----------------------
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременна бронирана техника
Collapse
X
-
Много интересна модернизация на БТР 60
ето и цялата статия http://muromteplovoz.ru/product/mil_mod_btr60.php
Накратко, обновление на трансмисията и нов двигател, преформатиране на пространството;
отделение управление,бойно отделение с 30 мм оръдие с навесни на оръдейната кула странични модули с АГ и ПКТ и ПТУРс / има и интересно решение със сдвоена 30 мм ГШ и сдвоена ПЗРК Игла В над оръдието , като се запазват навесните модули/ двигателно трансмисионно отделение в средата, отзад десантно отделение с две врати отзад. Подобряване на ремонтопригодноста и удължаване живота на бойната машина с 15 години.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Съмнително несъмнително - използват ги, където ги имат. А в Украина използват корпусите за да правят БТР-3Last edited by Thorn; 28-02-2016, 02:06.
Comment
-
Страничните модули върху кулата на БО - там има и вариант с ПТУРС. - това е производство на муромтепловоз завод - има и интересни модернизации на МТЛБ.
Имаме БТР 60 ПБ. Около 200 - 250 бройки , ако не ме лъже паметта. Вместо да се разпиляват 40 млн зелени за скаутски бронемашини, не е ли по-добре това, което имаме, да го ремонтираме, осъвременим и доведем до съвременно ниво. Така че да прослужи ефективно още 20-на години.
Картонената броня е нещо поправимо. Има чукурстотин марки и модели навесна броня, която ползват нормалните държави.
За тези 40 млн долара могат да се модернизират БТРи за една бригада включая подобрение на броневата защита с поостарелия вече MEXAS, могат и определени бройки да се модернизират с сдвоената 30мм ГШ и ПУ за ПЗРК Игла В с пасивна оптикоелектронна система за контрол на въздушното пространство с което да се реши непосредствената близка защита на войската от атакуващи изависнали вертолети , ниско летящи самолети с околозвукова скорост и крилати ракети .
Въобще войската ни се лека-полека се превръща в колекционерска сбирка от десетки марки и модели на оръжейна техника - в съответните колекционерски количества.
Това като единна платформа, взаимозаменяемост, модулност и прочие - забрави.
Страната ни произвежда преносими радари за контрол на местноста , които имат опцията да се свързват в единна компютъризирана система и да целеуказват ефективен обхват на контрол 5-6км.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Въпросът е - заслужава ли си?
Това са не само стари по конструкция машини, те са и физически стари. Най-новите са на 30 години. Последните 20 години са поддържани на принципа на канибализма. Преди да започнат реконструкциите, ще се наложи да ги приведат в нормално положение.
Заради навесната броня, новите оръжия, задължително новият двигател (двата ГаЗ-ови са слаби) теглото ще се увеличи чувствително. Това ще наложи и намаляване на екипажа, и усилване на ходовата част. Старият купол няма да понесе 20 или 30 мм оръдие и ще се наложи смяна с нов модул. нови системи за прицелване и тн.
Ще се вложат луди пари, а накрая ще имаме модернизиран БТР, който няма да отговаря на съвременните изисквания, с хиляди детски болести от реконструкциите, за чието отстраняване ще трябват пак много пари.
Нямам нищо против модернизацията им, но нова техника си е нужна.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Kont написа Виж мнениеСтраничните модули върху кулата на БО - там има и вариант с ПТУРС. - това е производство на муромтепловоз завод - има и интересни модернизации на МТЛБ.
Никакви ПТУР няма в посочената версия, обаче. Бъркаш се с БМП, а и доволно интересна е темата за 2А42 и дали тая машина може да поема откат в рамките на 6 т.
Kont написа Виж мнениеИмаме БТР 60 ПБ. Около 200 - 250 бройки , ако не ме лъже паметта. Вместо да се разпиляват 40 млн зелени за скаутски бронемашини, не е ли по-добре това, което имаме, да го ремонтираме, осъвременим и доведем до съвременно ниво. Така че да прослужи ефективно още 20-на години.
Kont написа Виж мнениеКартонената броня е нещо поправимо. Има чукурстотин марки и модели навесна броня, която ползват нормалните държави.
Kont написа Виж мнениеЗа тези 40 млн долара могат да се модернизират БТРи за една бригада включая подобрение на броневата защита с поостарелия вече MEXAS,
Надявам се, че разбираш каква точно глупост си написал? Ако ли не, то е добре да се запознаеш с моделното семейство бронетехника, за което е правена тази "поостаряла" броня, както и какви кг. добавя. Финансовата част е отделно.
Kont написа Виж мнениемогат и определени бройки да се модернизират с сдвоената 30мм ГШ
Kont написа Виж мнениеи ПУ за ПЗРК Игла В
Kont написа Виж мнениес пасивна оптикоелектронна система за контрол на въздушното пространство с което да се реши непосредствената близка защита на войската от атакуващи изависнали вертолети , ниско летящи самолети с околозвукова скорост и крилати ракети
Kont написа Виж мнениеСтраната ни произвежда преносими радари за контрол на местноста , които имат опцията да се свързват в единна компютъризирана система и да целеуказват ефективен обхват на контрол 5-6км.
Comment
-
Е то не от мен или от вас зависи модернизацията
За БО с 30 мм автоматично оръдие и прочие навесни модули,екипаж нов двигател нова трансмисия укрепване на корпуса, подобряване на бронезащитата десантно отделение за 8 човека плюс 3 - правят го хората и за руската армия и за който си плати.
Super hornet давай го по-кротко.
1 Това са странични модули и се китват според желанието на платеца.
2 Относно отката - производитела предлага прочети укрепване на корпуса, разбира се не изключвам, че е възможно да е недодумка или що...
3 БТР 60 ПБ е остарял -много- затова и предлагат модернизация - която ще го осъвремени и удължи живота - това е опция като за бедна България.
4 Мексас според поръчките го окачват на какво ли не от Леопард А 1 през М 113 и до Патрия, Кирасир и прочие , ако си прочел де!
5 ЗУ 23-2 х 152 е наистина 23мм сдвоена зенитна артилерийска установка в предлагания от муромтепловоз завод боен модул /БО / става въпрос за 30мм сдвоено автоматично оръдие ГШ /Грязев Шипунов/коаксиално с 2хПУ Игла.
6 Игла В ползва ракетата на Игла С и мисля не ми се проверява, всичко що е Игла, разликата е че пусковата установка е за транспортни средства - предимно се използва в вертолетната авиация за самозащита, но руснаците имат Джигити и прочее. надявам се си съгласен, ако не поправи ме.
7 Защото пасивната система гарантира скритост на бойната машина за ASRAD - надявам се си съгласен с това. Сухопътните Войски ги атакуват с това което върши работа - ако трябва и с балистични ракети. Аз /в момента капитан от резерва/ съм участвал в ротно нощно тактическо учение с бойни стрелби, при което се отработваше стрелба /от всичкото налично в Отделна парашутна рота оръжие/ по крилата ракета / осветителен снаряд от гаубица Акация/- това през 1984година когато имахме армия,.
8 Радар за наземно разузнаване не съм ползвал, а ти ползвал ли си , ползвах навигационен радар на служебната яхта, когато имах. От 8 месеца мой клиент - руски депутат от ГД с огромно имение в Кипър, моята фирма му прави ментенанс на ландшафта, притежава « HP-100M »
Преносим доплеров наземен радар с TFT дисплей и възможност за свързване в компютърна информационна с-ма за събиране и обработка на данните, комуникационна връзка с команден център, съвместяване с електронна карта и GPS. Предназначен за автоматично откриване на подвижни наземни цели, определяне на техните координати при всякакви метеорологични условия и при отсъствие на видимост (наличие на мъгла, прах, дим и др, купи го от Черно море АД - продукция с двойно предназначение българско производство.
-Дружелюбен съвет - пий бира предъвквай мезе и го карай по-кроткоЗа осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Kont написа Виж мнениеЕ то не от мен или от вас зависи модернизацията
За БО с 30 мм автоматично оръдие и прочие навесни модули,екипаж нов двигател нова трансмисия укрепване на корпуса, подобряване на бронезащитата десантно отделение за 8 човека плюс 3 - правят го хората и за руската армия и за който си плати.
Kont написа Виж мнениеSuper hornet давай го по-кротко.
Kont написа Виж мнение1 Това са странични модули и се китват според желанието на платеца.
Kont написа Виж мнение2 Относно отката - производитела предлага прочети укрепване на корпуса, разбира се не изключвам, че е възможно да е недодумка или що...
Kont написа Виж мнение3 БТР 60 ПБ е остарял -много- затова и предлагат модернизация - която ще го осъвремени и удължи живота - това е опция като за бедна България.
Kont написа Виж мнение4 Мексас според поръчките го окачват на какво ли не от Леопард А 1 през М 113 и до Патрия, Кирасир и прочие , ако си прочел де!
Kont написа Виж мнение5 ЗУ 23-2 х 152 е наистина 23мм сдвоена зенитна артилерийска установка в предлагания от муромтепловоз завод боен модул /БО / става въпрос за 30мм сдвоено автоматично оръдие ГШ /Грязев Шипунов/коаксиално с 2хПУ Игла.
Kont написа Виж мнение6 Игла В ползва ракетата на Игла С и мисля не ми се проверява, всичко що е Игла, разликата е че пусковата установка е за транспортни средства - предимно се използва в вертолетната авиация за самозащита, но руснаците имат Джигити и прочее. надявам се си съгласен, ако не поправи ме.
Kont написа Виж мнение7 Защото пасивната система гарантира скритост на бойната машина за ASRAD - надявам се си съгласен с това.
Kont написа Виж мнениеСухопътните Войски ги атакуват с това което върши работа - ако трябва и с балистични ракети. Аз /в момента капитан от резерва/ съм участвал в ротно нощно тактическо учение с бойни стрелби, при което се отработваше стрелба /от всичкото налично в Отделна парашутна рота оръжие/ по крилата ракета / осветителен снаряд от гаубица Акация/- това през 1984година когато имахме армия,.
Kont написа Виж мнение8 Радар за наземно разузнаване не съм ползвал, а ти ползвал ли си , ползвах навигационен радар на служебната яхта, когато имах. От 8 месеца мой клиент - руски депутат от ГД с огромно имение в Кипър, моята фирма му прави ментенанс на ландшафта, притежава « HP-100M »
Преносим доплеров наземен радар с TFT дисплей и възможност за свързване в компютърна информационна с-ма за събиране и обработка на данните, комуникационна връзка с команден център, съвместяване с електронна карта и GPS. Предназначен за автоматично откриване на подвижни наземни цели, определяне на техните координати при всякакви метеорологични условия и при отсъствие на видимост (наличие на мъгла, прах, дим и др, купи го от Черно море АД - продукция с двойно предназначение българско производство.
Kont написа Виж мнение-Дружелюбен съвет - пий бира предъвквай мезе и го карай по-кроткоLast edited by Super_Hornet; 28-02-2016, 23:05.
Comment
-
Kont написа Виж мнениеРазбирам, колко си наясно. Няма смисъл от разговор. С хора претрили от седене на дивана панталоните си не споря. Под постовете на империал има хубаво изречение - образовай се.
Иначе, мерси за съвета, но обикновено приемам подобни от хора, дето вече са се образовали.
Comment
-
gabocvet написа Виж мнениеНещо не си прочел правилно имат модули с ГШ 23, 2А42 и 2А72, и ГШ 23 е с муниция 23Х115.
Comment
Comment