хората и за руската армия и за който си плати.
Ако съм засегнал нежните ти чувства - сори, но се обърни към модерацията!Kont написа Виж мнениеSuper hornet давай го по-кротко.
Добави и подбой, ама пак няма да достигнеш нивото на новите. При това иде реч само за балистичната, а НЕ противоминна защита.Kont написа Виж мнение1 Това са странични модули и се китват според желанието на платеца.
Не знам ко предлага, но те съветвам да се запознаеш с историята на БТР-80А.Kont написа Виж мнение2 Относно отката - производитела предлага прочети укрепване на корпуса, разбира се не изключвам, че е възможно да е недодумка или що...
Бедна България е твърде ограничена в бюджета си, за да финансира модернизацията на безнадеждно остаряла техника.Kont написа Виж мнение3 БТР 60 ПБ е остарял -много- затова и предлагат модернизация - която ще го осъвремени и удължи живота - това е опция като за бедна България.
Прочее, прочел съм, но ти май не си.Kont написа Виж мнение4 Мексас според поръчките го окачват на какво ли не от Леопард А 1 през М 113 и до Патрия, Кирасир и прочие , ако си прочел де!
Нещо много силно си се объркал, но ти е простено. ГШ-30-2 има съвсем различно предназначение, далече от това на зенитка.Kont написа Виж мнение5 ЗУ 23-2 х 152 е наистина 23мм сдвоена зенитна артилерийска установка в предлагания от муромтепловоз завод боен модул /БО / става въпрос за 30мм сдвоено автоматично оръдие ГШ /Грязев Шипунов/коаксиално с 2хПУ Игла.
Kont написа Виж мнение6 Игла В ползва ракетата на Игла С и мисля не ми се проверява, всичко що е Игла, разликата е че пусковата установка е за транспортни средства - предимно се използва в вертолетната авиация за самозащита, но руснаците имат Джигити и прочее.
надявам се си съгласен, ако не поправи ме.
Не, не съм. Използването на лазерни системи, също се засича.Kont написа Виж мнение7 Защото пасивната система гарантира скритост на бойната машина за ASRAD - надявам се си съгласен с това.
Нерде Ямбул, нерде... Мъка и без никакъв шанс за светлина в тунела.Kont написа Виж мнениеСухопътните Войски ги атакуват с това което върши работа - ако трябва и с балистични ракети. Аз /в момента капитан от резерва/ съм участвал в ротно нощно тактическо учение с бойни стрелби, при което се отработваше стрелба /от всичкото налично в Отделна парашутна рота оръжие/ по крилата ракета / осветителен снаряд от гаубица Акация/- това през 1984година когато имахме армия,.
Гледам си започнал и да си отговаряш. Сега се замисли и къде стоят въпросните, както и каква връзка имат войсковото ПВО, за което вече има и прекрасни малки с-ми, като 1Л122.Kont написа Виж мнение8 Радар за наземно разузнаване не съм ползвал, а ти ползвал ли си , ползвах навигационен радар на служебната яхта, когато имах. От 8 месеца мой клиент - руски депутат от ГД с огромно имение в Кипър, моята фирма му прави ментенанс на ландшафта, притежава « HP-100M »
Преносим доплеров наземен радар с TFT дисплей и възможност за свързване в компютърна информационна с-ма за събиране и обработка на данните, комуникационна връзка с команден център, съвместяване с електронна карта и GPS. Предназначен за автоматично откриване на подвижни наземни цели, определяне на техните координати при всякакви метеорологични условия и при отсъствие на видимост (наличие на мъгла, прах, дим и др, купи го от Черно море АД - продукция с двойно предназначение българско производство.
Ще те разочаровам, макар че си на възрастта на баща ми, вероятно...Kont написа Виж мнение-Дружелюбен съвет - пий бира предъвквай мезе и го карай по-кротко
Last edited by Super_Hornet; 28-02-2016, 23:05.
Comment
-
Как свършат аргументите, се почва с личните квалификации.Kont написа Виж мнениеРазбирам, колко си наясно. Няма смисъл от разговор. С хора претрили от седене на дивана панталоните си не споря. Под постовете на империал има хубаво изречение - образовай се.
Иначе, мерси за съвета, но обикновено приемам подобни от хора, дето вече са се образовали.
Comment
-
Те на сайта си нямат, но по едно време се вадеше по изложения подобен вариант за модернизация.gabocvet написа Виж мнениеНещо не си прочел правилно имат модули с ГШ 23, 2А42 и 2А72, и ГШ 23 е с муниция 23Х115.
Comment

Comment