Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Nick написа
    Щото темата е за "лично късо нарезно оръжие".

Ееее ... маанаджия , такъв ! :x А полигоналните цеви нарезни ли са ?

Иване , от въпросите ти , с неинкриминиран отговор е този за "произхода " на оръжието . Английски драгунски пистолети от края на 18-ти в. Изпробвани са ...
    Last edited by Todor Pavlov; 20-11-2007, 01:32.

Comment

Благодаря! Повече не питам за произхода! Кажи само за калибрът и далекобойността.

Comment

Ако действително те вълнуват тези неща , влез и разгледай форумът на "Традиция". Пиши и ЛС.

Comment

Todor Pavlov написа
          ...А полигоналните цеви нарезни ли са ? ...
          Да, нарезни са, само че нарезите не са с правоъгълно сечение. Спомни си как изглеждат нарезите на Метфорд; цев с такива нарези силно наподобява полигонална.
          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
            Та кой ли да запаша на кръста?
            ако наистина ти трябва пистолет за носене най-добре запаши внука - демек Глок, щото аз на тия антики не им вярвам ако стане напечено. Иначе и на мен ми е приятно да стрелям с Р-38 , но ползвам сомо по-леки боеприпаси - напр 8гр. Магтех.

Comment

uzi71 написа
              ако наистина ти трябва пистолет за носене най-добре запаши внука ....
              Не мога, брато. Нашият щат не разрешава носене на оръжие. Мога само да си ги държа в къщи и да ги пренасям до стрелбището и обратно.

Глок - никога! :tdown Само H&K P7M13 (или М10). :tup:

Това със Щайерите беше на шега - надявам се, че си се досетил? Просто стъпка встрани от утъпкания спор "Форд или Шевролет".
              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Е аз съм си фен на Колт М1911 и производните /напр Смит Уесън мод.Дъг Кьониг но с елипсовиден спусък - МЕЧТАТА МИ!!!/ Кал. .45 естествено , но и Хеклер става , обаче USP .
                Въпрос на вкус разбира се.

Comment

Нещо за Зиг-Зауер да кажете... Според мен пистолетите от тази серия имат заложена най-успешна концепция.

Comment

Ако е за лично ползване, по-добре Глок. По разпространени, по-голямо изобилие от аксесоари, които за Глок са и по-евтини... Но за самоотбраната е валидно едно- избира се по-удобното за отделния човек оръжие, което му ляга добре в ръката, не тежи излишно и е лесно за употреба. Останалото не е толкова важно, включително калибър, камо ли и марка. Техническите данни, които се дават на книга, не топлят никого, ако съответният модел за него се превърне в бреме.
                    Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

AYB написа
                      Нещо за Зиг-Зауер да кажете... Според мен пистолетите от тази серия имат заложена най-успешна концепция.
                      Според мен няма най-успешна концепция. Щом оръжието е достатъчно надеждно , удобно, мощно и точно значи конструкцията му е успешна , ама чак пък НАЙ .... те такова животно нема.
                      Стрелял съм с Р226 и ми хареса , обаче както и за всяко нещо и за него съм чувал критики. Например момчетата от реализациите на ГДБОП твърдяха , че е капризен към боеприпасите и затова предпочинаха Берета 92/имат на въоръжение и двата/. Това е лесно обяснимо тъй като Беретата си е често бойно оръжие и е изработена с по големи допуски на хлабините , а Зига е сглобен почти по стандартите за спортно оръжие /т.е. перфектно/ но това го прави по-капризен към замърсяване или качество на боеприпасите.
                      Аз нямам мнение по въпроса тъй като харесвам и двата пистолета но не са сред любимците ми.

Comment

Аз със Зиг-Зауер не съм стрелял, но съм стрелял с Астра А-100. Той е почти 100%-во испанско копие на Р226. Много ми хареса - много изчистен, много надежден, много удобен, добър дизайн и висока мощност.

Comment

Проблемът тука, доколкото разбирам е, че оптималният калибър, не е универсален, а универсалният - не е оптимален. Т.е., за всяка конкретна цел си има специализация. По тази линия - да ми препоръчате някакъв пистолет за обучение? Кой е най - добър за новаци?
                          Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Ами най добре започни с .22 калибър - Валтер Р-22 , Марго или някоя малка Берета според възможностите.

Comment

Значи темата е за оптимален калибър...но ако се разклони в КОНЦЕПЦИЯ тогава е ясно концепцията ГЛОК нама аналог http://www.glock.com
                              "One operating element - one rule. Finger away from the trigger, three pistol safeties are active. Pull the trigger, the safeties are deactivated and the pistol is fired. Consequently the user can fully concentrate on his tactical tasks in the decisive moment."
                              Демек ЕДИНСТВЕНОТО правило за работа с Perfection Глок на български е:
                              Пръста далече от спусъка (не го докосваш) пищова е неактивен натиснеш ли спусъка следва бум и...кил . Тоест концентриран си единствено в обкръжаващата те тактическата обстановка в решаващият момент - а не баш тогава да мислиш в железото...дали е декокнат - недекокнат, на предпазител ли беше и кой лост беше предпазитела, а кой затворната задръжка или е па на полузвзвод па да му дръпна ли чукчето...
                              Берета 92 е наложен, като армеиски образец в американската армия не заради качествата й...знаете за каво става дума..а и има безброй задръжки от задействан неволно предпазител...зиг зауер тоже...безброй лосчета и лостове ...високо разположена цев...малък ъгъл цев- ръкохватка...при все това зига е класно прецизно изработено оръжие и баланса при стрелба е докаран поради масата му въпреки безумно разположената високо цев ...
                              п.п. ГДБОП са с глок.

Comment

Забележи в какво време пиша. Преди няколко години имаха Берети , а жените предпочитаха Зигове. Нали няма да искаш и имена за потвърждение ?

Comment

Working...
                                X