Todor Pavlov написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Collapse
X
-
Колеги случките със случайни прострелвания са безброй. Така се случи, че бая време се занимавах служебно с такива случай. Някой са невероятно куриозни. Какво ще кажете за това: След запой, един "юнак" решил да гръмне през прозореца. След това извадил пънителя и без за провери патронника, произвежда изстрел, вследствие на което куршума минава през долната му челюст и излиза през отворената му уста/нито един пострадал зъб/. Куршума го намерихме в стаята, беше рикуширал два пъти в панелните стени. След това му го подарих да си го носи на врата.
Comment
-
beri_cd написа Виж мнениеЗа носенето в джоб - без коментар. Какво, всеки който носи оръжие с патрон в цевта е бандит? Или идиот? Не мисля. Всъщност, за мен е глупаво (не казвам, че хората, които го правят са глупави, някои от тях спазват служебни разпоредби) да се носи без патрон в цевта. Има си все пак предпазители, класически и "пасивни/мускулни" такива. Чудно ако човек носи револвер как трябва да е - с патрони извън него, хаха?
Между другото ми направи впечатление че този унгазрски макаров и валтера са едно към едно само калибъра е различен.
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеАбе кобура ! Слагаш го в панталона по хайдутски и това е Аз така ги носех едно време, като ми се е налагало
Comment
-
Накратко, ако искате да започнете кариера като алт в операта, носете си пищова в гащите! Току виж утре ви поканили да пеете ТоскаКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
uzi71 написа Виж мнениеАха и като си го носите в гащите после си го и чистете от ръждата, защото потта е като акумулаторна киселина за желязото.
.....
Comment
-
Mishok написа Виж мнениеМежду другото ми направи впечатление че този унгазрски макаров и валтера са едно към едно само калибъра е различен.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написа Виж мнениеТоест Макаров и Валтер е едно и също? Обаче за кой именно Валтер става дума, че те са повече от 12 модела?
ДДД сега не ми се налага да нося никакъв пистолет и се надявам и в България да не ми се налага. Иначе това го бях предвидил и си бях измислил и възможно най-безопасен начин за носене. Пък и аз когато съм го носел не е било за постоянно, а за кратко време и съм внимавал.
Comment
-
Мишок, хубаво мислиш, ама където и погледнеш в нета, то ясно си е написано, че ПМ е на базата на Walther PP.Опаа, забравих, ти не искаш да разбираш руски Сори тогава.
В целом, общая компоновка и конструкция узлов и механизмов оружия были основаны на решениях, использованных в немецком Walther PP
Comment
-
Last edited by Nick; 22-06-2013, 17:09.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
Comment