Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна бронирана техника

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

подобна на шперплат или тънко желязо от ( ляво в долната част) снимка пост 462
    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
      Не знам какво виждате вие, но лично аз виждам само мащабен макет.
      Само тези рехави "нитове" по панелите ясно показват това. Най-вероятно не са и нитове, а гумени тапи за прикриване на болтовете за закрепване.
      Това си е точно шоу концепт-прототип като за автомобилно изложение.
      Така е, макет на някаква руско-френска машина за търговия с арабите. шасито е френско, а куполът - руски - с 57мм автоматично оръдие.

Comment

Това е интересно решение. Имаш ли повече информация за 57 милиметровото ?

Comment

вероятно модификация на това:

Буревестник имат голям опит с автоматичните оръдия - вярно - за флота.

Comment

Това е един от любимите ми калибри. Достатъчно голям за далекобойност, технологичен боеприпас или ВВ, а същевременно достатъчно малък за да има голям боекомплект.

Comment

Аз да попитам като лаик - какви са тези "телескопични боеприпаси"?

Comment

...Использование данных выстрелов намного эффективнее обычных боеприпасов. Во-первых, телескопичекие выстрелы компактные, и, при равных прочих, они могут вмещать в себя больше пороха...
                Attached Files
                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Аха, т.е. проектила (бойната част) изцяло влиза (или е "потопена") в гилзата. Интересно това как се отразява на вътрешната балистика.

Comment

gollum написа Виж мнение
                    Аз да попитам като лаик - какви са тези "телескопични боеприпаси"?
                    Новата мода при автоматичните оръдия. Проектилът е в гилзата, като вариантите са два - самата гилза частично изгаря (направена е от пресован експлозив), или - гилзата си има метална стена, като пространството между нея и проектила е запълнено с метателното ВВ. Има няколко варианта за насочване на газовете, като се осигурява по-доброто им въздействие върху проектила в сравнение с конвенционалните боеприпаси (руският ПБС 45мм е с начална скорост над 1650 м/с). Устройството за подаване на боеприпасите е от барабанен тип, като може да бъде значително по-просто, малко и леко в сравнение с другите автоматични оръдия. Цената е по-висока, но ефективността далеч надхвърляла това, твърдят познавачи.

Правят се в Италия, има 40мм оръдия за Уориър, бикалибрено 30/40мм за Брадли и т.н.

Comment

Аха, благодаря. Не ми е ясно как е по-ефективно (или защо) - освен че вероятно има възможност за повече метателно вещество (макар че интересно колко повече?), но предполагам, че основния плюс трябва да е в удобството за автоматиката? Но звучи интересно при всички случаи.

Comment

Да питам и аз. Може ли, при телескопичните боеприпаси може да се използва снаряд с ВВ ? Защото по-горе е само стрела на снимките.

Comment

Доколкото знам - да, разбира се. Например руското 45мм оръдие е с двойно подаване на боеприпасите - единият вид ПБС, другите - ОФ.

Comment

(руският ПБС 45мм е с начална скорост над 1650 м/с)
                            ?!? Кало, това значи ли че ще има бронепробиваемост близка до 120+мм ПБС? Поне на средни дистанции? Чел ли си разсъждения по темата?
                            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Заявената бронепробиваемост е 150мм еквивалент по нормалата на 1500 метра.

Comment

Мерси, значи все пак бронята на ОБТ му е извън възможностите на този калибър на всякакви дистанции, въпреки огромната(почти пределна за огнестрелно оръжие/оръдие) начална скорост. Хубаво е да се знае.
                                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Working...
                                X