гаден пухчо написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правене на плетени доспехи
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
-
Това с човечетата не го разбрах-да си мълча ли ,кво ли?
Нещо да съм излъгал?Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
http://ivan-rendakov.blogspot.com/
Comment
-
Може ли да ми кажете от къде взехте информация за плетенето,ако е на чужд език,моля да пуснете една нова тема как се прави.Мисля че ще е доста полезна.
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
The 2 minute war - FallOut
Comment
-
BulSoldier написаМоже ли да ми кажете от къде взехте информация за плетенето,ако е на чужд език,моля да пуснете една нова тема как се прави.Мисля че ще е доста полезна.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Искам да попитам дали има клубове за такива работи като плетене на ризници и изковаване на доспехи или въобще свързани със средновековието.Сигуен съм че има обаче в България?Аз съм от Бургас така че ако знаете адреса на такъв клуб в Бургас ще съм ви много благодарен. :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy:
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
Comment
-
гаден пухчо написаХе-хе!както вече писах днес(но не тук)-едно е да искаш.....
Ами..поддотвяйте се.Тя ,традицията е такава:утре ще се проведе...АКО МОЖЕТЕ,ЕЛАТЕ!И отиват нашите.За ишмидимето,дето му казваме,а други дето имат реални(не финансови)интереси си скляпат и плащат членски внос!
Говоря за ситуацията в Пловдив.Може и другаде да е така?
:sm186: :aaa: Уважаеми Пухчо! Темата за проблемите на дружеството в Пловдив много ме интересува. Моля те отговори ми подробно в страницата на Дружеството или с ЛС. Предварително благодаря!:nworthy:От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
-
Можете ли да ми кажете каква точно тел да използвам за направата на ризница с дълги ръкави,стигаща до колената,а и как се закрепя колана окло кръста които поддържа част от тежестта на ризницата.
Comment
-
Хайде да почна от зад- напред,че да не се бъркам.
До BulSolger:Телът който аз използвам е 1,8мм горен,арматурен.Диаметъра(вътрешен) на халките е 10 мм.Спокойно можеш да наплетеш ризницата до глезените.За колана -виж дължината от стар. гравюри,а също и начина на закопчаване.Иначе другото е лесно-пристягаш го под шкембето(ако имаш)и тежеста на ризницата веднага се разпределя на половина.
До танкиста(не знам има ли куче):За сега съм заел изчаквателна позиция,щото може и да се поправят някои..Ама а се издънят....
Сега до Багатура:Кофти,много кофти,ако си бил там и не сме се видяли.Ей това му е гадното на никовете-познаваш душата на човека,интересите му, хобито,едва ли не жена му и децата ,а се разминавате на крачка и пропускате не дни ,а месеци!
Но назад едва ли ще се върнем.Ако ризницата ти е от ръждаема стомана:потапяш я в оцет за 10-тина мин.После в голям съд с вряла вода в който си сипал50-60 гр. сода бикарбонат.Когато водата заври(а ризницата още не е увряла)се вади да се отцеди и изсъхне .Предварително готварската фурна трябва да е загрята до 300-350 градуса.Мятаме прането вътре и следим за цвета:дебнем докато почне да преминава от синьо към сивкаво.Изваждаме(с дебели велурени ръкавици) и мажем със следния р-р:150гр. терпентин,30 гр колофон ,50-60 гр пчелен восък.Първо се разтваря колофона и после восъка.Оказа се ,че въпросната обработка,колкото и да е архаична(и преди 1500год са действали по същия начин)е много ефективна.Вместо този р-р може да се ползва маш. масло ,но нали все пак искаме възстановка?
Все пак ЕДИНСТВЕНИЯ и сигурен начин за предпазване от ръжда е ежедневното носене на ризницата!Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
Comment
-
-
Гост
-
-
Гост
Comment
-
Много се омълчахте по темата....
Аз напредвам с ризницата на Дядо Благо-вече е към 4кг.Интересно до къде е стигнал Булсолджера.Ако нещо не върви питай,не се срамувай!Нали знаеш с питане какво станало м/у комшии :lol: !Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
Comment
Comment