Полезен съвет: на доста танкове има гумени калобрани, на самите модели поради технологични ограничения те с направени много дебели, изчислено към мащаба достигат 10 санта реална дебелина,. Как да се справим с проблема? Естествено като си ги направим самички, аз препоръчвам да се използува магнитна лента, примерно бастисвате някоя видеокасета и ще ви стигне за цял живот, материалът е много приятен, подходящ на цвят,мекичък и идеално имитира гуменитепрестилки, става и за противокумулативни щитиве на руски поствоенни танкове. Аз лично съм си намерил една мноого голяма ролка магнитна лента каквито са се използували за сапис на данни.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моделизъм 2
Collapse
X
-
Още един полезен съвет: много често се налага да се вапцат разни много ситни и неудобни чаркове, а това поне на мене с четка ми е много трудно. Ето как съм си разрешил проблема: на клечка за зъби (изобщо едно много полезно пособие за моделиста) съм залепил конче, стърчи около 2-3мм ,т.е. не се огъва, така описания инстримент е идеален за рисуване на шанцови инструменти, решетки и друга дребна сволач.
Comment
-
Re:Для Хауптмана.
Абе явно само аз си спамя тука, ама съм нагъл и ще продължавам.
Пак няколко полезни съвета: Ако решите да правите Кромуел, на Ревел, ще констатирате че по покрива на купола има разни подробности дето пречат да се сложи там декалът, а и двата варианта предвиждат там да има звезда. Ето как аз се справих, с много тънко ножче се изрязва тази част от декалът коеято се пада нат тези чаркове(това става след като се залпи декалът), след това с много тънка четка се рисува липсващата част. Иначе моделът е много як и предразполага към състаряване защото има много стърчащи работи които ще "лъснат" след напрашаването и окалянето.
Comment
-
Още нещо да добавя. На моделите на Центурион и Чаланджър, от Airfix и Ревел съответно, има едни макари закрепени на куполите, проблемът е че за празни и някак глозно стоят.Аз направих следното: намазах макрата обилно с полимерно лепило и след това намотах отгоре много тънък хромиран меден проводник, получи се много красиво и реалистично. много съм доволен от мене си. Моделът на Чаладжър е доста много добър и е първият ревелски (оригинално ревелски, 'щото те опаковат и чужди) с подвижно оръдие, напвраво ме кефи.
Comment
-
Ама си го и заслужаваш. БРАВО! Много е готино.
А джаджите по палубата в комплекта ли си бяха или има и твои творения?
Текелажа е станал страхотен. Моят трябваше да изглежда точно така, но за съжаление остана само в главата ми, т.е. така си го представях де. Ама и мащаба ти май е по-голям, а?
Браво (следва потупване по рамото ), браво Гоги!Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
-
Мащабът е 1/87, моделът е на Airfix, и е дълък малко над 30 санта, това под него е 19" телевизор, за сравнение. никакво детайли не съм добавял, а въжетата са към 11м, голяма играчка. А по палубата има лщкове за трюмовете, на тях съм си играл да пробивам дупки че те иначе бяха само вдлъбнати, над 300 броя, на ръка , със сфредло 1мм, голям зор. Правих го за подарък на леля ми (абе аз май ви бях казал когато го купих корабът) и вече е предаден. за снимките: оч1евадно пак не съм се справил със осветлението, ама толкова мога, може да отида да го снимам пак.
Comment
-
Gaden Gogi написаАма съм и аз, забравих да кажа как се казва корабът: Баунти е коритото. това на аватара също ама е чужд модел.
Гоги ама така кажи бе!!!!!!!
Като прочетох че се казва "Баунти" направо изтръпнах!
Това значи е прочутият кораб на когото е избухнал един страшен бунт - този срещу капитан Уилям Блай - нали така беше?
Аз малко знам за корабите но за бунта на Крисчън Флечър и за остров Питкеърн винаги съм чел с голямо удолоствие.
Ако искате можем да поразкажем по подробно.
Comment
Comment