Parabellum написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога пушките със задно зареждане изместват тези с предно
Collapse
X
-
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
-
Todor Pavlov написа Виж мнениеГодишните клейма на плочките , мисля, са определящи .
Ето производители на 6-лин пушки:Last edited by Nick; 29-01-2014, 17:55.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Todor Pavlov написа Виж мнение"Изместване"... мисля, че всъщност е след Гражданската война - по нейно време най-масовият заднопълнещ екземпляр е "Шарпс", но далеч от възможностите да измести преднопълнещите системи ...
ПП
"Крънка" обр.1869 г. е приета като пушка , а не като система за преработка на капсулни. Силвестър Крънка участва в конкурса с пушка , а не със затворен механизъм .
има един много интересен Жослин от 1851 година задно пълнеща пушка с капсулно възпламеняване.
Comment
-
Джослин (Joslyn) е само една от десетките пушки със задно пълнене по време на Гражданската война. Има специални книги за тях, където са дадени добри описания. Една от най-популярните от тях е Бърнсайд:
Comment
-
Това конструктивно решение (лост и бутало) е използвано и в други заднопълнещи се пушки от периода, като например Jenks и Merrill. От тях засега имам само патрона, който също е доста рядък (левият):
Comment
-
На 3 юли 1866 за пръв път в историята армия, въоръжена изцяло със заднопълнещи се пушки се сражава срещу армия, въоръжена изцяло с преднопълнещи. Става дума за битката при Кьониггратц (днес Храдец Кралове в Чехия), в която пруската армия, въоръжена с иглените Dreyse - Zundnadelgewehr-41:
побеждава армиите на Австрия и Саксония, въоръжена основно с преднопълнещите се пушки "Lorenz":
Австрийците и саксонците губят битката с близо 5 пъти повече убити, ранени, изчезнали и дезертирали - като една от най-важните причини за поражението им са иглените пушки, с които е била въоръжена армията на противника. Това слага край на времето на преднопълнещите са оръжия.
Comment
-
И от мен ОТ
Аз съм много благодарен на Ник за разбираемите отговори на въпросите ми. Щото то не е само да си чел, но и да си извлякъл от тая камара данни информация и да можеш да я изразиш. Знам достатъчно за оръжията, за да съзнавам че нищо не знам
Така че едно синтезирано представяне базирано на много години проучвания и личен опит няма къде другаде да го получим. Както се видя и в случая с Крнка, пък и не само, дори няма информация в интернет(отделно колко ще е достоверна).This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Информацията и данните за оръжията, давани от Ник, са ценни и интересни. Освен това нещата, които той и другите участници изнасят и споделят, карат човека сам да започне да търси и да чете не само за оръжията, но и по различни други теми."Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениеНа 3 юли 1866 за пръв път в историята армия, въоръжена изцяло със заднопълнещи се пушки се сражава срещу армия, въоръжена изцяло с преднопълнещи. Става дума за битката при Кьониггратц (днес Храдец Кралове в Чехия), в която пруската армия, въоръжена с иглените Dreyse - Zundnadelgewehr-41:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
В пруско-датската война съюзници на прусаците са австрийците, в чиято армия иглени пушки все още няма. Така, че армията на Германския съюз не е въоръжена изцяло с такава система оръжие. Тъй като двете съюзнически тогава армии действат съвместно - резултатът от използването на Дрейзетата не е толкова ярък, колкото при Кьониггратц.
Comment
-
Ето новопроизведена 1873г. - -Nick; написаРазбира се. Аз увещавах собственика на една такава английска да ми я продаде, но кой знае защо той не се съгласи. Чуден човек Ложата беше от орех, не от бреза като при руските. Но плочката си беше датирана от времето на капсулните 6-лин пушки. От коя година е твоята, много ми е интересно? Има ли запазено клеймо по ложата, защото плочката може и да е ремонтна?
Ето производители на 6-лин пушки:
Ето я британката, няма година на производство, вероятно е стара преправка ... Втората е руска преправка !
Comment
Comment