Българската Армия

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Гост

Здраве желаем...
    Моето мнение е формирано най-вече на база личен, международен опит (започвайки 2001-ва с първият Мех. взвод в Босна, минавайки през позиция в НАТО щаб, та до днес). С много малки изключения откривам идентичен път на развитие (като натовски държави) с останалите пост-комунистически такива, членки на алианса, което говори само по себе си, а и е много полезно особено от гледна точка "шерването" на опит! А колкото до възможностите, приемам ги такива каквито са и се опитвам да бъда максимално ефективен работейки с това което се разполага (защото сме войници), но едва ли те формират възгледите ми.

Благодарско за напомнянето и едно подобно от мен: младостта не е порок

let the force be with you!

Comment

• багатур
      таркан
      • Dec 2007
      • 342

Истината е, чи БА просто издиша в този си вид... Това не е пълноценна армия която се възпитава, подготвя и живее с мисълта, че на нея се крепи държавата която при нужда тя ефективно може да защити! Самата мисъл, че армията ни е сведена до полицейска сила от няколко що годе боеспособни съединения(кой знае защо наричани бригади) предназначени да гонят на Бен Ладен и тем подобните му цървулите отблъсква хората от нея. За политиците ни БА е просто бреме за да има какво да показват в НАТО, ако ги питате те с радост биха я разпуснали(освен онези които са на далавера от военните поръчки). Съгласен съм с Кало-такава армия кучета я яли при един сериозен конфликт! Най-лошото е, че така дори Албания днес може да ни говори и изнудва от позиция на силата...това е смисъла на силната армия-дава самочувствие на държавниците да не допускат някой да им налага политика от позиция на силата!

Comment

• БНА-БА
        лейтенант
        • Dec 2007
        • 182

Истината е,че БА е наистина в окаяно състояние,това е все известно.
        Ще ви помоля за малко помощ.
        Каква е роля играе взводния командир в една свързочна рота и не само като взводен ами от към работа в самите станции той взема ли участие по работата със станциите въобще като цяло и какъв е състава на един взвод към свързочни камиони вероятно Р-140 и от към състав? Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.
        Last edited by БНА-БА; 17-01-2009, 00:46.
        Българската Армия е в сърцата ни.
        http://vbox7.com/play:eb638c1e
        http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

• Shelenberg
          Brigadefuehrer
          • Jul 2003
          • 1890

Може нашта армия в момента да е в окаяно състояние, ама ей това клипче ме кара да настръхвам и да си мисля, че рано или късно и на нашта улица ще изгрее слънце - http://vbox7.com/play:a309d21a Също така песничката кърти, някои ако знае групата или името на песента нека каже, за да мога да си я изтегля.
          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

• Гост

Окаяни са само умовете ни, а за душите няма какво да се каже - може би неспасяеми! Дето викат комшийте, АМАН от оплаквачки, ако имаше и наполовина дето да радеят...

Comment

• Herr Bubikopf
              редовен
              • Aug 2008
              • 103

Също така песничката кърти, някои ако знае групата или името на песента нека каже, за да мога да си я изтегля.
              Deathstars (Swe) - Play god http://www.youtube.com/watch?v=pmS96...x=0&playnext=1

Comment

• БНА-БА
                лейтенант
                • Dec 2007
                • 182

Shelenberg аз лично ти препоръчвам това клипче http://www.vbox7.com/play:825a4276 това клипче съм го качвал аз в профила ми ще намериш много други подобни ако се разровиш,лично мен това клипче мен ме изпълва страшно много.
                Българската Армия е в сърцата ни.
                http://vbox7.com/play:eb638c1e
                http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

• recidivist
                  ветеран
                  • Jun 2008
                  • 266

Чиста проба пропаганда.

Comment

• Лейн
                    ветеран
                    • Feb 2006
                    • 7116

recidivist написа
                    Чиста проба пропаганда.
                    ???

Comment

• uzi71
                      ветеран
                      • Sep 2004
                      • 991

Браво БНА, клипчето ми хареса много.

Comment

• Shelenberg
                        Brigadefuehrer
                        • Jul 2003
                        • 1890

Herr Bubikopf написа
                        Благодаря ти много сега ще ги потърся из торентите и ще си изтегля албумите им.

А иначе БНА-БА клипчето е добро.
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

• StrEagle
                          ветеран
                          • Feb 2008
                          • 1452

Извинете, може много да бъркам, но самоходните машини с 1 и 2 ракети, не ги ли гледам от ~80-те години насам все едни и същи по парадите?

И защо имам чуството, че 3-те МиГ-29 които прелетяха, 2-та Ми-24 и 2-та транспортни самолета, са горе-долу нашата военна авиация вмомента?

П.П: а парчето от горе кърти мивки
                          War, war never changes..

Comment

• Oberleitenant
                            новак
                            • Apr 2008
                            • 4

Нашата армия

Според мен нашата армия има крещяща нужда от кадрови промени, тотален ремонт. Оттам се започва - от хората. Старите кадри - в пенсия. Ако не искат, ще ги принудят. Не знам кому са нужни руско-възпитани генерали, които една българска военна стратегия не могат да очертаят, кому е нужен раздутия щат на МО, СОК и др. структури, които са почва за развитие на паразити и търтеи? За какво са сделки, които "не повишават бойните възможности" на БНА (да, не е грешка)? Докога ще се развиват "нашите" момчета по йерархията, голяма част от които пълни некадърници и мързеливци? В армията няма мъже и жени, има войници, и това всички трябва да го разберат.

Comment

• Oberleitenant
                              новак
                              • Apr 2008
                              • 4

Отново за безхаберието

От познати разбрах, че нашите военни в Афганистан ползват услугите на американската авиация за транспортирането им от/за България. Във военни издания пише за придобиване на самолети за нуждите на БА, но изглежда тези скъпи машини не фигурират в плановете за използване...
                              Историята ще запомни сегашните ни "мъдри" военачалници
                              Още малко фактология, с която се сдобих скоро: за изпълнение на задачите в Кабул се ползват италиански БТР "ПУМА", джипове "Мерцедес", БТР-60-МД1. НЕ СЕ ПОЛЗВАТ американските БТРи (не знам защо).
                              Започнах да се интересувам за нашите военни още от времето на първите мисии в Ирак. Все пак те изграждат най-новата ни военна история...

Comment

• HELLCAT
                                ветеран
                                • Mar 2005
                                • 631

В редакционната бележка към хумористичната страница на в - к "Стандарт" от миналата седмица шеговито определиха наборната служба в БНА като "зороволна" , Според Парижкия мирен договор от 1947г. числеността на Въоръжените сили е редуцирана към 33 000 щика, но към санкралната 1989г. числеността им надвишава с 3.5 пъти установената от договора. Как излиза комунистическия режим от ситуацията ? Много просто - 18 годишните наборници се третират като "доброволци" ( призивната възраст - 19 ); редовият състав получава месечна заплата в размер на 1.50 лв. Друг е въпросът, че тези левчета в много случаи бяха прибирани от старшинките "заради открити липси на лъжици, вилици, чинии и пр. и пр. " ) Какво излиза - че преди 22 години доброволно съм постъпил на служба в армията и то в щрафбата !? Интересно, военните клаузи на Париж`47 ги заобикаляме, но уви, стрикно спазваме териториалните и финансови, но това е "друга бира" ...
                                SEMPER AGRESSUS

Comment

Working...