Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бюро жалби

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Hauptmann написа
    2 Модератори, 2 администратори, 1 супермодератор, 7 членове на форумната управа...

Много началници, бе ... :nut: :sm186:
    Не е много, особено отнесено към 710те потребители, от които поне 1/5 пишат. Сметни едното към другото и сравни с кое да е военно поделение и ще ти се изясни
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Hauptmann, Воланд прав...
      Нужно съглася се.
      ( См. первое и второе правило субординации )
      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

а, Витя, дорогой, таман си се отбил я му кажи на Воланд колко екземпляра от книгите на Суворов (Резун) са продадени в Матушката. Такава огромна цифра може да говори за всичко друго, но не и за липса на качества в текстовете на автора (не говоря за приемливостта на неговите концепции)...
        Щото Воланд ме изтри преди малко в темата за Суворов :not: Воланде, не си прав да ме триеш, така да знаеш :wall: :p
        Si vis pacem - para bellum!

Comment

Да, напълно вярно, было такое…Аз лично грешен, четал…
          (20 милионов или не 20, но оооочень много)
          Вс¸, не надо злоупотреблять доверием...
          "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Аз предупредих, там един мой пост седя около час. А конкретната причина е пак в темата за Резун изложена, само е малко по-назад.
            И пак там си пише, къде и колко е популярен Резун.
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Никога не съм смятал, че популярността на даден текст (книга, филм, картина) е какъвто и да е критерий за друго, освен за реализираните печалби от продажбата му. Но в никакъв случай не е критерий за качествата му, още по-малко, за неговата истинност. Качеството на всеки подобен информационен обект се преценяват най-добре лично, от собствен опит - количеството в този случай никога не е белег за качество. Особено пък когато става въпрос за историческа литература (или такав с исторически претенции).
              Както съм споменал в онази тема, Суворов/Резун е добър и талантлив писател, но творбите му не струват като исторически трудове. Виж, ако ги приемем за алтернативна фантастика, стават. Впрочем, показателно е, че романите му са по-добри (макар че изпълняват същата функция ).
              Впрочем, показателно е и това, че въпросинте творби са популярни изключително в РФ и в много по-малка степен в останалите държави (на запад не им обръщат почти никакво внимание). Причината е, че те поначало са създадени за съветска/руска употреба.
              Впрочем, това е за друга тема, но пък там не обсъждаме литературното качество на текстовете му, а тяхното отношение км историческата истина (иначе казано, тяхната обективност).
              Last edited by gollum; 10-03-2005, 10:17.

Comment

Искам да попитам.. Имам следния проблем: когато се опитам да видя "списък с потребители" или "Виж публичния профил" получавам следното съобщение:

Аз ли бъркам нещо? Или така е редно ? Не че е жизнено важно, но все пак...

Salute!

=BgAF= Bulgarian Air Force

Comment

Не е по темата, но ето и моето мнение: Суворов не може да пише доказателствен текст. Четох "Връщам си думите назад" и бях ужасен от глупостите които пише. Той не поставя никаква теза освен "Жуков е тъпак!". Вместо да дава нещо точно, той непрекъснато си интерпретира информацията както си иска: навън е слънчево=>Русия ще нападне Германия. (ако един средно кадърен човек само погледне как се превъоръжават ВВС на СССР, ще му стане ясно, че просто няма да има атака през 1941). Самият автор няма никаква представа от това как се води война. Според Резун всички руски войски е трябвало да стоят 24 часа на ден в окопи по границата с патрон в цевта/снаряд в оръдието. В противен случай СССР е готвел атака. Да не говорим за твърдението как са можели да обкръжат два пъти повече войници в Сталинград (като че ли немците ще си стоят на едно място). Ето и друго несправедливо обвинение: Жуков е виновен за загубите по времето на атаката на Берлин. Та нали Сталин е заповядал да се вее червено знаме на Райхстага към 1 май.
                  Освен това Резун не прави нищо по-разлиично от това, в което обвинява другите (тези, поддържащи мита за Жуков) -рови се в архивите като обявява това, което не му изнася за лъжа, а това което му изнася-за истина.

P.S. Ето как постъпих с книгата на Суворов-пратих я в кошчето след като я изгорих (съжалявам за отношението си към книгата, но тази просто си го заслужаваше. Иначе никога не съм унищожавал книги)

Ако на някой модератор не му харсва този пост, да го изтрие веднага.
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Абе то хубаво ама барем да беше я запазил и да ми я подариш-сега ще трябва да си я купувам.
                    Книги не бива да се горят-било те и лоши.
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Който изгаря книги - рано или късно започва да изгаря и хора....
                      Si vis pacem - para bellum!

Comment

Hauptmann написа
                        Който изгаря книги - рано или късно започва да изгаря и хора....
                        Като почна ти ще бъдеш първия

Книгата не струва, по-добре не си я купувай. Освен ако не искаш да и пишеш опровержение.
                        „Аз, Драгомир, писах.
                        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

На публикация в Жълт Труд бихте ли си правили труда да пишете опровержения?
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Не. Това е и причината да изхвърля книгата.
                            „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Системата ме изплюва при постването на всеки мой отговор и ме връща на нерегистриран...Нормално ли е това ?
                              "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                              Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
                                Системата ме изплюва при постването на всеки мой отговор и ме връща на нерегистриран...Нормално ли е това ?
                                Не е нормално, но прегледах нещата от страна на форума и от там няма проблеми. Виж, пратих ти ЛС.
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X