Аз си я имам, а миналото лято като си беше тук и първата част си взех, струват си, ако и цената да значително по-висока от тази в Русия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Особени и малкоизвестни (вкл. след-ВСВ)
Collapse
X
-
Строим масштабные модели и рассказываем об этом на страницах печатного издания - журнала «М-Хобби» - с 1993 года.
като скролнеш малко ще видиш книжката, и с мънички букви, на скверен език пишеКупить и заказать доставку
А, май няма да можеш да си я поръчаш в сащианско, но пък можеш да помоли Виталии да я вземе и да ти я изпрати.
Comment
-
Не е ли малко некоректно да кажеш, че най-добър танк е тоя, дето не е участвал в сражение
То не че цялата класация за "най-добър" танк/самолет или нещо такова има смисъл де.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Просто провокация.
От друга страна на бойното поле влияят доста субективни фактори:подготовка на екипажа, тактическа ситуация и т. н.
Говория за чисто техн. характеристики.
Интересно ми е да чуя аргументи против. Съгласете се изглежда убедително:
Экипаж, чел 4
Масса, кг 31 800
Длина, м 7,65
Ширина, м 3,18
Высота, м 2,41
Вооружение 1 x 85-мм (ЗИС-С-53),
2 x 7,62-мм ДТМ
Боезапас 85-мм: 58 выстрелов
7,62-мм: 1890 патронов
Двигатель В-44, 12-цилиндровый дизель, 520 л.с.
Запас хода, км 300
Макс. скорость, км/ч 51
Comment
-
Прав си, така е.
Просто ме е яд :grrr: че не можах да се включа навреме за дискусията "най-добър танк.."
Но Т-44 би имал всички шансове да вземе титлата за среден танк на ВСВ, ако се бе проточила с някой друг месец.Все пак е бил приет на въоръжение, за разлика от Пантера 2,например.
Както и да е, според мен Т-44 напълно съответства на "добър, но неизвестен"
Comment
-
Гост
Е, има нива на съответствие на ТТ данните, в рамките на които субективните фактори могат да преобърнат нещата и да компенсират разликата.
Какъвто и субективен фактор да има, кавалерия срещу танк не върви. Но примерно 50% по-малко, че и повече пъти по-малко танкове могат да победят повече от тях.
Най-крещящ пример - 7 израелски М48 без прибори за нощно виждане разгромяват 100 сирийски 72-ки (май) на Голанските възвишения, нощем.
[QUOTE=Stefan]
Интересно ми е да чуя аргументи против.
[QUOTE]
Няма такива. Особено погледната в сравнение с Пантерата - нисък профил, по-голямо оръдие.
Жестока машина, наистина.
Comment
-
Интересен пример даваш...
Общоизвестен е т.нар. "арабски" фактор(не искам да обидя никого, но с такъв количествен, а и доста пъти качествен превес, да ядат толкоз много бой си е направо...)
В случая, обаче е малко преувеличено.
Това е по-скоро резултат от пропагандната, отколкото на реалната тaнкова битка. M48 просто не може да пробие челната броня на T72.
А и тогава T72 е тъкмо навлязъл на въоръжение,елитен танк за сирийската армия, по-скоро това е нещо като синдрома на "Фердинанда" при руснаците през ВСВ, синдрома на T34 за немците и "Тигър"-а при западняците. Oтносителния
процент на тези "известни" танкове е бил малък, но въпреки това са били "срещани и унищожавани" със 100ци,едва ли не са станали синоними за германски, руски и т.н. танкове. В описанията и спомените на ветераните странно защо липсват напр. унищожени Мaрдер, Хетцер,T60,T70,Cy76,Пантери,а само T34,Тигри,Фердинанди...
Във Виетнам американците пък срещат само T62-ки, а почти не споменават T-34-85.
Просто въпрос на емоционалнот,грешна идентификация, а и заинтересованост да злепоставиш противника.Last edited by Stefan; 17-12-2005, 23:46.
Comment
-
Гост
Stefan написаИнтересен пример даваш...
Общоизвестен е т.нар. "арабски" фактор(не искам да обидя никого, но с такъв количествен, а и доста пъти качествен превес, да ядат толкоз много бой си е направо...)
В случая, обаче е малко преувеличено.
Това е по-скоро резултат от пропагандната, отколкото на реалната тaнкова битка. M48 просто не може да пробие челната броня на T72.
А и тогава T72 е тъкмо навлязъл на въоръжение,елитен танк за сирийската армия, по-скоро това е нещо като синдрома на "Фердинанда" при руснаците през ВСВ, синдрома на T34 за немците и "Тигър"-а при западняците. Oтносителния
процент на тези "известни" танкове е бил малък, но въпреки това са били "срещани и унищожавани" със 100ци,едва ли не са станали синоними за германски, руски и т.н. танкове. В описанията и спомените на ветераните странно защо липсват напр. унищожени Мaрдер, Хетцер,T60,T70,Cy76,Пантери,а само T34,Тигри,Фердинанди...
Във Виетнам американците пък срещат само T62-ки, а почти не споменават T-34-85.
Просто въпрос на емоционалнот,грешна идентификация, а и заинтересованост да злепоставиш противника./
А иначе за тоя синдром си прав.
Gaden Gogi написа[img]
Това е Пропагандна версия на Т-34
Comment
-
Гледайте какъв изрод!
Картинките са от "Ferdinand/Elefant" на Janusz Ledwoch (на полски)
:sm186:
Официално машинката се нарича 12,8cm Sfl 61 L/61 и е някакъв ранен вариант на Слона. Лично за мен е доста неизвестна,но съдейки по снимките е участвала в бойни действия, та ако някой знае нещо повече ще съм му благодарен(В книжката пише 2 реда, пък и с моя полски)
Comment
Comment