А защо ги носите тези оръжия?
Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Collapse
X
-
Доколкото съм чувал, навремето израелските air marshals (те първи ги въведоха) са били с 22ЛР. пистолети (вероятно някаква Берета). Важно е било куршума да не може да пробие /или трудно да пробие/ обшивката на самолета, за да не настъпи разхерметизиране на кабината/корпуса за пасажери. А разхерметизирането на голяма височина води до смърт на хората в самолета и може да доведе и до разпадане на самия самолет.Винаги съм се чудел с какво са въоръжени air marshals, които тук се возят инкогнито в самолетите за отбрана от терористи. Може би нещо от този род?
.45 Шубо е направен с лек куршум за да се опрости конструкцията на пистолета, която при него е със свободен затвор. Не са имали предвид безопасността на околната публика.Last edited by DDD; 02-06-2016, 13:15.Comment
-
Отговорът може да не ти се нрави, но поне в САЩ това е истината - можем, носим. "Лош" е въпросът защо сме носели оръжието. Също както въпросът, задаван от някои, "Защо са ти толкова много оръжия?" В демократичното общество никой не задава такива въпроси. Това са отзвуци от развития социализъм - защо ти е жилище с повече от две стаи, защо ти трябва кола с мощност повече от 50 к.с., защо ти трябват повече от два вида хляб и три вида салам...Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українецьComment
-
Отговорът си е отговор.Отговорът може да не ти се нрави, но поне в САЩ това е истината - можем, носим. "Лош" е въпросът защо сме носели оръжието. Също както въпросът, задаван от някои, "Защо са ти толкова много оръжия?" В демократичното общество никой не задава такива въпроси. Това са отзвуци от развития социализъм - защо ти е жилище с повече от две стаи, защо ти трябва кола с мощност повече от 50 к.с., защо ти трябват повече от два вида хляб и три вида салам...
Иначе не съм живял достатъчно дълго по времето на развития социализъм - само 9 години, та не заради това попитах защо ги носите тези оръжия. В демократично общество нали можеш да казваш и питаш всичко? А защо казах, че това е най-лошият отговор - защото утре мога да отида и да взривя някоя сграда и като ме питат защо съм го направил(а ще питат) аз да кажа "Защото мога".
Comment
-
Ако се опитваш да доведеш отговора ми до абсурд, просто няма да обръщам внимание на коментарите ти, които и без това нямат нищо общо с дискусията за оптималния калибър (каквото и значение да влагаме в това понятие).Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українецьComment
-
Last edited by Dinain; 02-06-2016, 23:56."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
За това ли носиш оръжие, за да спреш Хитлер?
Мислех, че е защото можеш... или както казва комикът, "fuck off, I like guns"
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
Не се опитвам да се заяждам с теб. Както вече написах, твоят отговор на моя въпрос си е отговор, независимо дали на мен ми харесва или не. Просто ми беше любопитно защо носите оръжие.Comment
-
За самоотбрана, естествено ("щото ни трябва"). И за да упражним конституционното си право, дадено ни от Втората поправка на Конституцията ("щото можем"). Престъпниците имат друга мотивация, разбира се.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков

Comment