Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хуго Шмайзер като религия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Джин геби написа Виж мнение
    Дюк, Луис Шмайзер официално не би могъл да участва в разработката на МР-18, защото през 1905 г. напуска предприятието на Бергман и отива да работи за конкурента му "Рейнметал", където разработва пистолета Dreyse M1907.
    А синът му Хуго все пак е конструктор. Но посредствен конструктор - иначе като търговец се е справял добре.
    Als erste echte Maschinenpistole der Welt, entwickelte der deutsche Waffenkonstrukteur Louis Schmeisser im Auftrag der Firma Bergmann die MP 18. Sein Sohn, Hugo Schmeisser, welcher sich spаеter ebenfalls ein Namen als Waffenkonstrukteur machen sollte, war auch in dem Konstruktionsteam zu finden, welches diese Waffe entwickelte.
    Die Website ist derzeitig nicht erreichbar, da sich diese im Umbau befindet. Wir sind bald wieder für Sie erreichbar.

Гугъл преводач знаеш как се ползва. На немските източници имам далеч повече вяра, отколкото на твоите преразказани руски източници. A Луис Шмайсер не се е преместил за постоянно в Райнметал. Просто Райнметал купува още недовършения пистолет Bergmann Simplex и Шмайсер-баща е командирован да си довърши разработката във фабриката на Драйзе, която е собственост на Райнметал, оттам и наименованието. Ама това надали го има в твоите "източници".

Comment

Duque de Caixas написа Виж мнение
      фабриката на Драйзе, която е собственост на Райнметал, оттам и наименованието. Ама това надали го има в твоите "източници".
      Как да ги знае момчето тези неща, като ни книга е отворило, ни оръжие е държало някога в ръцете си? Иначе би знаело тези очевадни факти за Драйзе и Райнметал; ето надпис върху една от играчките ми:
      Attached Files
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Аз дето хал хабер си нямам от стрелково оръжие и името на Йохан Николаус фон Драйзе научих преди 15 минути, намерих тази информация за десет минути с гугъл. Мога само да гадая руснакът, когото Джин гиби с такава охота декламира, какви усилия е положил да не я намери, защото не му се връзва с теорията. Пък така - чиста работа - Луис отива в 1907г. в Зьомерда, умира 1917г., значи до 1917г. е там. И като си помисля, че цялата "дискусия" тръгва от някакъв пореден трактат за това как съветският слон е най-големият слон...
        Last edited by Duque de Caixas; 26-01-2014, 22:42.

Comment

Аз дето хал хабер си нямам от стрелково оръжие...
          Е да, то се иска и логическо мислене, прав си.
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Две думи за МР 41.
            Започвам с това, че имам известна практика с МР 38/40 и МР 41.
            Към началото на войната в германските пехотни роти има по щат 4/четири/ картечни пистолета - на тримата взводни командири и ротният. И то във всички разновидности от МР 18 насетне . Виждал съм снимки на подофицери в Белгия с МР 18 с дисковия пълнител на Леер .
            МП 38/40 е създаден за екипажи на бронирани средства - затова е и алуминиевата, после бакелитовата и накрая, поради липсата на суровини , тенекиената шина под цевта - да пази последната от подбиване в амбразурите на бронята . За това е и онзи кондил под мушката - да не позволява на отката да измести цевта навътре в корпуса , па да се разпищят едни рикушети ...
            Затова е и сгъваемият приклад . Именно този приклад , когато оръжието започва да навлиза масово в пехотата , е основният проблем на войниците /освен липсата на щик/. Ключалката му се разхлопва твърде бързо и води до нееднообразно прикладване по вертикала. Това , естествено влошава и стрелбата по вертикала . Така че, на пехотата единодушно не и трябвала компактен картечен пистолет , а такъв с възможност за еднообразна стрелба . Поради тази причина спешно е обявен конкурс за карт. пистолет с монолитен приклад , е и , какво да се прави, с възможност за единична стрелба .

ПП
            Друга тема е "плагиатството" от СТЕН .
            Произведението на Шмайзер е в резултат на друга поръчка , целяща, в условията на криза, замяна на скъпоструващите МР-та с възможно най-евтиният и технологичен вариант . Друг е въпросът, че те излизат далеч не толкова евтини ...

Comment

твоите преразказани руски източници.
              В случая с разработките на Шмайзер - чешки.
              И всъщност историята беше започнала отзад-напред - и MkB 42 на „C.G. Haenel” и Stg.44 и чешката картечница ZB vz.26, чиято система е преписана. В Прага има един много хубав Музей на армията.
              Бтв - за МР-41. След като Шмайзер така е горял от желание да поправи недостатъците на МР-38/40 - да си беше купил лиценз за затвора, патентован от Фолмер, а не да го краде - щото това коствало на „C.G. Haenel” дела, санкции и обезщетения и в крайна сметка - МР-41 не е стигнал до редовната армия.
              Впрочем точно така са постъпили и англичаните по отношение на споменатата ZB vz.26 - купили са лиценза.

Todor Pavlov написа Виж мнение
              с възможност за еднообразна стрелба
              А, сега да видим Ник дали ще пита Тодор какво е това "еднообразна стрелба".
              Тодоре, какво е? МР-38/40 по-разнообразно ли стреля?
              Last edited by Джин геби; 27-01-2014, 01:45.

Comment

И всъщност историята беше започнала отзад-напред - и MkB 42 на „C.G. Haenel” и Stg.44 и чешката картечница ZB vz.26, чиято система е преписана. В Прага има един много хубав Музей на армията.
                Разглобявал ли си vz.26 или BREN, та пишеш такива глупости? Защото аз не само че съм, но и имам BREN (обезопасен, разбира се). Синът ми, който сега е на 10 години, се ориентира по-добре от теб в оръжията! Разбирам, че искаш внимание, но до такава степен? Надявам се, че разбираш защо отношението ми към теб е като към малко дете - защото това си демонстрирал досега.
                Attached Files

Comment

Не, не съм - но ми разглобиха пред очите, заедно с MkB 42 (Н) веднъж в Прага и веднъж в Бърно. Чехите много се гордеят с тази система.
                  Пусни схеми - ти ги имаш. Или пък направо наснимай разглобената си BREN.

Comment

Не, не съм...
                    Лягай се преди да са те сгащили родителите ти, при мен е следобед, но в България е полунощ.

Comment

А, имам време да 1.30-2.00. Утре няма да ходя в кантората, защото нито имам спешни задачи, нито в тая поледица някой клиент ще се спъне да влезе. Освен това чакам в скайп да влезе един приятел, който се изнесе по твоите географски дължини.
                      Родителите си виждам доста рядко - живеят в друг район.
                      Сарказмът ти е глупав и по никакъв начин не съответства на претенциите ти.

Да направим една равносметка на разработките автоматично оръжие на Хуго Шмайзер по години и патенти до 1942 г. и да продължим до Stg.44?

Впрочем, нали не се доверяваш на рускоезични източници? А и чехите едва ли могат да бъдат безпристрастни:
                      "The original prototypes of Haenel's design, the MKb 42(H), fired from an open bolt and used a striker for firing (the mechanism is based on the Czechoslovak ZB vz.26)"
                      Last edited by Джин геби; 27-01-2014, 01:37.

Comment

Сарказмът ти е глупав и по никакъв начин не съответства на претенциите ти.
                        Сарказмът ми е повече от уместен след това твое изказване:

... но ми разглобиха пред очите, заедно с MkB 42 (Н) веднъж в Прага и веднъж в Бърно.
                        Отишъл си в музея и те разглобили експонатите за теб? Освен ако не си държавен глава или друго високопоставено лице...

Дори горното да е вярно (а то 100% не е), имаш самочувствието да определиш кое в конструкцията е крадено с един поглед? Страхотно НВО си изкарал, спор няма.

Comment

В Прага реплики на някои от експонатите могат да бъдат разглобени срещу предварително заплащане.
                          В Бърно също се разглобяват реплики - безплатно.
                          И в двата случая го прави военен и никога - мълчаливо. Добре е да имаш преводач, защото говорят само на чешки. Аз имах.

Пуснах ти един неруски и нечешки източник на предната страница. Ето ти го и тук. За по-лесно - ето и цитата: "The original prototypes of Haenel's design, the MKb 42(H), fired from an open bolt and used a striker for firing (the mechanism is based on the Czechoslovak ZB vz.26)"
                          Извинявай - бях забравил да погледна в най-общодостъпното място (то не е от най-достоверните, но в случая кореспондира с горното): German MKb 42(h) assault rifle: used a virtually identical, although inverted, bolt/bolt carrier system.
                          Да не се окаже сега, че живееш в испано или френскоговорящ район на САЩ - и не разбираш английски?
                          Или предпочиташ "the mechanism is based on the Czechoslovak ZB vz.26" и "identical" на команче, навахо или шошони?
                          Last edited by Джин геби; 27-01-2014, 02:22.

Comment

Достатъчно линкове, всеки може да използва Гугъл. Дай подробности за газоразрядната система, защото това е най-интересното нещо, което си казал досега. Без тази съществена информация не съм в състояние да следвам дискусията.

Потърси и нещо за френските разработки преди ПСВ, може пък да видиш откъде идва чешкият затвор.

Comment

Погрешно я е наричал първият ми преподавател - погрешно название съм и запомнил. Което обаче не значи, че не знам какво представлява или как работи. Тази подробност стига.

За чий ти са френските разработки, след като англичаните са се заинтересували от чешкия образец, а не френските. И са купили лиценза за ZB vz. 26, не за Darne или MAC M1924/29.
                              Та, сега - виждам, че приемаш нещата на доверие или недоверие. Ти си първият инженер, дето я кара така, за който научавам. Ако си инженер, де. От друга страна - и реднек може да стане инженер, но от това няма да престане да си бъде реднек. Що не опиташ да свържеш това, което написах за Прага и Бърно с линковете, дето съм ги дал? Все пак тези там "the mechanism is based on the Czechoslovak ZB vz.26" и "identical" не съм ги написал аз.
                              И защо наистина, не наснимаш тая BREN в разглобен вид?
                              Имаш ли да кажеш още нещо за "глупостта" за произхода на MkB 42 (Н) от ZB vz. 26?
                              Last edited by Джин геби; 27-01-2014, 03:07.

Comment

Погрешно я е наричал първият ми преподавател - погрешно название съм и запомнил. Което обаче не значи, че не знам какво представлява или как работи. Тази подробност стига.
                                Тази подробност действително стига - да покаже колко разбираш материята. Тръгнал да изяснява "произхода на MkB 42 (Н) от ZB vz. 26" - ни повече, ни по-малко.

"Все ясно, больше вопросов не имею." (с).

Comment

Working...
                                X