Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паласки и патрондаши

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Значи, снимка в цял ръст не можах да направя, само това размазаното излезе. Но ето снимка на двата края - съвсел еднакви са, по един и същи начен се закопчава. За М95 ли е, или нещо друго?
    Attached Files
    На нож!

Comment

Капитане,

Благодаря за усилието. Срам ме е да си призная, но тези снимки само ме объркаха още повече. Как се регулира дължината на ремъка, т.е. как изглежда подвижният край - това не мога да го видя. Каква е тази тънка каишка навита на руло? Съжалявам, че не мога да дам смислен отговор.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Ми то е като колан... Имаш тока и имаш ремък с дупки. В момента е закопчана на последната дупка /все едно ти е най-стегнат колана/. Това дето виждаш навито е продължението на ремъка с дупките...

Сиреч, това са 2 парчета ремък. В единия край са еднакви, да се закачат на някакво ухо. В другия край са различни - единия е с катарама, другия е с дупки - и са закопчани заедно, а стърчащия от катарамта край на ремъка с дупките е навит на руло. Та, за какво ще е този ремък?
        На нож!

Comment

Предавам се, не знам този ремък за какво е. На първите снимки ми се видя като чешки за М95 или VZ-24, но общата снимка ми показва, че не съм прав за това.
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Снимки от колекцията на Джон Шийхан

За да допълня темата за ремъците на Мосин ще сложа няколко снимки от големия колекционер на униформи и въоръжение от ПСВ Джон Шийхан (John Sheehan). Темата е неизбродна, но искам да покажа снимки от ранни Мосини, при които окачването на ремъка е с халки. Горната пушка е произведена от френския държавен арсенал Châtellerault за руснаците.

Показаният манекен също е на Джон Шийхан. Към моя български манекен съм замислил да добавя още един - този път опълченец. Обаче ще ми трябва вашата помощ за униформа (репродукция, естествено). Някой беше споменал, че униформите се шият от бутафорната работилница към някой от театрите - да, не? Ако може някой да ми помогне с информация, много ще съм му (й) благодарен.
            Attached Files

Comment

Брезентовия ремък ми е много мърляв и затова съм го сменил с кожен.
              П.П. Сега, като се вгледах - май съм го сложил обратно....
              Attached Files

Comment

Аааа, супер играчка! Завиждам ти, завиждам ти по приятелски. Аз им се назландисвах, когато бяха по $450, след което пуснаха филма "Enemy at the gates" ("Враг пред вратите"?) и цената им моментално скочи на $675-$700, щото всеки си въобрази, че е Василий Зайцев. После пък смених насоката на колекционирането предимно към български експонати. Еее, то кое по-напред...

Вал, каква група правиш със снайпера? Използуваш ли специалните снайперски патрони (Н7 ли се казваха, как бяха?)

Comment

Nick написа
                  Вал, каква група правиш със снайпера? Използуваш ли специалните снайперски патрони (Н7 ли се казваха, как бяха?)
                  Въобще не съм стрелял с него. Не ми е тръпката в стрелбата, въпреки, че само аз прострелвам оръжията при нас след ремонт или монтаж на оптика.

Comment

valo написа
                    Въобще не съм стрелял с него. Не ми е тръпката в стрелбата, въпреки, че само аз прострелвам оръжията при нас след ремонт или монтаж на оптика.
                    Напълно те разбирам. Аз пък умиран да стрелям! След особено напрегната седмица единственото разтоварване е или дълъг спаринг в залата, или стрелбището и БУМ! БУМ! След това чистенето - аах, миризмата на барут, почистващи препарати, смазка; парцали, разхвърляни навсякъде. Чистенето на оръжие също е разтоварване. Стига само да не е СВТ-40, най-неприятната за чистене пушка!

Comment

Nick написа
                      За да допълня темата за ремъците на Мосин ще сложа няколко снимки от големия колекционер на униформи и въоръжение от ПСВ Джон Шийхан (John Sheehan). Темата е неизбродна, но искам да покажа снимки от ранни Мосини, при които окачването на ремъка е с халки. Горната пушка е произведена от френския държавен арсенал Châtellerault за руснаците.
                      Този пич е ударил кьоравото. Когато се взема решение в Русия тази пушка да се произвежда, държавата няма необходимите мощности за това. Руското правителство се обръща към Францата и тя произвежда първите 100 000 броя.Та тази французойка явно е от първата партида-голяма рядкост мамка му :nworthy:

Nick написа
                      Показаният манекен също е на Джон Шийхан. Към моя български манекен съм замислил да добавя още един - този път опълченец. Обаче ще ми трябва вашата помощ за униформа (репродукция, естествено). Някой беше споменал, че униформите се шият от бутафорната работилница към някой от театрите - да, не? Ако може някой да ми помогне с информация, много ще съм му (й) благодарен.
                      Униформите са шити навсякъде-например униформата с която съм аз , е личната униформа на Маузер, която пък е била ушита от майка му. Така че навсякъде може да се ушие униформа-стига да имаш необходимият плат.
                      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Някой знае ли какво е това?
                        Attached Files

Comment

Това ми мяза на ингилизко.Айде честито за новата придобивка!
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Абе, не е нова, ама забравих да ти я покажа, кой знае още колко неща съм пропуснал. Това чудо ми го даде Marines преди време, и той не знае какво е. Възможно да е ингилизко, но няма никакви маркировки. а някой виждал ли е паласка за М95 с три джоба? Другата е сръбска или гръчка, но не съм сигурен. Най-отдолу са комплект паласки за М88/95 от ПСВ с нож за М88.
                            Attached Files

Comment

Два дена бях в командировка, та покрай служебната работа свърших и малко лична. Обогатих си колекцийката с едно ремъче, една чантичка и една кания от нож за М95. Тази чанта съм я виждал на снимки от Сръбско-Българската война, но не зная какво са носили в нея.
                              Attached Files

Comment

Mauser написа
                                ...а някой виждал ли е паласка за М95 с три джоба?
                                Чудни експонати, честито!

Тройни паласки за Манлихер съм виждал няколко пъти по изложения и хората винаги твърдят, че са Маузерови. Понеже немските експонати са много търсени тук, цените им бяха по-високи от това, което аз смятам за резонно.

Ето снимки на оригинални немски тройни паласки за Маузер и ще разбереш, защо много хора ги бъркат.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X