Това е принципът на работа на българския пистолет:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български оръжейни конструкции
Collapse
X
-
Гост
-
Гост
Някой пробвал ли е вече новия български пистолет Arsenal P-M02 Compact? Ако има такъв нека сподели впечатления.
Comment
-
Гост
Здравейте,
Какво беше това затваряне на форума бе? По-лошо от бан... :sm186:
Между другото искам да кажа, че открих сборен чертеж на пистолета Arsenal P-M2 Compact. Публикуван е в официалния бюлетин на "Патентно ведомство", но не знам дали не е нарушение ползването на материали от там. Някой ако се интересува, ще посоча линк и упътване как да го намери.
Comment
-
Гост
Ето линка за сваляне на бюлетина от 11/2007г. http://www1.bpo.bg/images/stories/bu...avki-11-07.pdf
На страница 18-та е представен патента на пистолета.
Comment
-
Гост
Разгледахте ли чертежа? Малко са попрекалили с разрезите, но иначе е доста добър.
Много ме впечатли ударно-спускателния механизъм, поне от това, което се разбира за него. Просто и надеждно направен. Особено изпълнението на пластинчатата бойна пружина е върха!
Comment
-
Гост
Уникалният принцип изобретение на "Неклер и Кох" - полусвободен затвор с газово бутало, позволява това. Предполагам че за основен боеприпас се ползва 9x19 Para, а при нужда може и 9x18 Макаров. Естествено така пистолета ще има силно променена балистика, но ако нямаш избор и това е решение.
Харесва ми пистолета, разбира се още е много пресен, но тепърва ще се развива и усъвършенства.
Comment
-
AYB написаУникалният принцип изобретение на "Неклер и Кох" - полусвободен затвор с газово бутало, позволява това. Предполагам че за основен боеприпас се ползва 9x19 Para, а при нужда може и 9x18 Макаров. Естествено така пистолета ще има силно променена балистика, но ако нямаш избор и това е решение.
Харесва ми пистолета, разбира се още е много пресен, но тепърва ще се развива и усъвършенства.
Разбира се този принцип не е и не може да е причината за да стреля с двата калибъра...9х18 , 9х19...лично на мен не ми е ясно как става това...коментирал съм и в други специализирани форуми...ако някой може да обясни как става това ше е много полезно...
п.п.Изобретението иначе е на Браницки (разработено е в края на втората световна война) , а нашият пищов е изпълнен по схема "модифициран Браницки" като Heckler&Koch P7 PSP
Comment
-
Гост
Fil написаAYB, впечатлен съм от анимацията и документацията, която си намерил за нашият пищов!
Разбира се този принцип не е и не може да е причината за да стреля с двата калибъра...9х18 , 9х19...лично на мен не ми е ясно как става това...коментирал съм и в други специализирани форуми...ако някой може да обясни как става това ше е много полезно...
п.п.Изобретението иначе е на Браницки (разработено е в края на втората световна война) , а нашият пищов е изпълнен по схема "модифициран Браницки" като Heckler&Koch P7 PSP
Comment
-
AYB написаАми много лесно става... Цилиндъра с буталото играят рола на газов амортисьор, който забавя движението на затворния кожух. Силата с която буталото противодейства е пропорционална на средното налягане на газовете в цевта. При 9x19мм откатната сила е по голяма, но и средното налягане върху буталото е по-високо от това на патрона 9x18mm. Т.е. има баланс между откатна сила и налягане върху цилиндъра.
Не, не е на Барницки! Неговото е по-друго...
Иначе тука прочетох за принципа на работа...твърдят, че принципа е на Барницки.
"Steyr GB представляет собой самозарядный пистолет, построенный по схеме немецкого инженера Барнитцке, разработанной в конце второй мировой войны в Германии"
и модифициран Барницки (нашият е като този)
"Пистолеты серии Р7 построены на основе автоматики с полусвободным затвором, и используют модифицированную схему Барнитцке"
Comment
-
Гост
Fil написаЗначи ти обясняваш принципа на работа, но това не обяснява как в един патронник влизат различни патрони?! И как в тази цев се движат различни куршуми с реален диаметър 9х19 /9мм/, и 9х18 /9,25мм/ ???
Иначе тука прочетох за принципа на работа...твърдят, че принципа е на Барницки.
"Steyr GB представляет собой самозарядный пистолет, построенный по схеме немецкого инженера Барнитцке, разработанной в конце второй мировой войны в Германии"
и модифициран Барницки (нашият е като този)
"Пистолеты серии Р7 построены на основе автоматики с полусвободным затвором, и используют модифицированную схему Барнитцке"
Comment
-
За възможностите на Р-М02
При зададените размери по поле и бразда на полигоналната цев с пистолета могат да се изстрелват патрони 9х18 и 9х19. Особеното е, че групирането на пробоините на 25m и за двата патрона е на едно и също място.
Производителите също считат, че най-добрата оценка за едно оръжие може да се даде, когато го вземеш в ръце и постреляш с него. Освен това, се надяват, че каквито и да бъдат отзивите, те ще бъдат откровени и, естествено, полезни. С това се надяват да зарадват запалените спецове по стрелково оръжие.
Comment
-
Гост
Qucar написа Виж мнениеПри зададените размери по поле и бразда на полигоналната цев с пистолета могат да се изстрелват патрони 9х18 и 9х19. Особеното е, че групирането на пробоините на 25m и за двата патрона е на едно и също място.
Производителите също считат, че най-добрата оценка за едно оръжие може да се даде, когато го вземеш в ръце и постреляш с него. Освен това, се надяват, че каквито и да бъдат отзивите, те ще бъдат откровени и, естествено, полезни. С това се надяват да зарадват запалените спецове по стрелково оръжие.
В подписът под ника ти си написал "Арсенал" АД. Ти там ли работиш? Ако да то това е много добре - най-после ще има с кой да водим качествена дискусия по оръжейната тематика.
Можеш ли да дадеш по-подробна информация за новия български пистолет? Нещо от кухнята така да се каже...
Интересно ми е също така да науча нещо повече за конструктора, за творческите му постижения и т.н.
Comment
-
За Qucar-a
Здравейте!
Завършил съм Тулския университет през 1972. Завършил съм ШЗО в Шумен като младши лейтенант. Работил съм в групата на Стефан Дамянов по пистолетите "Бран", "М-3" и "Б-1300". През 1977 станах офицер-капитан и преминах към военното представителство. През 1981 завърших академия в София и ме пратиха в Сопот. През1987 ме преместиха в Казанлък. През1990 преминах към завода-бях директор. Уволних се от армията през 1998. От тогава съм конструктор. Работил съм по подцевни гранатомети, а от 2005 по пистолетите, които вече усвояваме. Пиша така, защото в патентната заявка, вярвам сте видели, имаме и друг вариант с разделящи се маси, който може да стреля с по-мощни патрони. От 1999 преподавам на хонорар в ТУ София Филиал Пловдив производство на СО. Това последното ми дава право да се обявя като такъв специалист. Оръжието ме интересува единствено като техника и не се занимавам с политика. Общо взето, това е.
Comment
Comment