Това, което творят иранците, е любопитно. Колко ли от него върши въобще някаква работа и колко е за показуха?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременна бронирана техника
Collapse
X
-
Amazon написа Виж мнениеНещо задницата на БТР-а ми изглежда странно. Може и да са вмъкнали двигател от ВАЗ да върти купола
А иначе, опитват се да направят сиромашки вариант на Чентаурото, но по-добре да бяха купили ноу хауто от кубинците...
Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Dinain по-горе (и преди време) попита за ''Намер''.
Че, не съм експерт не съм. Но на мен идеята ми изглежда доста добре. Шаси на базата на танк Меркава, двигателя следователно е отпред. Активна защита която се справя с модерни ПТУР системи като ''Конкурс''. Това много малко въоръжени сили могат да си го позволят за обикновен БТР. Единствения аналог за който се сещам ще да е БТР-Т чийто проект го инкорпорираха във ''Армата'' и новото БМП на негова база (според руски източници). Въпреки това ''аналога'' изглежда по-зле защитен, може да вози само 5-ма бойци докато Намера цели 12.
Като цяло за ''Намер'' мога да посоча липсата на 20+мм оръдие което да обработва стени и други обекти в градски бой, но за сметка на това може да се монтира 40мм гранатомет или 60мм минохвъргачка което изглежда като разумна алтернатива. За цената от 3 мил. $ не може никой да се обяснява, че е висока. Струва колкото танк (руски образец) но за Израел е разбираемо, че им е необходима такава машина. Осен това по-горе публикуван щатски модел на ''M2 Bradley" без купол и дебел слой ERA изглежда досущ като ''Намер'' което говори доста в полза на Израел.Мотая се тук от известно време и не разбирам кой е -фил и кой е -фоб ... и мисля, че вече е твърде късно да питам!
Comment
-
Подробно материалче и снимки за новата турска бронетехника.
Comment
-
Бойчо Курдисания написа Виж мнение
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеИзглежда симпатично и компактно. Явно е предвидено да плува. Предполагам че гумените вериги са само на макета.
Само това 30мм оръдие не ми харесва. Слабо ми се вижда за перспективен проект за БМП.
Comment
-
Поляците с първа сделка за експорт на Росомах:"
"Словакия приобретет польские бронетранспортеры Rosomak"
Крайно интересна е стойността на контракта.
"3 июля 2015 года во время визита в Словакию польский премьер-министр Эва Копач подписала со своим словацким коллегой Робертом Фицо меморандум о взаимопонимании относительно закупки Словакией в течении трех лет 30 польских колесных бронетранспортров КТО Rosomak (лицензионный вариант БТР Patria AMV). В настоящее время сторонами ведутся предконтрактные переговоры, стоимость контракта для польской стороны оценивается более 120 млн злотых (более 32 млн долл)."
Comment
Comment