Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СВД, М14 и подобните им

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За СВД в наши дни се прави 1П59, за СВ-98 - 1П69. Прицелите не са чак с такива цени (с изключение на нощните)

цената на пълния комплект СВ-98 е 12 хиляди евро (самата пушка е около 3300 евро) - тази цена включва:

1.СВ-98 7.62мм
    2.Прицел 1П69
    3.Дневно-нощен прицел 1ПН113 ( 3800 евро)
    5.Патрони 7Н14 (3 520 бр.)
    6.Опаковка
    7.Доставка
    Включен ДДС (руски)

Comment

А ето за колко може да се купи оригинална (подчертавам - оригинална) снайперска пушка обр. 1891/30 с прицел ПУ: http://www.rguns.net/rifles/rifles-bolt.shtml Магазинът ми е близичко, Карпентърсвил е едно от западните предградия на Чикаго.

Много дилъри предлагат "снайперски" обр. 1891/30 на половината от горната цена, но те не са оригинални - оптиката им е новодел, а самите пушки не са с особена точност (СН, СП).
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Уха. В стрелящо състояние?

Comment

:-))))))

[QUOTE=Amonit;243418]
          SSmart написа Виж мнение
          Уважаемый SSmart,поверьте мне на слово,снайпером я в командировках по Чечне пробыл больше года." Моська"-неплохая винтовка,не смотря на почтенный возраст, некоторые профи-снайпера ее предпочитают более , чем некоторые другие образцы.Вопрос стоит только в оптике.Здесь конечно необходимы прицелы современные.
          ..И это при условии ,что у нас есть более современные снайперские винтовки.
          Братле, никъде не съм дал повод дори и за нотка мое съмнение в качествата на "Мосин" ! САм каза ,че е морално стара и това изчерпва всичко. А за обучение на новоизпечени снайперисти смятам ,че е напълно подходяща и удовлетворяваща изискванията!

Comment

кало написа Виж мнение
            Уха. В стрелящо състояние?
            Абсолютно! Никой тук няма да даде $800 за нестреляща пушка.
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
              Иначе аз пък в Плевен съм виждал само едно табло за СВД. Кьорава пушка не видях, не само при нас ами и при останалия народ в школата
              Това е нормално, само в бойните потделения материалното осигуряване беше на ниво, докато в учебните всичко беше трагедия - от скъсаните сумки до непростреляните автомати. В потделението където аз служих в средата на 90-те имаше СВД "на корем". Всяко отделение имаше по разчет/и на практика/ една СВД, две ПКК и един разчет с РПГ. И тук става въпрос за бригада а не за специална част. Казваха ни че доктрината за "наситеност на огъня" не се е доказала в практиката и от там нуждата от снайперисти. Под снайперисти имам в предвид картечарите и марксмените.
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Мисля,че мнение ¹2 на GOLLUМ e изклучително уместно: че типът въоръжение зависи от поставената тактическа задача и условията ,при които тя се изпълнява. Нормално СВД -7.62/54 се използва от подготвен снайперист за изстрел в глава до 250м и за изстрел в торса до 600м/много съмнително/.Статистическа вероятност за попадение 70-90% в зависимост от степен на подготовка на стрелеца и някои обективни условия. СВДто не е това,което трябва да бъде,но това имат...Повечето боеприпаси до 8мм, "измислени" отпреди 50-100г. имат сходни параметри. Лично аз бих предпочел М21. По-новите боеприпаси, пушкалата за тях и прицелите за пушкалата, няма начин да не създадат известно предимство,като бързина на примерване,завишаване на горните параметри при перфектно подготвен стрелец...
                Last edited by майор; 14-04-2009, 16:39. Причина: Тъпо е да се правят лицеви опори без "девойка" отдолу...
                "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

Working...
                X