If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Еми и аз това казвам ама ..... мрън ...
Вече ще е Оуенс, тая пищяща гад. Развали ми групата...
Няма как да не си забелязал разликата между The Glorious Burden
и всички предишни ...
"Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
The Glorious Burden е едно абсолютно проамериканско падение и за съжаление великите някога Iced Earth вече са погребани след напускането на Матю Барлоу! Надеждата ми остава в Димънс енд Уизърдс.
(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Диск на "Муди Блус" с любимите ми "Нощи в бял сатен", които имат са мен особена емоционална стойност...
:love01:
Преди много - много години ( в края на миналия век ) сърцето ми беше пленено от една мила, русокоса, синеока, белокожа дама... :love01: :love01: :love01:
Реших да я изненадам с един невероятен жест - специален поздрав от мен за НЕЯ по ефира на "Нощния хоризонт" ( тогава частните РС бяха в зародиш ). Естествено "Нощи в бял сатен" :rock: Вербувах за каузата на любовта един мой приятел, който работеше на "Драган Цанков". Всичко беше :tup: Намекнах на Дамата в заветната нощ да не затваря очи, защото тази нощ ще бъде специална...
И ето, дойде D - Day !!!
В заветния час Румен Ивайлов обяви в ефира: "А сега - Муди Бус с "Нощи в бял сатен" - специален поздрав от HELLCAT за ..Моника Белучи ( т.е. Дамата ).. :rock: :rock: :rock:
На другия ден с нетърпение очаквах да видя Дамата и когато я видях ... оказа се че тя просто си е легнала ( след като се е прибрала ) и проспала нощите в бял сатен... :aaa:
Сърцето ми изстина... :vsad:
И ето сега след толкова години слушам отново "Нощите .." и пия "Старопрамен" и "Пилзен" и си спомням за Дамата ....
p.s. В крайната сметка "Пилзен" е по - добрата бира
в момента със съседа се състезаваме кой ще вдигне повече шум. Той пуска някаква чалга, а аз - Bring me to Life. Когато дойде решителния момент може и да пусна съветския химн. Това нещо ако бъде пуснато при звук на 100% ще премести стената към съседа с 10-15 см.
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Стига сте спали , ОЗИ ОУЗБЪРН И БЛЕК САБАТ ще забиват , е ще изтърпя групички като ахат около тях но ще се изкефа на един талант който харесвам повече от 20 години . ЯКОООО :nworthy: :nworthy: :nworthy:
П.С. Да живее рокенрола
Ей снощи бях на този концерт. Беше просто уникално! Не можех да повярвам, че Ози Озбърн и Томи Айоми стоят на няколко метра пред мен
:nworthy: :rock: :rock: :rock:
(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Ами да си на 10 метра от Бътлър и Озбърн е определено преживяване.
Само дето ми се стори, че свириха доста по-кратко и имаше две-три неща, които не ги изпълняват по принцип. Бил беше доста уморен обаче като за човек с инфаркти в безкрайност пак беше добре.Бътлър на четириструнен бас прави това дето някои на осемструнен не го могат.За Айоми какво да кажа - той винаги е бил железен... Кръстникът на толкова групи с неподражаем стил и желязно поведение на сцената. Ози... въпреки, че беше поуморен се държа велико както винаги.
ОТ Блек Лейбъл Съсайъти нищо не се чуваше и ми бяха скучни
Шеки беше зле...
Къмон иу мадърфакърс ал кил иу ол
Макс Лес Реновски
На 20 юни с един мой приятел на автостоп отидохме до Варна и бяхме на концерта на ЕПИЗОД кофтито обаче че заваля дъжд преди да изпеят моята любима песен (любима и на още доста хора) "О' Шипка".
Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Ей снощи бях на този концерт. Беше просто уникално! Не можех да повярвам, че Ози Озбърн и Томи Айоми стоят на няколко метра пред мен
:nworthy: :rock: :rock: :rock:
Няма друг начин , те са титани , нещо грандиозно .
За жалост подгряващите групи ама здраво ме разочароваха. Дигаха толкова шум че ми беше трудно с бирата :1087:
Зок написа
Ами да си на 10 метра от Бътлър и Озбърн е определено преживяване.
Само дето ми се стори, че свириха доста по-кратко и имаше две-три неща, които не ги изпълняват по принцип. Бил беше доста уморен обаче като за човек с инфаркти в безкрайност пак беше добре.Бътлър на четириструнен бас прави това дето някои на осемструнен не го могат.За Айоми какво да кажа - той винаги е бил железен... Кръстникът на толкова групи с неподражаем стил и желязно поведение на сцената. Ози... въпреки, че беше поуморен се държа велико както винаги.
ОТ Блек Лейбъл Съсайъти нищо не се чуваше и ми бяха скучни
Шеки беше зле...
Пак нищо няма да коментирам, всъщност Бил наистина беше бая уморен но пък се държа.
Баскитариста след като съм гледал меноар на живо и оживях след концерта все пак го харесах.
На тези години вече започва да им бяга техниката но пък Сабат никога не са били перфекционисти в това отношение.
Но иначе супер изживяване
Shelenberg написа
На 20 юни с един мой приятел на автостоп отидохме до Варна и бяхме на концерта на ЕПИЗОД кофтито обаче че заваля дъжд преди да изпеят моята любима песен (любима и на още доста хора) "О' Шипка".
със същия успех , ще чуеш " От кога се мила моя майнольо " на Елит , даже някак по гот ми звучи.
Въпрос на вкус. Но се зарадвах да чуя че старите банди не са във зимен сън.
Това е гот
Last edited by gstg; 24-06-2005, 18:03.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Епизод е една от най-смешните български групи излизали някога. Личи от всякъде, че като внушение гонят Меноар, а като излъчване приличат на току що започващи да свирят ученици от средата на осемдесете от някой механо техникум от провинцията. Особено с текстовете на Ботев, рокерски якета и в този момент нахлупили средновековни шлемове и яхнали мотори и развяващи Бг. Знамена.
Ей Богу това ако не е кич и бутафория здраве му кажи. Разбира се мнението си е мое и нямам за цел да обидя феновете на тези смешници, но Ботев и България не са за присмех и употреба. От тях шоу не трябва да се прави.
А за Сабат и Ози няма какво да говорим- те са институция.... :nworthy:
A gstg да ме прощавай обаче Джоуи де Майо почва като бас-техник на Гийзър Бътлър сиреч баса на Сабат. И да ме прощаваш обаче Бътлър прави с пръстите си това, което Де Майо и с перце не може... не може и с 8 - струнен бас. а подобни изгъзици като 8 струнни басове са за хора, които да гледат музикалния инструмент, но не и човека. На концерта в София Бътлър свири на 4-струнен т.е. най-обикновен бас с пръсти, без перце и имах възожност за пореден път да се уверя, че този човек може да свири на бас и има защо да е от кръстниците Сабат.
Що се отнася до феновете на Manowar ето ви едно сайтче за охлаждане на ентусиазма.
Мен ме забавлява искрено, true metal of steel :sm113:
Епизод е една от най-смешните български групи излизали някога. Личи от всякъде, че като внушение гонят Меноар, а като излъчване приличат на току що започващи да свирят ученици от средата на осемдесете от някой механо техникум от провинцията. Особено с текстовете на Ботев, рокерски якета и в този момент нахлупили средновековни шлемове и яхнали мотори и развяващи Бг. Знамена.
Ей Богу това ако не е кич и бутафория здраве му кажи. Разбира се мнението си е мое и нямам за цел да обидя феновете на тези смешници, но Ботев и България не са за присмех и употреба. От тях шоу не трябва да се прави.
А за Сабат и Ози няма какво да говорим- те са институция.... :nworthy:
За групичката :
Да се правиш на Ковърдейл в средата на нищото , и вместо да пееш да пищиш като ощипана невеста....
Warlord написа
Gstg, наистина ли си бил на концерт на Меноуар? Това е най-съкровената ми детска мечта.
Аз си ги слушкам от малък , бях в средните класове когато излезе КINGS OF METAL , май така се казваше и от тогава , иначе попаднах случайно на техен афиш в Лос Анджелис , и останах възхитен .
П.С. Най много се изкефих на концерта на Скорпиънс 1994 във Вашингтон. Цял стадион и отгоре , пееше с тях , холидей , стил ловинг ю..... :nworthy:
Зок написа
A gstg да ме прощавай обаче Джоуи де Майо почва като бас-техник на Гийзър Бътлър сиреч баса на Сабат. И да ме прощаваш обаче Бътлър прави с пръстите си това, което Де Майо и с перце не може... не може и с 8 - струнен бас. а подобни изгъзици като 8 струнни басове са за хора, които да гледат музикалния инструмент, но не и човека. На концерта в София Бътлър свири на 4-струнен т.е. най-обикновен бас с пръсти, без перце и имах възожност за пореден път да се уверя, че този човек може да свири на бас и има защо да е от кръстниците Сабат.
Що се отнася до феновете на Manowar ето ви едно сайтче за охлаждане на ентусиазма.
Мен ме забавлява искрено, true metal of steel :sm113:
Сайтчето верно е свежо , като слушам меноар на пияна глава ми иде да превзема македония но това е друго.
Всеки от тези музиканти си има стил, намеквам че единя е техничар , другия е най-шумния.
П.С Какво мнение имаш за барабаниста на SLAYER още една стара и любима група
Last edited by gstg; 25-06-2005, 20:00.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Значи почвам от това, че да кажем посвирвам на барабани. Не се занимавам професионално, а за лично удоволствие. Обаче обратното е любопитно. В България, както навсякъде по света има удивително добре свирещи музиканти и групи. Може би точно това е проблема. Да си перфектен.
Аз не обичам перфектни групи. Обичам групи, които на места скърцат, а другаде свирят по-добре.
Мразя виртуози на китарата, който просто застават на сцената и си изкарват циркаджийските номера
Не обичам ИНгви, Сатриани или Стив Вай.
Защото те не се кой знае какво. Те са тръгнали от Джими, а той щеше да направи космическа музика, ако дрогата не го беше затрила през 1970.
Ето защо не ми допада особено и група като Дийп Пърпъл - в тях няма особена атрактивност освен когато Блекмор троши китари или си свири със задника или зъбите или каквото има там. Но Блекмор е ужасен перфекционист. Дразнещо добра техника и въобще доста неща е свирил и видял.
Иначе какво мнение да имам за барабаниста на Слейър...
Аз бях на оградите, когато те дойдоха с Роб Халфорд.
Аз не стоях докрая а и на концерт особено ако си на 300 метра встрани не можеш да видиш и чуеш много. Само кубето на Халфорд лъщеше в мрака.
Слейър не слушам и ще ти кажа защо. Слейър няма какво повече да ми дадат. Когато слушам нещо мозъка ми изсмуква важните послания и когато усетя, че няма какво повече да ми даде аз го изоставям и се връщам след години към него.
А какво ще ми дадат Слейър? Свирачи на някакви хаотични рифове с ревящи вокали и тътнещи барабани. Група, на която не съм запомнил нито едно име на песен.
Какво са ми дали Сабат?
Законодатели на рока и метъла.
Върховно сценично поведение
Дълго време под властта зависимостта на алкохол и всякакви лайна обаче никой не умира, което е удивително. Свикнали сме да знаем, че във всяка известна група има по един мъртвец.
Например в Юрая Хийп - 2 - Глен (не помня фамилия) - басист умира през 1975 Дейвид Байрън не помня коя година
Дийп Пърпъл - Томи болин - соло китара през 1976
Куин - Фреди Меркюри -1991
Доорс - 1971 Джим Морисън
Тин Лизи - Фил Линът 1986
това беше просто музикална чекия - исках да видя дали ги помня примерите
Та Сабат се запазиха, Още през 1970-та те имаха изработено сценично поведение спазвано 35 години
Две години след създаването си извадиха за 1 година абсолютни култови песни като
war pigs
paranoid
fairies wear boots
black sabbath
n.i.b.
и т.н.
Ако Сабат бяха тотални перфекционистищеше да е весело. те нямаше да успеят.
Не знам колко от вас знаят - на 18 г. китаристът Айоми губи краищата на средния и безименния пръст на дясната си ръка. той е левичар т.е. с дясната шари по грифа за да хваща акорди и тази ръка му е по-важна. Аз знам само още двама такива музиканти.
Джанго Райнхард
и барабанистът на деф Лепърд - Алън (забравих фамилията) който в катастрофа губи цялата си ръка и свири на спец комплект барабани с педали.
Но това се случва на 18-г хлапе, което не е завършен музикант, а само ден след това тръгва на първото си турне.
Сабат имат много от тежкия блус особено в първия си албум.
The wizard dirty women и т.н. а блусът е импровизация, той не е перфекционизъм - той е gibson китара и ритъм. Няма да си говорим всеизвестни неща.
Та когато ги завеждат в началото на 70-те г. в Америка Сабат свирят пред смълчани кухи американци. Мълчат хората...
Барабанистът - Бил Уорд, който бе и в България сега (защото е от оригиналния състав) отива и си хвърля комплекта в публиката. Оттогава американците са доволни.
Приключвам с това.
Къмон иу мадърфакърс ал кил иу ол
Макс Лес Реновски
Comment