Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Майтапи

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ето една интересна връзка:

людоед => Робинсън Крузо => Херман Граф.

Определено съществува. Забавно е.

Comment

Е, определено "людоед" си е една много добре звучаща думичка, ако и някои непарвилно да я подозират в русизъм .

Comment

gollum написа
        Е, определено "людоед" си е една много добре звучаща думичка, ако и някои непарвилно да я подозират в русизъм .
        Това, че звучи добре (и според мен също), не й пречи да е русизъм.

Comment

Ок, но не е задължително да е русизъм - мисълта ми е, че и двете й съставки определено са със славянски корен и са се срещали в езика ни. Т.е., достатъчно български са . Друг е въпросът, че може отново да са навлезли през руски езикови източници .

Comment

по скоро не е смешно .. но ...

какво по хубаво от разходка сред природата ...

Last edited by Imperial; 06-05-2005, 12:56.

Comment

Comment

Тази картинка е от преди балканската война
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да ама Bottef го убиват 1876 и няма как да го знае.

Comment

смеех...

Comment

Забавно е, наистина.

Comment

Не знам дали , от посетителите е пускал този линк , но аз много се забавлявах , до като попълвам теста !
                        Успех !
                        http://www.purescore.com/pure3.html
                        :stupid:

Comment

По повод на френските военни победи, ето накратко военната история на Франция :lol: :
                          knowledge is power

Comment

Страницата с вицове от съботния в-к Сега:

Старшина разяснява свойствата на автомата на новобранците.
                            - Куршумът излита със скорост 800 метра в секунда...
                            - Това не е ли малко? - пита един от тях.
                            - Може и да е малко, редник, но досега не е известен случай някой враг да може да бяга по-бързо от това.

Военни разиграват "битка" на учение. Джипът на генерала затъва в калта и генералът заедно със шофьора си почва да се лута около него и да се чуди какво да прави.
                            Вижда група войници наблизо и им вика:
                            - Я елате да ни избутате!
                            - Не можем, господин генерал, ние сме "убити" в боя!
                            Тогава генералът командва шофьора си:
                            - Положи труповете им под гумите и излизай от тая кал!

По данни на донаборната комисия, средностатистическият донаборник е късоглед гей-кришнар, страдащ от плоскостъпие.

Военноказармени умнотии:
                            - Господин капитан, на главата ми падна някаква кутия!
                            - Какво имаше в нея?
                            - Нищо!
                            - А в кутията?

В генералния щаб се срещат двама генерали.
                            - Изглеждате някак странно тази сутрин - казва единият - Да, наистина, за първи път откакто работим заедно, ви виждам без медали.
                            Другият генерал поглежда към гърдите си и възкликва:
                            - О, забравил съм да ги сваля от пижамата си!

Военният лекар:
                            - Е, от какво се оплакваш, момче?
                            - Имам затруднения с дишането.
                            - Добре. Освободен си от дишане за два дни.

Като няма вода, ще си пълните манерките и ще ги държите в шкафчетата. Една манерка мие едно лице и два крака. Който довечера няма вода в манерката, ще му я излея на главата! Ясно ли е?

Страшина към войник:
                            - От половин час те гледам как ходиш по плаца с ръце в джобовете - в едната баничка, в другата цигара!

На тази стена ще закачите петимата от РМС. Те са десетина души, ще се хванат...

Дежурният по полк:
                            - Къде бяхте бе, редници?
                            - Ами до банята, взехме по един душ...
                            - Веднага да върнете душовете на мястото им!

Преподавателят:
                            - Летят 100 изтребителя и 200 бомбардировача. Всичко 400 самолета.
                            - Не се получава, другарю полковник!
                            - Аз така, приблизително...

Старшината:
                            - Проверете дали има дежурен по караула! Ако няма - изпратете още един! И всеки да затвори всичките прозорци!

Старшината:
                            - На бегом, и който тръгне последен, е мърда. Аз съм след вас.

Преподавател от военното училище:
                            - Hищо не знаете вие. Знаете ли какъв менингит върлуваше през войната? Знаете ли какво е менингит? От него или се умира или се полудява. Аз съм го карал два пъти...

Бисери на старшини:
                            - Смеете се, смеете се, ама като падне атомната бомба аз ще се смея!

- ...И да не виждам вечер хора да се разхождат и да светят!

- Никой да не се качва на камионите, преди да са дошли!

- Ей, вие там, тримцата, какво каре сте сформирали отзад?

Технологични новини:
                            Учените от Пентагона са изобретили ново химическо оръжие. Кодовото название на оръжието е "Виагра-газ". Ефектът от новото оръжие е следният: след разпръскване от самолет над бойното поле, вражеските войници не могат да се придвижват пълзешком.

Старшината казва на ротата:
                            - Ей, тия камъни и железата да ги съберете до оградата и да ги запалите....

- Господин капитан, жена ти дойде при тебе!
                            - Редник Иванов, на кого говориш така! Ще кажеш "жена ви дойде при вас".
                            - При нас идва вчера.

Военен преподавател пояснява:
                            - Атомната бомба е така направена, че винаги пада в епицентъра на взрива!

Командирът на ротата проверява войниците. Спира се пред един и почва да го мъмри:
                            - Какви са тия шарени чорапи от тебе! Чорапите трябва да са черни! - (вдига левия крачол и показва). - Или сини! - (вдига десния крачол и показва).

Учителката казва на Иванчо:
                            - Петърчо, ти защо винаги сядаш на последния чин?
                            - Баща ми е военен и казва, че първите редици дават най-много жертви...

Срещнали се една натовска и една руска ракета. Руската казала:
                            - Хаиде да те водя да пием по една водка!
                            - Ааа, не мога! Бързам по работа.
                            - Хайде де, само за малко!
                            След дълги пазарлъци двете ракети все пак пили по шест водки и натовската ракета се напила. Тогава руската я хванала под рамо и казала:
                            - Ти май се напи, а? Хайде сега да те водя у вас.

По време на война. Капитан се изправя пред войниците точно преди решаващата битка, за да им вдъхне кураж.
                            - Ето там - казал той и посочил към фронта - е врагът! А врагът се опитваше да направи нещастен живота на всички ви! Врагът се опитваше да ви убие ден след ден през цялата тази дълга война!
                            Един редник изскочил от окопа и извикал:
                            - Господи! Знаех си, че готвачът не е от нашите!

В казармата старшината казва на войниците:
                            - Нека всички олигофрени да дойдат тук отпред.
                            Никой не идва и старшината повтаря заповедта. Тогава редник Иванов пристъпва напред.
                            - Редник, защо заставаш при мен отпред? - опитва се да го подразни старшината.
                            - Ами, стана ми мъчно, че вие сте единственият тук, та дойдох да ви правя компания...

Капитан се обръща към подчинения му войник:
                            - Гледам, редник, че вие сте прекалено умен.
                            - Кой? Аз ли? - пита войничето.
                            - Ти ами! Няма да съм аз, я!

Един младеж не искал да служи войник. На прегледа се оплаква:
                            - Абе, аз не мога да служа. Късоглед съм.
                            - Как тъй късоглед, бе?
                            - Еми на, гледаш ли го онзи пирон на стената.
                            - Виждам го. Е? - попитал лекарят.
                            - Е, ти го виждаш, ама аз не мога да го видя.

Новобранец се оплаква на старшината:
                            - Другарю старшина, откраднаха ми иглата!
                            - Аз колко пъти съм ви казвал да си надписвате вещите!
                            knowledge is power

Comment

Нещо уникално. Това куче е някакъв зъл гений...

albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Класификация на водката в IT среда:
                                0.1л - demo
                                0.25л - trial version
                                0.5л - personal edition
                                0.7л - professional edition
                                1.0л - network edition
                                1.75л - enterprise
                                3л - for small business
                                5л - corporate edition
                                Бидон - home edition
                                "За из път" - Service pack
                                от махмурлук - Recovery tool
                                мезета - plugins
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X