Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Правене на плетени доспехи

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

гаден пухчо написа
    Говоря за ситуацията в Пловдив.
    :twak: :damnyou: :twak:

Comment

Това с човечетата не го разбрах-да си мълча ли ,кво ли?
      Нещо да съм излъгал?
      Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
      http://ivan-rendakov.blogspot.com/

Comment

Може ли да ми кажете от къде взехте информация за плетенето,ако е на чужд език,моля да пуснете една нова тема как се прави.Мисля че ще е доста полезна.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

BulSoldier написа
          Може ли да ми кажете от къде взехте информация за плетенето,ако е на чужд език,моля да пуснете една нова тема как се прави.Мисля че ще е доста полезна.
          Разгледай цялата тема внимателно.В нея момчетата са обяснили как се плете ризница!
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Искам да попитам дали има клубове за такива работи като плетене на ризници и изковаване на доспехи или въобще свързани със средновековието.Сигуен съм че има обаче в България?Аз съм от Бургас така че ако знаете адреса на такъв клуб в Бургас ще съм ви много благодарен. :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy: :nworthy:

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

Comment

За Гаден пухчо :
              На Таласъмията не знаех че си ти, пък после ми казаха, че си споменал за разтвор, защитаващ халкичките на плетената ризница от корозия..
              Би ли го споменал пред нас?..

.
              ..И кажи ми ти страннико,
              чувал ли си звук,
              по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

има,има - магат да се покрият с мед,сребро....може да се използва поцинована тел,или да се оксидират.може и с м. масло.

Comment

гаден пухчо написа
                  Хе-хе!както вече писах днес(но не тук)-едно е да искаш.....
                  Ами..поддотвяйте се.Тя ,традицията е такава:утре ще се проведе...АКО МОЖЕТЕ,ЕЛАТЕ!И отиват нашите.За ишмидимето,дето му казваме,а други дето имат реални(не финансови)интереси си скляпат и плащат членски внос!

Говоря за ситуацията в Пловдив.Може и другаде да е така?

:sm186: :aaa: Уважаеми Пухчо! Темата за проблемите на дружеството в Пловдив много ме интересува. Моля те отговори ми подробно в страницата на Дружеството или с ЛС. Предварително благодаря!:nworthy:
                  От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Можете ли да ми кажете каква точно тел да използвам за направата на ризница с дълги ръкави,стигаща до колената,а и как се закрепя колана окло кръста които поддържа част от тежестта на ризницата.

Comment

Хайде да почна от зад- напред,че да не се бъркам.
                      До BulSolger:Телът който аз използвам е 1,8мм горен,арматурен.Диаметъра(вътрешен) на халките е 10 мм.Спокойно можеш да наплетеш ризницата до глезените.За колана -виж дължината от стар. гравюри,а също и начина на закопчаване.Иначе другото е лесно-пристягаш го под шкембето(ако имаш)и тежеста на ризницата веднага се разпределя на половина.
                      До танкиста(не знам има ли куче):За сега съм заел изчаквателна позиция,щото може и да се поправят някои..Ама а се издънят....
                      Сега до Багатура:Кофти,много кофти,ако си бил там и не сме се видяли.Ей това му е гадното на никовете-познаваш душата на човека,интересите му, хобито,едва ли не жена му и децата ,а се разминавате на крачка и пропускате не дни ,а месеци!
                      Но назад едва ли ще се върнем.Ако ризницата ти е от ръждаема стомана:потапяш я в оцет за 10-тина мин.После в голям съд с вряла вода в който си сипал50-60 гр. сода бикарбонат.Когато водата заври(а ризницата още не е увряла)се вади да се отцеди и изсъхне .Предварително готварската фурна трябва да е загрята до 300-350 градуса.Мятаме прането вътре и следим за цвета:дебнем докато почне да преминава от синьо към сивкаво.Изваждаме(с дебели велурени ръкавици) и мажем със следния р-р:150гр. терпентин,30 гр колофон ,50-60 гр пчелен восък.Първо се разтваря колофона и после восъка.Оказа се ,че въпросната обработка,колкото и да е архаична(и преди 1500год са действали по същия начин)е много ефективна.Вместо този р-р може да се ползва маш. масло ,но нали все пак искаме възстановка?
                      Все пак ЕДИНСТВЕНИЯ и сигурен начин за предпазване от ръжда е ежедневното носене на ризницата!

Comment

Смо проба

Дано стане..
                        Attached Files

Comment

Стана...Давай другите снимки!

Comment

май се получи,но на 30%.Опитвам пак

Защо качва 3 снимки,а се пръква само една?

Последен опит за днес -все пак нещо се получи-и утре е ден!
                            Attached Files
                            Last edited by гаден пухчо; 29-06-2005, 20:27. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Е, добре де....Качвам една снимка заради теб....Дето си със горния шлем..
                              Attached Files

Comment

Много се омълчахте по темата....
                                Аз напредвам с ризницата на Дядо Благо-вече е към 4кг.Интересно до къде е стигнал Булсолджера.Ако нещо не върви питай,не се срамувай!Нали знаеш с питане какво станало м/у комшии :lol: !

Comment

Working...
                                X