Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Полезен съвет: на доста танкове има гумени калобрани, на самите модели поради технологични ограничения те с направени много дебели, изчислено към мащаба достигат 10 санта реална дебелина,. Как да се справим с проблема? Естествено като си ги направим самички, аз препоръчвам да се използува магнитна лента, примерно бастисвате някоя видеокасета и ще ви стигне за цял живот, материалът е много приятен, подходящ на цвят,мекичък и идеално имитира гуменитепрестилки, става и за противокумулативни щитиве на руски поствоенни танкове. Аз лично съм си намерил една мноого голяма ролка магнитна лента каквито са се използували за сапис на данни.

Comment

Още един полезен съвет: много често се налага да се вапцат разни много ситни и неудобни чаркове, а това поне на мене с четка ми е много трудно. Ето как съм си разрешил проблема: на клечка за зъби (изобщо едно много полезно пособие за моделиста) съм залепил конче, стърчи около 2-3мм ,т.е. не се огъва, така описания инстримент е идеален за рисуване на шанцови инструменти, решетки и друга дребна сволач.

Comment

Клюка: в Пловдив се очакват модели на UM. руски танкове в 1/72, аз се облизвам да си взема БТ.

Comment

Re:Для Хауптмана.

Абе явно само аз си спамя тука, ама съм нагъл и ще продължавам.
          Пак няколко полезни съвета: Ако решите да правите Кромуел, на Ревел, ще констатирате че по покрива на купола има разни подробности дето пречат да се сложи там декалът, а и двата варианта предвиждат там да има звезда. Ето как аз се справих, с много тънко ножче се изрязва тази част от декалът коеято се пада нат тези чаркове(това става след като се залпи декалът), след това с много тънка четка се рисува липсващата част. Иначе моделът е много як и предразполага към състаряване защото има много стърчащи работи които ще "лъснат" след напрашаването и окалянето.

Comment

Още нещо да добавя. На моделите на Центурион и Чаланджър, от Airfix и Ревел съответно, има едни макари закрепени на куполите, проблемът е че за празни и някак глозно стоят.Аз направих следното: намазах макрата обилно с полимерно лепило и след това намотах отгоре много тънък хромиран меден проводник, получи се много красиво и реалистично. много съм доволен от мене си. Моделът на Чаладжър е доста много добър и е първият ревелски (оригинално ревелски, 'щото те опаковат и чужди) с подвижно оръдие, напвраво ме кефи.

Comment

Я да се похваля, какво смятате за това:

Comment

Я още малко:

Comment

Ако случайно някой се излъже да мине към тази тема обсебена от мене очаквам да бъде така любезен да ме похвали.

Comment

Ама си го и заслужаваш. БРАВО! Много е готино.

А джаджите по палубата в комплекта ли си бяха или има и твои творения?

Текелажа е станал страхотен. Моят трябваше да изглежда точно така, но за съжаление остана само в главата ми, т.е. така си го представях де. Ама и мащаба ти май е по-голям, а?

Браво (следва потупване по рамото ), браво Гоги!
                    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Мащабът е 1/87, моделът е на Airfix, и е дълък малко над 30 санта, това под него е 19" телевизор, за сравнение. никакво детайли не съм добавял, а въжетата са към 11м, голяма играчка. А по палубата има лщкове за трюмовете, на тях съм си играл да пробивам дупки че те иначе бяха само вдлъбнати, над 300 броя, на ръка , със сфредло 1мм, голям зор. Правих го за подарък на леля ми (абе аз май ви бях казал когато го купих корабът) и вече е предаден. за снимките: оч1евадно пак не съм се справил със осветлението, ама толкова мога, може да отида да го снимам пак.

Comment

Ама съм и аз, забравих да кажа как се казва корабът: Баунти е коритото. това на аватара също ама е чужд модел.

Comment

albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Gaden Gogi написа
                            Ама съм и аз, забравих да кажа как се казва корабът: Баунти е коритото. това на аватара също ама е чужд модел.

Гоги ама така кажи бе!!!!!!!
                            Като прочетох че се казва "Баунти" направо изтръпнах!
                            Това значи е прочутият кораб на когото е избухнал един страшен бунт - този срещу капитан Уилям Блай - нали така беше?
                            Аз малко знам за корабите но за бунта на Крисчън Флечър и за остров Питкеърн винаги съм чел с голямо удолоствие.
                            Ако искате можем да поразкажем по подробно.

Comment

ето и отзаде

albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Респект, шефе
                                XV mile the sea brode is
                                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Working...
                                X