Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Твърде непочтено е да пишеш такива неща за човек, когото едва ли познаваш. И да го познаваш, пак не е почтено да пишеш така зад гърба му. Бих ти цитирал цифрови данни относно Каркано и от друг източник, но сега някак си ми се отщя...
    Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
    A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа Виж мнение
      Това, дето госпожата го разправяла за пушките, изхвърляни от вагоните... без коментар.
      Защо бе Ник, какво му е смешното? Ти в онези времена живял ли си, или само живееш в книжките и фантазията си? От дядо ми, участник във войната, съм чувал и по-странни неща. Рабира се не говорим за масова практика, просто на война стават странни неща. Мнението ти е поредното доказателство как само няколко десетилетия са нужни, за да започне мнението на "експертите" драстично да се разминава с простичката реалност на хорицата живели в онези трудни времена.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

италИАнец, италИАнка, италИАнски
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Amazon написа Виж мнение
          Защо бе Ник, какво му е смешното? Ти в онези времена живял ли си, или само живееш в книжките и фантазията си? От дядо ми, участник във войната, съм чувал и по-странни неща. Рабира се не говорим за масова практика, просто на война стават странни неща. Мнението ти е поредното доказателство как само няколко десетилетия са нужни, за да започне мнението на "експертите" драстично да се разминава с простичката реалност на хорицата живели в онези трудни времена.
          Тебе пък кой те направи експерт по "реалистичното" и "света на книжките и фантазията", че да ми обясняваш в какъв свят живея? Имаш ли качествена литература или доводите ти са ЕЖНОК (една жена на опашката каза)?

Аз цитирам книга, написана от уважаван полковник, той ми обяснява за дедо си...
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

В рамките на Програмата "Барбара", Германия дава на България 15 000 пушки система Манлихер-Каркано взети от Италианския Експедиционен Корпус на Балканите, който след Септември 1943-та е разформиран от самите немци.
            Преди това в края на 20-те години, Мусолини праща , като подарък на Цар Борис 5000 пушки от тази система.Така, че по данни на Централния Военнен Архив официално в България е имало 20 000 пушки.
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Nick, В тема "Американците са..." си пуснал фотос на четири цеви/последната снимка/. Интересува ме третато изделие отгоре надолу. Нещо по-конкретно,ако не те затруднява?
              "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

майор написа Виж мнение
                .. Интересува ме третато изделие отгоре надолу.
                Френска полуавтоматична пушка MAS 49/56. Гугълни я, ще излезе някаква информация.

Comment

O,k Благодаря.

Comment

Личи , че тука са писали/пишат вещи хора , та пускам това питане:

Имате ли информация за немски автомат с процесор , който се зарежда направо с куршуми (или незнам какво си джепане там , но не с патрони) и така бълва неимоверно много парчета за време?

П.С.: Опитах с Google но и "той" не знае! ^

Comment

не знам дали случайно не говориш за G-11 на Heckler & Koch , но това за процесора прилича малко на фантстика или на нещо китайско

Comment

Даа, точно G-11 Heckler & Koch беше! Йей! Браво бе! Ами от една книга (художествена литература) го четох и излиза , че автора е украсявал! ^
                        Ей я статията в Уики-то:

Звяр ...
                        П.С.: Утре ще си я изчета на бодра глава.

Comment

не ми се задълбава много много в превода на статията , но пооне докато я разглеждам отгоре отгоре не се споменава нищо за процесори . Иначе в книгите интересни оръжия и идеи за такива много , например оръжия изстрелващи проектили без да изпилзват експлозиви

Comment

Като спомена за интересни оръжия в книгите - то и във филмите , а именно се сетих за картечният арбалет на Ван Хелсинг от едноименния филм - основателно ли е това чудо? Има ли как да стане или "по законите на физиката" не може? ^
                            Last edited by ; 27-07-2009, 06:45.

Comment

не мисля че има смисъл

Comment

А те това не го разбирам...К'во е?
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X