Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Моделизъм 2

Понеже другата тема стана мнооого голяма ,ми кефна да отворя нова.
    Така и така пиша нека направя обзор на моделите на английски танкове в 1/72 които могат да се закупят в BG (част от тях реално са в 1/76 ама голяма работа)
    1. Чърчил. Италери- доста сносен модел, с малко доработки става супер.
    2. Комета. Ревел/Мачбокс - доста малко чаркове, но сносно леене, ако се добавят детайли може да украси всяка колекция.
    3. Крусейдър Ревел/Тамя - доста стар моде, добро леене, но елементите на ходовата част са упростени доста, мен лично част от деменсиите ме съмняват, доста тесен изглежда пък и челния лист на надстроиката май е под некоректен ъгъл, но иначе моделът изгледа добре.
    4. Кромуел Реве - много добър модел, отлични детайли, много високо качество на леенето, като опция може да се направи с ножов трал, аз лично се чудя дали да си спестя трала и да го сложа на Шерман.

Моделизъм 2

Забравих да се похваля, вече си имам длето за кост. Препоръчвам на всички да си набавят хирургични и съболекарски инструменти.

Comment

о да, аз имах един скалпел и само с него режех
      бръснарските ножчета са твърде меки
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Гога, ще отбележа, че майка ми е стоматолог. Тя винаги изпада в ужас когато тръгна да се ровя из инструментите й!
        А те са много хубави-перфектните инструменти за реставриране на оръжие-особенно ако ще пипаш дървената му част.
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

А аз се подмазах на моята зъболекарка и и отнесох всички стари инструменти, пък вчера един неврохирург ми даде длетото, две хипер суперски писети и един зъболекарски лост, аз скалпелите не ги харесвам, ползувам от тези ножове за линолеум, скалпелът е много широк и може да деформира палстмасата. Сега чакам да ми донесат специален лекопласт на копринена основа за да си правя скатки на танковете.

Comment

Ъъъ, Чърчилът е Хелерски, грешка на редактора.
            От след военните се правят:
            Центурион Аирфикс- доста сносен, но трябва играчка
            Скорпион Аирфикс, не съм го виждал
            Чаланджър Ревел, гооотин.
            Става въпрос само за китове които има в БГ.

Comment

Вчера ме беше обвзела въдховение да мацам. В резултат довърших невероятно клепания камуфлаж на моет КВ-1Е. и толкова му се накефих че даже го и снимах. Остава само на сложа картечниците, антената и буксирните въжета, клепвам и една свастика и е готов за изложба. Може да гадаете какъв е този камуфлаж:

Е пак ми прави мизерии и не ще да ми качи картинката. :cry: :evil: :-x

Comment

Още съм кисел дето не могат да се качват картинки.
                Но нека все пак направим обзор на моделите на френски танкове намиращи се в отечеството:
                S-35 Сомуа, Хелер: доста постен модел но все пак отговарящ на действителността, просто оригиналния танк няма кой знае кави подробности, съвети: двата цвята на камуфлажа са разделени от черен кант. Ако искате може да направите трофейна немска машина: махате допълните резервоари, клепвате малко цимерит (има различни техники) на челния лист се прави кука за закрепване на платформата на брониран влак, срязва се горната част на командирската куличка и се прави люк.
                АМХ 30, Хелер : сностен модел. НО вериги дефакто няма има някаква гумена лента, голяма отврат, много от чарковете са излети заедно с корпуса, димните гранатомети са с правоъгълно сечение
                Как да направим свестен танк от горепосоченото:? Ето как: веригите: аз лично ползувах вериги от Леопард 2, с много рязане и пилене стана супер.Фаровете:трябва да се изработят самите фарове и да им се сложи рамка от тел.на десния борд има една безформена издатина, това трябва да са допълнителни тракове, с тънко ножче и триугълна пиличка се раделя на 4 части и се боядисва в съответния цвят. Димните гранатоети директно в боклука, прават се на ново от части от литниците. НА финала, на куполата от тел се правят дръжките.
                Леклерк, френски боклук но добре направен от Ревел.

Comment

Специално за Витман. Бех казал че ще погледна и ще му опиша какво може и трябва да се пипне за да заприлича Хелерския Тигът на истински такъв. Общо взето положението е доста зле но все пак.
                  1. Отрязва се подобието на картечница (най-удобно става с нокторезачка), пробива се дупка (хубаво е да имате сфредла 0,1;0,5; 1мм) и в дупката се злепва игла за спринцовка.
                  2. От тънка многожилна кабелка (примерно клъцваш някой стърчащ кабел от компа) се осукват буксирни въжета, обгарят се на свещ са по-автентичен цвят.
                  3. Веригите са зле, с ръба на триъгълна пиличка може да се нанесе някакъв релеф на работната повърхност.
                  4. Щитовете над ходовата част се насрязвет на 4 части (по линиите) и се нагъват за по-истинско.
                  Това е общо взето най-лесната доработка, моделът няма да е сравним с Ревелския но ще е доста по-добър от недоработения. За да се маскират недостъците на кита е препоръчително да се използува възможно най-плескания камуфлаш.

Comment

Дойде времето и аз да се похваля с моя първи модел.

Променил съм цветовата схема, добавих оръдията и въжетата и това е в общи линии личното ми творчество.

Ето и една снимка:
                    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

И още една:

Comment

... и още една :

Comment

Ауу, много готино си го боядисал, ама наистина много добре, особенно декорациите на носа и кърмата много добре са станали. Но имам една забележка, такелажа, значи имаш една площадка малко над най-долната рея, въжетата се събират там а от тази площадка до следващата се опъват нови.
                          Абе ти сигурен ли си че това ти е първия модел :? :? 'Щото ама наистина много готино се е получил :nworthy:

Comment

Да споделя впечатления за мъничките (1:144) самолети придобити от моя милост.
                            F-104- Airfix- става ама има нужда от порядъчно количество кит, интересен камуфлаж.
                            F-4 Академи, доста сносен обаче въоръжението е некоректно-спароу се сложени на подкрилните пилони и са само две.
                            Су-22 Академи, същото качество като Фантома но с по-коректно въоръжение.
                            В-58 Академи, вече казах някъде че е много готин, обаче трябва яко да се натупче солово, освен това деклите ако и да са много красиви изобщо не щат да се лепят, а има декали за два варианта и отделно декали за приборните дъски.
                            F-15 Ревел, срещата на тигрите,постен модел, носовата част при стиковането с корпуса има нужда от доста кит. готини декали
                            Хънтър Ревел, много як модел, високо качество, готини декали, декали за кабината.
                            F-5 Ревел, също много готин, доста подвесно въоръжение, което обаче е ненужно защото аз съм си взел вариант с декали на пилотажна група-много красиви. а оръжието за резервни части.
                            Интрудър Италери, готино леене, доста подвесно въоръжение, недостатъци: има ниша за кука а самата кука я няма, в кабината освен двамата пилоти нищо няма, трябва много яко да се натъпче с баласт.
                            F-16 Италери, готин, определено по-добър от Ревелския
                            Хеликопетери: Чинук, Пума, Стелион, Ревел много готини.

Comment

Това се казва приказка Гоги, имам да те черпя.

За текелажа знам, че така трябва да бъде, ама щеше да стане по-сложно и трудоемко и нямаше да ми стигне времето. Модела трябваше да е готов за 14 февруари , а аз го завърших на 13-ти. Още повече, че при фотосесията на последната снимка модела падна и трябваше в последния момент да лепя наново половината реи.
                              Но и така се постигна желания резултат.

Иначе наистина благодаря за съветите и добрите думи! :tup:

Comment

Working...
                              X